B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-02-27

Vilken Tan metod är det bäst att välja för Internetbank & quest;

Advertisement

Jag står bara några alternativ, den metod som jag vill ha Internetbank. Jag tycker att Chiptanverfahren lite opraktiskt, för då flytten måste generatorn alltid. Eftersom jag tycker sms tan redan tilltalande. Nu har jag läst att denna metod också har knäckt av bedragare flera gånger. Vad tror du? Är chipTAN det bästa du kan göra?

answers

kan sm @ rt Tan Optic process som jag rekommenderar bara du:

Säkerhet och komfort för mer förtroende
Sm @ rtTAN optiken går nu ett steg längre. Manuell inmatning av orderdata inte längre är nödvändig. Den optiska gränssnittet läser de nödvändiga styrdata från monitorn direkt i läsaren. Uppgifterna om en animerad grafik

http: //www.gad.de/presse2/archiv/Pressemitteilungen_09/09_03 _-_ SmartTAN_optoc.ht ...

SmartTAN med en separat anordning är baserat på logik av anordningen, ATM-kort för användaren, den tillgång till kontot och kombinerar detta med konkreta data i en transaktion.

mTAN använde en mobiltelefon som är säkrad med en PIN-kod, och referenserna för online-konto och ansluter väl med konkreta uppgifter i en transaktion.

En angripare skulle ha mTAN sätt erhållna kontroll över telefonen och användarens dator och associera dem med varandra. Även om det finns några rapporter om trojaner och annan skadlig kod på datorer, som kan därefter noggrant producera ungefär påstås på telefonen för att installera certifikat denna förening och uppfångas av skadlig kod på telefonen SMS, eller lyssna på det kan helt enkelt inte efter några instruktioner av detta slag förhindra. I slutändan måste banken att installera antingen på telefonen något som återstår att specificeras genom att ange mobilnummer med banken i övrigt (till exempel en IMEI).

Båda metoderna mTAN och SmartTAN är, med sin solbränna bunden till den specifika transaktion som utlöser, dvs. tans kan inte användas för andra transaktioner. Sålunda skulle en angripare först har även tillgång till online-konto för användaren få (inloggningsinformation) och sedan SmartTAN generator / ec-kort fysiskt eller telefon / SMS-mottagning sätta mina trojaner i deras kontroll, för att slutföra sina egna transaktioner.

Så om du dumhet / naivitet användare kan även ignorera, mTAN och SmartTAN är mycket säker. Varenda säker metod kan kringgås genom att på lämpligt kreativa användare.

Jag föredrar personligen för enkelhet mTAN metoden eftersom mig att uppnå SMS i Sydafrika eller Dubai och Itan listan inte längre ta så krypterad elektronisk kopia :-)

Enligt min mening är SMS-förfarandet tillräckligt säker och oftast det enklaste. Den bara obekvämt är att det fungerar bara på en tysk mobiltelefon. Så om du är utomlands en hel del och sedan har en utländsk SIM-kort, är det ett problem.

Då du måste ta generatorn, eller du får en tysk antal någon som du litar på, till exempel, partners, föräldrar, syskon ...

Men generellt SMS metoden är förmodligen den enklaste och oftast säker nog.

En annan ytterligare tips till föregående talare:

Många banker erbjuder också båda förfarandena parallellt med en tillgång till och du kan välja vilken du vill använda beroende på situationen ...

många hälsningar

Så jag är nöjd med chip Tan metod är dock, enligt min remiss kan ibland vänta en dag tills jag är tillbaka hem och kan använda sig av generatorn. Hittills är systemet fortfarande ungeknackt och är tekniskt förmodligen vara omöjligt (nästan) ....

SMS Tan Jag tycker praktisk. Jag har också hört talas om de första fallen att Tans stoppades och missbrukas, men (fortfarande) att enskilda fall vara.
Denna process, jag tror är ganska säker. Mindre bedragare har förmodligen inte fånga tekniken SMS, men förmodligen fortfarande risken för falska bank webbplatser. Orolig jag skulle inte göra i denna process. Dessa är (för närvarande minst) enskilda fall och de vet inte hur oaktsamhet kunder har behandlat sina uppgifter.

