B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

fastigheter Lag civilrätt BGB skador mäklare fastigheter & plus; ersättning 2015-03-16

Vidhäftar mäklare vid alltför låg hyra & quest;

Advertisement

En Mietfall från praktiken, precis som igår sägas. Jag sonderade en bostadsmarknad och se visningen av en mäklare som hyr en lägenhet i ett hus där jag säljer bara två lägenheter.

Enligt hyra index på 9,80 € / kvm kan ökas. För närvarande allmänna 10 € för enheter utan en balkong på den nya hyra, med en balkong eller renoverade är väl € 10,50 åberopas. Jag vet siffrorna, eftersom jag redan har tagit upp i fastighetshyror.

krävs för en nyrenoverad lägenhet med balkong och modernt kök € 7.0 / kvm i displayen. Eftersom jag har lägenheten säljs direkt i år om det, kan jag också uppskatta ett golv nedan. Det är värt minst 10,50 € / kvm.

Jag kommer att skicka ägaren jag vet (300 km liv och inte bryr sig) och låt honom med. Den mailade mig tillbaka att posten är sent en dag. Kontraktet har redan slutförts. Ingen överraskning honom hur snabbt det gick, men han skulle lita på mäklaren.

Det är ungefär en månad exakt 200 € Hyrorna. Även om det ökar till gränsen, det minst varar sex år tills han får en plats hyra. Dessa försämra låg hyra för förhandlingar med eventuellt planerade försäljningen. En titt på Immoscout eller Zoopla har visat både ägare och mäklare som han är åtminstone 3 € / kvm för låg.

Kan ordning 5.000 € - före skatt - ägare av skadad egendom att göra något? Finns det en skuld för dålig prestanda med en mäklare? Skadan är verkligen framkommit. Hur ska vi gå till väga att han kommer att ersättas? Jag går på grund av visningen av det faktum att han har handlat i sulan byrå.

answers

Jag antar att ordet kör mäklaren provision är inte känd för dig?

Jag frågar eftersom målet hyran måste definieras i början i alla fall, ingen bauftragt en mäklare och säger till honom: "Hur mycket hyra du poäng, jag bryr mig inte".

Jag kan tänka mig här halvvägs så sedan att mäklaren har tittat på lägenheten och sedan informerade ägaren över det beräknade återvinnings av honom hyra.

I detta avseende, jag inser att det har getts här till ett felaktigt råd som kan leda till ersättningskrav - åtminstone om fallet är så klart och så uppenbart, som du beskriver det.

Om en ägare anlitade en mäklare med hyra, har han säkert ett kontrakt för att göra det. Kontraktet detaljer Du vet inte, men tycker du om hur du kan göra mäklaren skadeståndsskyldig. Emellertid antas det att det verkligen är en klausul i dessa avtal som skyddar egendom mäklare innan Dens skona ord.

Dessutom måste ägaren också vara fast att det inte finns någon omfattande paket i hyran.

Detta är en ganska ovanlig fall, därför, eftersom mäklare i sig är bara en mellanhand och är att vidarebefordra information från hyresvärden. Första steget här skulle vara iakttagelsen av kontraktsbasis. Precis som jag skildras eftersom det är svårt för mig att tro att en ren mäklaravtal har slutförts. Det låter för mig mer som ett fastighetsförvaltande bolag och eftersom påståendet situationen är då klar.

När mäklaren avtal skulle resultera i resten fortfarande ett mycket speciellt problem: Mäklaren kommer nästan aldrig betalas av ägaren eller hyresvärden och hyresgästen gemensamt. Anledningen är att du alltid kan anta att ägaren av uppgiftslämnaren av medlet är endast kvasi, den verkliga entreprenören men hyresgästen. Om detta var också så, då måste man ändå fråga hur eftersom utöver avtalsförpliktelser kan skadas utan att det finns ett stort kontrakt (mellan hyresvärdar och mäklare).

Antingen på grund av den "enda avtal" Nu något annat skulle kunna uppstå, kan man ifrågasätta. Det är bara en skyldighet att lämna någon annan mäklare medling.

