B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

skatter arbete Pension utländsk pension och plus; främmande länder 2012-09-27

varje deltidstjänst i Tyskland och Österrike och komma; Bosatt i Österrike

Advertisement

Jag är tyska och bor med enda bosatt i Österrike. Från och med februari kommer jag här bara en halv poäng, en halv punkt, jag sedan i Tyskland (distansarbete). Min framtida Arbeitgber i D, är det oväsentligt om han hyr mig hårt, eller om jag gör mig selbsständig och som konsult, skriva honom fakturor. Han skulle betala mig i det här fallet, den totala kostnaden, som han har planerat för mig.
Mir är absolut inte klart vad (ekonomiska, skatte) skulle vara mer bekvämt för mig. Sjukförsäkrings här i öst är redan helt täckt med halv punkt. På båda ställena tjänar jag nästan exakt samma belopp.
Även när det gäller att min pension (Inshallah! :-)) Effekt, skulle jag vara intresserad.

Vad skulle du råda mig? Finns det några fallgropar? Kan det möjligen vara värt att ta ett andra hem i D?

answers

Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer.

Begär nu:
www.expermondo.de

Tack för ditt svar, Enno.
Det är inte avsett att lägga mitt beslut. Jag känner mig själv endast (hittills) så lite om saken, att jag inte har någon grund som jag kan fatta ett beslut.
Till din fråga: Distansarbete drivs av Österrike.
Som obligatorisk avgift, som jag inte menar du?

hälsningar, Jan

Traut ingen sprang vad?

Detta beror förmodligen på att du vill se här en skyddsling av dina val.

Men jag har ännu inte ta ett steg tillbaka:

Kommer du att göra detta distansarbete från Österrike eller kör du varje gång till Tyskland? Av detta faktum beror i huvudsak på bedömningen.

Generellt skulle jag här föredrar att arbeta som frilanskonsult, om så bara för några obligatoriska avgifter, som du inte har utelämnats. Och om din klient vill spendera samma, skulle detta obligatoriska avgifter landa med dig.

Men jag nu pekar på att svara på min fråga.

Related questions

Vilka avgifter tillkommer priser & comma; Men om du arbetar i Tyskland i Österrike boende & quest;

Hej! som kommer att avgöras när den anställde arbetar i Tyskland på gränsen och stannade i Österrike på hotellet? Är kostnader straff för Tyskland och Österrike? Där som företaget har sitt säte? Tillämpa de tyska kostnadsposter om företaget är ett ty

Inkomstskatt i Tyskland eller Österrike och strävan;

Jag är anställd av ett österrikiskt företag, som arbetar för att 90% i Tyskland, som bor i Tyskland och jag är tysk. Måste jag betala skatt i Tyskland eller Österrike? I Tyskland. Din bostad är i "D" som Du är här skyldig att inkomstskatt. Av de

Var ska arvsskatt betalas & quest; I Tyskland och Österrike & quest;

Min österrikiska moster lämnade mig en fastighet. Lägenheten ligger i Wien. Där jag måste nu betala arvsskatt. Tyskland och Österrike? Kan någon berätta för mig vad kostnaderna skulle jag förvänta mig som mig. Tack! Det var något? Finns det i Österri

Pension Tyskland och Österrike

Kunden är österrikiska. Hon bodde och arbetade i ca 15 år i Österrike och 25 år i Tyskland. Jag har följande frågor: Finns det bara en pensionsberäkning Tyskland med Österrikisk pension eller dela hon får 2 pensionsberäkningar (Österreeich och Tyskla

Kan en Brit & comma; bor i Tyskland och komma; frilansuppdrag i Tyskland och Österrike & quest;

Min partner, som har ett brittiskt pass vill registrera sig i maj med min adress i München och arbets frilans. Dess huvudsakliga inkomster han gör förmodligen i Österrike, men kan också vara vissa kontrakt i Tyskland. Min fråga skulle vara, är detta

som är med pendlare att östereich för barnbidrag ansvarig & quest; Pays Tyskland eller Österrike & quest;

Jag bor i Tyskland och versteuere i Tyskland. Arbetet är ca 10 km från Tyskland, i Österrike. Nu vill sex år retroaktiv barnbidrag tillbaka den tyska barnbidraget fond, som Österrike är behörig. Skillnaden ska jag drauflegen sig Expediten kan inte ta

Inkomster och sol, kontroll i Tyskland och Österrike

Fall 2012: En dubbel studerar och arbetar 9 månader i Tyskland .. Hon inkomst av sina arbetsgivare, med skatteavdrag i Tyskland. Samtidigt har hon gått igenom studie- och arbets etc. höga reklamkostnader. Flame resterande 3 månader, och arbetar i Öst

Deklaration efter att ha flyttat från Tyskland till Österrike

Hej! Jag flyttade skiff från Tyskland Österrike i juni 2011. Upp till min flytt Jag arbetade i Tyskland, sedan tagit ett jobb i Österrike i samband direkt. Som det är nu i deklarationen? Jag gör bara en i Österrike och sade att det var på alla inkoms

Kompensation föräldrapenning när du flyttar från Tyskland till Österrike

Hej. Jag november 2009 - utsatt tid i Tyskland (före november 2009 Jag har arbetat i Österrike för samma företag) På grund av min graviditet jag återvände till Österrike och jag har också i min bostad Österrike. Jag är försäkrad i Tyskland, så jag ba

Flytta från Tyskland till Österrike - sista självdeklaration i Tyskland & quest;

Jag har mid-2015 bodde och arbetade i Tyskland (dvs. hade obegränsat skattskyldig) och sedan jag flyttade till Österrike (Wohnistzabmeldung i Tyskland). Jag arbetar som en gräns, men ändå på ett företag i Tyskland - för det här jobbet lön på grund av