Kort sagt: Reser du mycket och generatorn måste vara "hård" dig, eller om du är rädd för att glömma honom när du reser? Då SMS-Tan, men du kan också flytta Cell, batteriet tar slut eller telefon du stulen.
För mig chip tantal processen har just börjat.

Jag tycker att SMS TAN metod är bäst och mest bekväma. Även om det är sant att hackare har knäckt den metod som redan i laboratoriet, men i dagligt bruk, bör det vara tillräckligt säkert. Och om du hyr inte grov vårdslöshet, ansvarig ändå din bank för ett resultat från phishing skador.

Related questions

Vilken roll bör utdelning spela när man väljer en lager & quest;

Hallo.Soweit Jag vet att det finns för företag ingen skyldighet att betala en utdelning till sina aktieägare, eller hur? Så mängden utdelning mellan företag skiljer sig från varandra. Om utdelningsnivån ett större urval att välja en aktie lek, eller

Vilken TAN förfarande är säkrast quest &;

Jag har nu registrerat för Internetbank. Jag måste välja mellan de olika TAN förfaranden mig nu. Vilken metod är det säkraste och bästa? Jag börjar med tiden min åsikt osäkert sätt och slutar med det säkraste sättet: Itan på papper: den minst säkra e

Vilken metod för aktieanalys är den mest tillförlitliga och quest;

Jag har lite läst i ämnet aktier och därmed läsas av olika metoder för att förutsäga utvecklingen av lagren så korrekt som möjligt (t.ex. diagram analys, etc.). Kan du berätta vilken metod det är mest tillförlitliga? Jag skulle vilja säga att man kan

Vilken typ av utbildning måste jag välja i deklarationen & quest;

Hej, jag sedan September 2014 tillbaka till skolan och göra en utbildning på heltid som maskiningenjör. Innan jag gjorde en utbildning och arbetade under 14 månader i jobbet. Jag har nu börjat prata med min deklaration för detta år och ville visa kos

Spelar det någon roll vilken ett inlösen form med en kredit väljer & quest;

En vän till mig vill ta ett lån och har nu en gång frågade vilka alternativ som finns tillgängliga för återbetalning av lånet. Nu är han ville veta om det spelar roll vilken återbetalning typ du väljer och varför man skulle välja en eller annan Tilgu

Måste jag förlora din mobiltelefon och bankens rapport när jag SMS Tan metod & quest;

Är det nödvändigt att jag informera även Bank i händelse av förlust av min mobiltelefon wg. SMS TAN förfarande? då bör inte banken också är förbjudet i deras system gör? Om telefonen försvinner, då anordningen genom vilken genomförs en verifiering av

Hur mycket är ett chip TAN generator & comma; med vilken du kan göra Internetbank & quest;

Jag undrar om jag verkligen säga adjö till PIN och TAN förfarande, men jag skulle vilja veta hur dyrt i allmänhet, dessa chip TAN generatorer?! Min enhet av Sparkasse har kostat cirka 10 euro. Jag tror att det inte kan ignoreras i det långa loppet so

Vilken bank rekommenderas för låg kostnad Internetbank & quest;

Sparbanken tillhandahåller systemets Internetbank inom de närmaste sju dagarna. Det finns 3 nya möjligheter, och du måste välja om du vill fortsätta där hans beteende finansiella transaktioner på nätet: a) Internetbank med PIN / chipTAN: Pris TAN gen

Upp till vilken ålder det lönar sig och komma; teckna en livförsäkring & quest;

Jag börjar nu 40 och ändå vill göra något för min pension. Skulle vara där en livförsäkring alls lämplig eftersom de belopp som skall betalas är verkligen motsvarande hög på grund av min ålder. Ska jag hellre spara mina pengar "under kudden"? Vi

Som bindande du bör välja på Baugeld & quest;

Räntan på att bygga lån är verkligen närvarande mycket låg. Är det väljer denna aspekt gör en lång obligation? Vilken tid är det mest lämpligt just nu? Den räntebeloppet ökar med ökande intresse period; Detta kan kontrolleras på relevanta sidor. Det