Jag vill uttrycka min slutsats i frågan, eftersom som sagt, är avtals baserna inte känd och därför inte exakt stavs hela objektet cirkel ombud.

Allt bara höger filt !!!

  • Kan ordning 5.000 € - före skatt - ägare av skadad egendom att göra något?

Det har lidit någon skada !!! Det finns avtalsfrihet i Tyskland och ett föremål Värde för uthyrning eller försäljning definitivt inte förbjudet, och absolut inte en ekonomisk förlust i sig.

Related questions

Neubezug - kan lyfta hyresvärd hyra & quest;

Hej! En vän till mig tar av sig Wohnungaus, och jag leker med idén att ta det eftersom det är verkligen trevligt. Min vän har alltid bott där mycket låg, eftersom värdinnan, en gammal kvinna var hyresintäkterna var uppenbarligen verkligen bryr sig. N

Kan jag har ett hus mycket låg hyra och komma; eller om det finns problem med skatt & quest;

Om någon vill ha ett hus hyra mycket billigt att någon: Kan han göra detta någon hyra. Eller finns det problem med skattemyndigheten, etc.? Arrow Little har redan förklarat för dig, men ser räkningen annorlunda. Problemet börjar 2/3 av grund hyran. S

Om du har rätt att hyra minskning när strömmen är för låg och quest;

Är det sant att du har rätt att hyra minskning har när man har en så dålig strömförsörjning, kan du inte köra flera enheter kan köras samtidigt, den verbaruchen relativt mycket energi som tvättmaskin, dammsugare och Sülmaschiene? Ja du har kunnat kör

Bostäder Fördel quest även vid låg hyra &;

du kan få bostadsbidrag för en 75m ² lägenhet, om en (kall) belastas med avgifter € 183 hyra? Plats = förort till Erfurt, tidigare bolag platt. LG steini949 Avgörande för beviljande av bostadsbidraget är hyran själv men inkomstnivån. Det är i termer

Är brist på karaktär är alldeles för låg hyra av Kaufsace & LPAR, Condo & rpar; & quest;

En bekant har förvärvat som en investering, en hyrd lägenhet. Den inspelade för kredit han menade att löna sig med hyresintäkter. Nu visade det sig dock att säljaren har hyrt lägenheten vid ett långt tjock pris. Den lokala hyran är högre med åtminsto

Var kan jag låg en bil för en vecka hyra & quest;

Jag själv har ingen bil och vill snart hyra en bil för en vecka. I vanliga biluthyrningsföretag jag har nachgeguckt och är nästan föll av stolen medan de kraftiga priser. Kan någon rekommendera någon ett billigare alternativ här? Var vill du Biluthyr

Hyra bland släktingar med låg hyra och komma; Wass måste deklarera Inland Revenue & quest;

Vad händer när du hyr en lägenhet med nära släktingar och här kräver endast 75% av den vanliga hyran. Hur skall omedelbart underrätta skattemyndigheten med eller aufgrd. vilken prisnivå ges för att bestämma hyran, så att skattemyndigheterna acceptera

Hur kan man kontrollera den bästa & comma; om du betalar för mycket hyra & quest;

Ska vi anförtro innan du hyr en ny lägenhet för hyra tyska Hyresgästföreningen att undersöka hyran? Hjälp fallet? Eller hur kan du bäst bestämma själv om priset är rimligt, baserad på en checklista kan boyta, läge, faciliteter, etc.? Gibts bra guide

Köp eller hyr & quest;

Söker på grund av en doktorandtjänst (förutsätter. 3 år), en lägenhet i en universitetsstad och kunde ge en liten lägenhet på sin egen förmögenhet, så att ingenting skulle finansiera. Eftersom jag har förmodligen växla till 3 års vistelse, skulle jag

När är det bättre att köpa en lägenhet eller hyra & quest;

Det finns vissa kriterier, såsom. När det gäller finansieringen, hyran, mängden av avbetalning, placering av lägenheten, etc. som hjälper dig att uppskatta när det är bättre att köpa en lägenhet eller de bara hyra ut? Som man kan uppskatta vad som är