B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Lag Gifting gåvoskatt far notarie notarie & plus; present 2013-11-20

Varför en donation hålla attesterad & quest;

Advertisement

Min syster är en gåva från min far € 30.000. Min far vill hålla en notarie. Vad han förväntar sig att detta? Vilka fördelar som ett resultat?

answers

Med en donation av pengar en notarie formen är nciht nödvändigt eftersom donationen görs genom betalning UDN då är giltigt. Attesterad skulle bara vara en donation löfte, eftersom du då kan stämma.

Jag antar, Fadern vill det dokumenteras för senare, eftersom det är att krediteras ett framtida arv.

Han kan dock även infoga i hans vilja, "min dotter ..... har en donation av 30.000 i januari 2015 - erhållna euro, som skall belasta arvet" eller en liknande formulering enligt hans vilja.

Varför finns det behov av en notarie, jag förstår verkligen inte. Donation kontrakt kan ställas in av dig. Bevis på betalning naturligtvis bör man avbryta. Jag visste bättre att göra med mina pengar än de bästa medelinkomsttagare under advokat, till notarie göra ännu rikare!

För osäkerhet när det gäller privata donationer, gör alltid ett i § 518 1 mom. BGB normaliserad lagbestämmelse. Enligt denna standard, är ett avtal om en donation i själva verket bara giltig om avtalet attesterad av en notarius publicus. En förändring görs utan hänsyn till en sådan form donation är i grunden ineffektivt. Betyder det att föräldrar till 100 euro, de vill ge sitt barn måste se en notarie? Naturligtvis inte. Man kan utgå ifrån att nästan 100% av alla donationer från föräldrar till sina barn regleras utan en notarie. Sådana så kallade "hand gåvor" lämnade sedan lagen i § 518 punkt. 2 BGB hans välsignelse. Bristen på notariza är nämligen så, "botade genom effekten av den utlovade prestanda" lagen. - Se mer på: http: //www.erbrecht-ratgeber.de/erbrecht/vorweggenommene-erbfolge/eltern-schenke ...

En notariatshandling är faktiskt obligatoriskt endast för fastighets donationer.

För andra donationer, men det är också används för att rensa dokumentation som en gåva eller ens till utskrift av krav, avsikter, återställningsalternativ, etc., för att sedan undvika missförstånd och tvister, bland annat genom arvingar som hävdar det skulle ha funnits någon gåva men ett lån.

Förutom att vara en notarie praktiseras skriftligen om sådana donationskontrakt, vilket är ganska lite svårare med lekmän. När du försöker att imitera en pseudo-formellt juridiskt språk, mycket roliga formuleringar och även kontraproduktiva klausuler smyga ofta i sådana avtal.

Därför, med större tillgångspositioner notarie kontraktet är verkligen en rimlig möjlighet att organisera allt ren.

Althaus:

Förmodligen kommer till Fadern är att skapa genom notareillen kontrakt "gåva erbjudande och acceptans av systern" en bevis arrangemang för ersättning skyldighet livstid förmåner enligt derivat. Också en hemgift till äktenskap eller finanzeille hjälp inrättande av en professionell existens skulle kompensera senare.

Notarie kostar ca. 333 EURO.

Related questions

ange donation i skatt & quest;

Du måste ange en donation från skatt? Om jag vill göra mina barn en donation av en större kontantbelopp, jag måste ange när skatten? Under vissa omständigheter finns det skyldighet att underrätta skattemyndigheterna. I din deklaration har donationen

Bank insisterar på avboknings nyttjanderätt - kan utesluta hus försäljning attesterad & quest;

Vi behöver ett lån för renovering av vårt hus. Men för min mamma eller en nyttjanderätt registrerad på huset. Banken är annullering av lagen. Kan vi på något sätt ge min mor en häck, till exempel att vi är huset säljer inte sig så länge hon lever (no

Worth House donation till Son & quest;

Ett par kända för mig över 80, pensionärer, sannolikt ge ditt eget hem den enda son, som bor längre bort, eventuellt. Fråga: Skulle son eller föräldrarna några fördelar av fiskal karaktär? Huset har ett fastighetsvärde 200-250 T €, vilket skulle medf

Arvsrätt efter donation - Skatte Konsekvenser & quest;

Man måste verkligen högst var 10 år för att utföra en donation skattefritt. Men vad händer om till exempel en förälder har presenterat en halv egendom till hans barn skattefritt, och kort därefter dör och ärvde resten av fastigheten till barnet. Komm

Donation löser lån & quest;

Hej! Om vi ​​säljer vårt hus till vår dotter, finns det en möjlighet vår lån för huset (detta är fortfarande på min. 10 år) skal i förtid. Vår dotter skulle vilja ta ut en ny mer fördelaktig finansiering och därmed ersätta de befintliga. Hur skulle d

Bland vad jag ger en donation i deklarationen & quest;

Jag har donerat till jul ganska lite till behövande familjer med mig i staden. De flesta donationer mig ett kvitto gavs och sa att jag kunde göra geltent i deklarationen. Under vilka titel jag göra det? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Ko

Hur löser jag in mig från en gemenskap av arvingar - Transmission & comma; Donation & comma; Tilldelning & quest;

Som medlem i en tre-medlem Erbengemeinschaft Jag vill överföra mitt arv på en gård till en annan medlem av samhället av arvingar. Finns det ett sätt att undvika en dyr, notarius publicus arv överföring och att passera min andel genom överföring eller

Jag vill få bärbara datorer för asylsökande - Hur kan jag hjälpa donation kvitton Exhibit & quest;

Jag vill få för asylsökande, som är inrymt i ett privat hem av vänner, bärbara datorer. Hur kan jag ge donation kvitton för det? Något du förstår fel. En donation kvitto uppstår inte från den som är villiga att donera, men den som tar emot donationen

Är Action Man som en donation till erkänna & quest;

Så gå med i Glücksspirale Hej! här är jag inte helt säker, eftersom, även om vinsten för sociala ändamål används i mänskligt handlande Good, du som individ, men ja på grund av din individuella inkomster gå. Jag vill därför säga nej, om du ville klarg

Donation -Finanzamt - meddelande & quest;

Hej - du måste rapportera till skattemyndigheterna en donation på 30.000 euro? Den moster ger mig denna ordning på en skuld! Snabbare och billigare rådet om arv. Kompetent, av certifierade advokater. Begär nu: www.expermondo.de Man kan få idén att in

0
Views
0
Ccomments