B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2014-02-21

Vilken TAN förfarande är säkrast quest &;

Advertisement

Jag har nu registrerat för Internetbank. Jag måste välja mellan de olika TAN förfaranden mig nu. Vilken metod är det säkraste och bästa?

answers

Jag börjar med tiden min åsikt osäkert sätt och slutar med det säkraste sättet:

  • Itan på papper: den minst säkra eftersom du måste använda med ett förråd av de kända framåt tans ett fysiskt medium. Detta media kan stjälas eller du kan även hålla denna lista utan säkerhet och andra gör tillgängliga (t.ex. på stulen laptop) även med tillräckligt dumhet.
  • Itan som skannas och krypterad lista: det faktum att man inte har någon fysiskt medium mer, skydd av listan förbättras. Du måste dekryptera en annan tangent. Emellertid är listan över nästa upp till 200 Tan kända i förväg.
  • TAN generator via t.ex. ett ATM-kort: du har en andra, oberoende enhet för att generera Tans, vilket kräver en extra token (t.ex. ett ATM-kort). Detta är dock enheten inte särskilt säker. Den extra säkerhet skapas endast av det faktum att man behöver en andra fysisk token.
  • mTAN via SMS till mobiltelefonen: användning av en andra kommunikationsväg (Internetbank via PC med en inloggning på webbplatsen, transaktionsbekräftelse via en personlig mobiltelefon med PIN-skydd) säkrar transaktioner från tillräckligt. Naturligtvis kan någon höra det mTAN via trojaner eller stöld av en mobiltelefon, men eftersom dessa är kopplade till faktiska transaktioner, hjälper lite. Man var tvungen att också känna till bankuppgifter.
  • signatur kort elektroniskt: med ett intyg på en signatur kort är nödvändigt att använda en andra token att dekryptera som mTAN, men säkerheten i signatur kortet är högre än ett normalt fast med fyra siffror numeriska PIN-telefoner.

En sak: det är säkrare, om en bank är inte kontonummer som en inloggning för Internetbank används, men ett kundnummer som kontonummer många människor kommer att vara medveten om. Av denna anledning, till exempel, har ING-Diba installerat ett extra hinder genom att ange två siffrorna i ett sexsiffrigt nyckel för autentisering.

SMS-TAN och TAN generator som är både mycket säker. Jag valde SMS-TAN eftersom det är mycket bekvämt. Man kan från någonstans remitteringar gör att man har alltid sin mobiltelefon fallet.

Jag tycker den process där du får Tans på papper, det säkraste eftersom du kan dölja det så bättre och bäst eftersom det inte finns några fel. Min mormor brukade TAN generator och har många fel (storleken på bilden som visas är av samma storlek) och alla som har att kan oönskade genomföra transaktioner (om online bankkonto var hackad). Så skulle jag välja pappersversionen. Det är bara min åsikt.

SMS-TAN och TAN generator är säkrast, utom en använder SMS-TAN med Adroid smartphone utan säkerhetsprogram.

  • Itan = Tanlisten
  • mTAN = Tan via sms. Här ingen mobil Bankung på samma enhet
  • Tangenerator
  • signaturmetoden

https: //www.bsi-fuer-buerger.de/BSIFB/DE/SicherheitImNetz/OnlineBanking/SoFunkti ...

En elektronisk TAN generator

För Internetbank hemma, kan jag rekommendera TAN generator, som fortfarande befinner sig på den säkraste sidan så långt.

I SMS-TAN de första säkerhetsproblem har redan inträffat.

Related questions

Smart-TAN förfarande: Generatorer bankspecifik & quest;

min bank kommer att byta till den så kallade. smart TAN förfarande. För detta behöver jag en förment TAN generator. Nu ger jag en bekant en, eftersom han har två - men från en annan bank. Är dessa försörjnings generatorer eller bankspecifika med någo

Hur mycket är ett chip TAN generator & comma; med vilken du kan göra Internetbank & quest;

Jag undrar om jag verkligen säga adjö till PIN och TAN förfarande, men jag skulle vilja veta hur dyrt i allmänhet, dessa chip TAN generatorer?! Min enhet av Sparkasse har kostat cirka 10 euro. Jag tror att det inte kan ignoreras i det långa loppet so

Besparingar: ingen mer TAN & komma; Finns Överallt & quest;

Hej! Som jag ser det är nästa år inte längre är möjligt "normal" att göra med sin PIN-kod och TAN överföringar på nätet. Retar mig det, men ta en bankväxel eller inte alls som den införts i några år i alla fall på alla banker? Livetec, ja ni har

Vilken bank har den säkraste Internetbank & quest;

Gör de tyska bankerna som säkerheten i sina nätbanks villkor ändå? Sticht detta en särskilt säker? När det gäller säkerhet, de tyska bankerna faktiskt alla tar för Internetbank är inte mycket, eftersom de alla använder samma eller liknande Sicherheit

Vilken bank har den säkraste Internetbank på & quest;

Jag är mycket pedantiska ordalag vad datasäkerhet på Internet och vill ha min bankregler 100% säker. Därför är jag mycket intresserad av det, vilken bank erbjuder säkraste Internetbank. Kan någon rekommendera något någon här? Snabb och billig hjälp f

Vilken Tan metod är det bäst att välja för Internetbank & quest;

Jag står bara några alternativ, den metod som jag vill ha Internetbank. Jag tycker att Chiptanverfahren lite opraktiskt, för då flytten måste generatorn alltid. Eftersom jag tycker sms tan redan tilltalande. Nu har jag läst att denna metod också har

ßWelches Internetbank metod är säkrast quest &; M-Tan & comma; Chip Tan-Tan och E & quest; Funkitonalität

Kan någon berätta för mig som är den säkraste metoden och hur de skiljer sig exakt mig? Tack Dessa är några beteckningar för enskilda banker, det vill säga inte särskilt meningsfullt för en riktig differentiering. Är detta en hemuppgift eller vad som

Internetbank säkrare med Tan generator eller mobil TAN förfarande & quest;

Vem kan berätta för mig vad systemet ska jag välja när TAN listan kommer att avskaffas. Tack för ditt råd här! lite längre tid att komma från bankerna, S @ mrtTan Optic förfaranden görs tillgängliga. som för närvarande är den säkraste möjlighet att u

Vilket förfarande är säkrast för Internetbank & quest;

Min mamma var lång osams med internetbanker, men verkar vika så långsam. Som sista hindret förblir frågan om säkerhet. Vilket är den säkraste metoden för Internetbank? Finns det skillnader mellan Itan och denna Systemem med miniräknare? Eller är alla

Vilken metod för Online Banking är säkrast & quest;

Vilket konto ger maximalt skydd för Internetbank? Jag arbetade en gång på en bank, där varje anställd hade förutom den personliga PIN eller en RSA dongle, som han sedan var tvungen att ange i kombination med personlig PIN-kod och ett personligt lösen