B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-06-04

Vilka åtgärder för att utbilda unga tonåringar på hantering av pengar och besparingar & quest;

Advertisement

Min dotter blev bara 13. Hon får 4, - Euro fickpengar / vecka. I grund och botten har hon alltid tillräckligt, eftersom vi köper nästan vad som helst för dem om vad som önskas annars. Dessutom har jag redan ingått sparplaner och sparavtal för dem utan som de vet. När jag berätta för henne om sparprogram? Du bör därför betala gånger licensen och när den når också den första bilen. Jag vill också att du lämnar en del av mina depåer nytta för en handpenning för hem köp om de ibland förtjänade och är kreditvärdiga. När du ger något bäst att skrämma utan dem, eftersom det för dem att det finns en hel del pengar. Begär också att pengarna används väl, som jag gör från 18 kan inte nödvändigtvis styra. Bästa första inget att berätta om det? Hon är redan snål och är knappast någonting, så jag har inga problem. Men hon har inget intresse i finansiella frågor hoppas att det kommer att förändras.

answers

Här är mitt förslag:

  • Lege med tätt ihop vad du måste betala alla fickpengar och vad du får på.
  • Satt det matchar din fickpengar tight (se även: http: //www.focus.de/finanzen/banken/taschengeldtabelle-kinder-bekommen-so-viel-t ...)
  • Lär din en (barn) checkkonto och kommer att överföra fickpengar MÅNAD
  • 15 år gammal kan man säga att det finns ett sparkonto för din körning. Nu måste du bestämma om du vill ha pengar med 15 eller 16 för moped / Mopet körkortet eller snarare har pengar för bilen licens
  • den med depån är senare relevant utbildning eller köpa ett hus. Är det inrättas i ditt namn eller köra det på föräldrarnas namn? Skulle pengarna säkra som möjligt tills det finns en meningsfull ändamål såsom utbildning eller hem köp

Vill du nu även säga något, men endast om licensen närmar sig och frågan måste klargöras med finansieringen.

För sina fickpengar skulle jag under de kommande månaderna ungdoms konto som du skall betala ett fast belopp varje månad, som är gratis och kan inte täckas i regeln. Du bör också överväga om du din dotter är inte något att ge mer pengar varje månad och det ökar på saker såsom kläder Buys självständigt. Större inköp såsom laptop / mobiltelefon då endast med betalning / gåva för födelsedag eller jul.

De pengar som sparas för studier etc. Jag skulle i bästa fall kan inte lösas utan fortsätter att få bra ränta. Men du kan berätta för henne ja då en månatlig summa överföring

4 € fickpengar per vecka det har att göra med pengar inte lära sig, särskilt om föräldrarna köpa något önskat. Det är bättre, från 14, 15 för att skapa en möjlighet alla eget ansvar att köpa och kan spara den för större inköp.
Min far då 69 så gjorde och hänvisade mig 30DM en extra möblerad lönekonto varje månad. Av det jag köpte allt utom kläder, inklusive den första cykeln och bandspelaren och stereo. Jag har lärt mig så då ansvarsfullt hantera pengar. Naturligtvis har detta inte varit tillräckligt för det, men om du har något värt att gick.
Att med de avtal besparingar, etc. Du bör veta 18. Checkkonto på en kredit basuppsättning med Überzeihungs lås, inga kreditkort.

Varför skulle du säga vad?

Ungdomar eller unga vuxna bedrivs tenderar särskilt trots faser, för att titta på de system som deras pengar.

Så länge du hantera med sina fickpengar, finns det ingen anledning att berätta för henne något. Du har gjort avsättningar för dem, och när det är dags att de behöver pengar, de får ut något av tillgångarna.

Om du vill betala så att körkort, då hon blir det bara när räkningen för licensen är det.

Från beteendet hos en 13 år gammal kan inte sluta sig till beteendet hos den framtida 18-årig man, och ju mindre de vet, desto mindre kan problem uppstå här.

