B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

skatter skatteklass Österrike utländsk Foreign & plus; skatteklass 2017-10-28

Vilka skatteklass om min make för 6 månader fungerar lite i Österrike & quest;

Advertisement

Hej, jag hoppas du hittar någon att ge mig ett tips tid.

Jag är en österrikisk och anställd av ett tyskt företag för 2 1/2 år. Min flickvän bor med mig i Wiesbaden och är från april till september i Österrike något (380 € / månad) hyras. Just nu är det själv och arbetar på elräkningen i ett barns kort. Jag är nu i kontrollklass 1 och vi kommer att gifta sig i april.

Kan jag i april / äktenskap skatteklass förändring från en till 3/5 till exempel?
Vilka inställningar vi kan välja, det vill säga de bör rapportera i Österrike huvudsakliga bostad eller fritidsbostad?
Om hon stannar i Wiesbaden rapporterats, måste de betala skatt i Tyskland med den mindre intäkter från Österrike?

För dina tips hur vi kan göra det, skulle jag vara mycket tacksam.

hälsning
Gernot

answers

Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer.

Begär nu:
www.expermondo.de

Som jag förstår det har hustrun då inte ställning som arbetstagare i Tyskland. För att skatteklass du här måste anslås. 3

Skattemässigt det inte finns någon primär eller sekundär bostad. Endast "residence". Om de registrerar lagligt hit eller dit kan göra en fritidsbostad tecken alls, kan ifrågasättas. Det finns ja (för närvarande, i alla fall) två olika länder.

Beskattningen av Mini jobb i Österrike Jag vet inte, men bör inte vara annorlunda än den i Tyskland. ME föremål sådana inkomster i Tyskland med progression - men denna aspekt bör granskas i ljuset av relevant rättspraxis igen sig. Artiklarna 15 och 23 i DTC inte kan ses, åtminstone, att det skulle vara annorlunda.

Men jag resultatet inte verkar ganska lämpligt, eftersom mini-jobb, skulle han utövas i Tyskland skulle vara irrelevant i skattehänseende.

Related questions

Vi gifte & period; Jag hänvisar EU pension och period; Vilka skatteklass väljer min make & quest;

Vi gifte förra fredagen. Jag fungerar inte och avser en liten EU pension. Min man går att arbeta heltid och är för övrigt oberoende. Vilka skatteklass har vi för val? Din man hade förmodligen tidigare en eller två Nu ska han ansöka om skatteklass 3 !

Vilka skatteklass & comma; om make bor utomlands & comma; men vanlig bostad är fortfarande

Hej Jag är gift i oktober 2014 och min man bodde till mars 2015 Tyskland har betalat sina skatter, men i Frankrike eftersom han arbetar för en fransk arbetsgivare. Jag har försökt i januari till förändringar i skatteklass III min skatteklass, men här

Vilka skatteklass om en make inte fungerar & quest;

Hustrun är en hemmafru. Du kommer inte längre betala till pensionsfonden, har ingen inkomst och det är bara om din man sjukförsäkringen. Han är en bra löntagare. Du har kontroll klass 3/5. Varje år han måste betala för deklarationen. Det finns andra

Vilka skatteklass i vigsel och komma; när en partner erhåller EU pension & quest;

Jag får tid EU pension och det får inte beskattas på grund av den låga nivån; hur det ser ut när jag skulle gifta sig nu; pensionen måste då beskattas? Vilken skatteklass är då lämpligt om partnern 3.000, - EURO räknats Pension normalt räknas som fam

Vilka skatteklass i bildområdet och komma; när man är på heltid officer & quest;

Moin, jag är officiellt, och arbetar också i januari i glidzonen i farkosten. Jo jag är i uppgörelsen märkte att ingen inkomstskatt har släckts. Har AG gjort ett misstag i klassificeringen min skatteklass Midi jobb eller är det lagligt att jag undant

Om vi ​​fortfarande bäst i sin skatteklass & comma; Om man i 2 månader korta arbets & quest;

Min man är 62 år och har sedan 2 månader processen kort - som kan pågå i upp till 2 år. Jag arbetar också deltid. Är det lämpligt att ändra skatteklass när min make fungerar precis? Han har kontroll klass 3, jag kommer 5. Eller snarare allt på samma

Vilka skatteklass för tredje Jobb & quest;

Hej! Jag är student och arbete å ena sidan skatteklass 1 (40 timmar. / Månad) för cirka 430 brutto. Med tanke på en kortsiktig sysselsättning (50 dagar per år) när jag arbetar på skatteklass 6 kommer. Så när den första anställning inga ytterligare av

Vilka skatteklass känsla & quest;

Hej! hänvisar full invalidpension i tre år, har min man ett jobb. Inkomstrelationerna 2: 1. Vilken skatteklass är nyttigt för oss? Tack för svaret. Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.exper

Vilka skatteklass efter äktenskapet & quest;

Jag har träffat och beslutade att gifta här kvinnan i mitt liv. Vi har logiskt närvarande både skatteklass 1. Vilka skatteklass skulle föra oss mest fördelaren genom ett äktenskap? beror på om en av er tjänar betydligt merh. antingen båda styr klass

Hiwi & plus; Arbetande student - summa under 20h och sol, veckor &; Vilka skatteklass & quest;

Hej! Jag kommer snart tillfälligt (3 månader) extrajobb och dessutom en tillfällig (4 månader) Hiwi plats an.Bei studenten jobb jag tjäna 750 € / månad, med Hiwi plats € 270 / månad. Min totala arbetstiden per vecka är mindre än 20 timmar. Från famil

0
Views
0
Ccomments