I efterhand lärde jag också att min far och liknande färdiga sparplaner för mig. Faktum var dock att aldrig fick veta att jag en dag skulle få några. Om jag ville ha något, jag var tvungen att se själv, hur får jag det finansieras. Om det var en förnuftig köp, som då, körkort och bil, då det var föräldrarnas bidrag.

Enligt min mening är det viktigt att barnen lär sig att de får nix gåva.

Related questions

Vilka är lämpliga kontroll konton för tonåringar & quest;

Vilka är den mest lämpliga för tonåringar? Vilka är fördelarna? Och vad är vinnare ....? Jag kommer att vara där tyvärr fortfarande förvirrad och jag behövde några bra leverantörer som bäst uppfyller ungdomar och råda bra om kontroll konton ... ..hab

Vilka åtgärder bör du göra och komma; om man har loggat in Online Banking & quest;

Vilka åtgärder bör du ta om du har loggat ut internetbanker, men ytterligare vill surfa på Internet och vill garantera säkerheten? Ska vi stänger webbläsaren helt eller radera Chronlik? Jag alltid ta bort den tillfälliga filer, cookies och historia.

Från Hartz sälja texter: Vilka åtgärder behöver jag respekterar och period; Skattekontoret meddelande & quest;

Hej gemenskap, Min situation är detta: Mina studier har jag avslutat och am närvarande arbetslös. Jag hänvisar för närvarande ingen inkomst och min Hartz ansökan behandlas. Jag skulle vilja att vilja få en hobby Webtextschreiber på Textbroker. Denna

Vilka åtgärder måste initiera och komma; till bilen av sin mor att skriva själv & quest;

Vilka åtgärder bör man vidta för att låta begränsa bilen från sin mor om? Kommer fordringar kategori, eller ändra det bidrag som du betalar bilförsäkring? Bilen är snabbt skrivas: kan skriva antagningsenheten och frågar utfärda räkningen igen. Försäk

Vilka åtgärder måste ta i händelse av fallissemang och quest GEZ;

Kan GEZ om avgifterna inte betalas för att initiera en avskärmning? Eller de kan göra någonting? Du kan ha efter lämplig påminnelser leverans, vilket ger en exekutionstitel i domstol, som sedan kan avskärmas. Jag svarar med en skillnad! Vilka åtgärde

Om AOK inte fungerar: Vilka privata gÞnstge priser für unga kvinnor & quest;

Om sjukförsäkringen med AOK inte skulle fungera, vilken typ av privata har låga priser för unga kvinnor? Du har ett tips? Billigt är relativt i PKV. Du bör oroa sig för vad kommer att göra din PHI och vad du kan göra utan. Framför allt är det redan b

Vilka åtgärder för att spara energi i stället för att konsumera utvändig isolering på egendom & quest;

Kan du ta även små åtgärder som har en god effekt för att minska effektförlusten i ett hus i stället för en fullständig extern isolering? Det kan finnas goda skäl till varför du inte vill gå på utsidan isolering, till exempel. När det gäller bevarand

Vilka åtgärder kan du ta och komma; När skattekontoret har avvisat oppositionen & quest;

Skatteverket har varit en del av min reklamkostnader inte erkänns som arbetstagare, dashalb Jag har överklagat domen. Detta avslogs av FA. Detta, men jag skulle inte vara nöjd mig. Vad ska jag göra härnäst? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan

Plane äktenskap och äktenskapskontrakt också och tid; Vilka åtgärder för underhåll rekommenderas & quest; Har ni tips & quest;

Vi planerar vårt äktenskap och ett äktenskapsförord, vi nu tror också. Regler för underhåll (om det faller isär) är förvisso viktigt, har dina tips eller upplevelser såsom underhåll bör regleras? Snabbare och billigare rådet om familjerätten. Kompete

Vilka åtgärder för avgörande i ZPO familjen domstol ärendet inför en & period, 9 & period, 2009 & arkiveras quest;

En fråga som oroar mig och som kan besvaras här bestämmas. Eftersom jag arbetar med en dom av familjedomstolen i ett fall civil sak som lämnades in före 1.9.2009. Däremot överklaganden lämnas. Är överklaga till hovrätten eller ett klagomål till famil