B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

arv Lag BGB konkurs arvinge separation av egendom 2013-04-04

Vad som återstår för mig när min make avled & quest;

Advertisement

Ich hade 2010 gift, har vi enskild egendom, min make har två från sitt första äktenskap, jag Kinder.Da Insolvent gruvan skulle Garnichts.Meine hur jag står där om min make dör?

answers

Min fråga skulle vara hur jag känner för om min make dör?

Du skulle få änkepension, förutsatt att du lagligen gift vid tidpunkten för dödsfallet med honom (ingen skilsmässa framställning).

De pensionsrättigheter köps separat och är framför allt när det gäller en pension som beviljas endast till pensionären till. Därför rörde äktenskapsförord de krav som kan bli följden av döden av en make, inte. Dessutom kan bestämmelserna i det lagstadgade socialförsäkrings inte ställas in eller kringgås uppvägs av regler privaträttsliga.

G imager761

Förutom hushållet förblir nix. Borgenärerna skulle verkligen wg. Insolvens eventuellt allt utmäta.

Inte mycket.

http://www.erbrecht-ratgeber.de/erbrecht/erbschaft/erbschaft_02.html

Hälsning Z ....

Precis som före äktenskapet.

Related questions

betala måste make arv & quest;

Jag måste betala Erbschaftststeuer som make? Om så är fallet, hur man undviker det. Constellations egendom regimen? ja testamentera en högst 500.000 euro Separation av egendom, Zugewinngemeinschaft, gemenskap av varor, som har på frågan om arv men in

Vad man måste konstatera & comma; Om du betalar ut ex-make måste, & quest;

I det specifika fallet vad gäller en egenskap som vi köpte tillsammans 1998:e Samtidigt är vi frånskild sedan 2005, har huset utelämnats, på grund av den pågående finansiering. Nu räntorna förfaller och min ex-make vill att betala, i stället för de f

Kan jag hyra min make får & quest;

Hej, jag är 41 år gammal, har 3 barn och leva åtskilda från min make. Han betalade för det stöd tre barn, för mig är det inte längre uppnås. Jag själv hänvisar harts 4.In de senaste 20 åren, jag var bara en mor och hemmafru. Min man är en tjänsteman.

Personliga lån -> & semi; att notera make krävs & quest; & quest; & quest; & quest;

Hej vänner (och naturligtvis icke-vänner) .. ;-) med oss ​​är ett personligt lån över och i princip åtminstone ett erkännande av en make (naturligtvis, om någon) som krävs! Detta är en anständig liten summa (50,00TEUR) för pensionärer. Är i okunnighe

Studie på 30 - Make anhöriga & quest; & LPAR, skulle vara bra och komma; som avdragsgilla & quest; & rpar;

Hej, jag har en fråga: Jag kommer att börja högskolestudier från oktober 2012 design. Jag sedan vid denna punkt 32 och gift. Eftersom jag är bortsett från deltidsjobb då små tjäna pengar (BAföG etc jag inte längre är berättigade), min make (som jag l

Ex-make vägrade Versorgungsausgleich & comma; talar om svårigheter, och att jag, från 2 & period; Make fick & quest;

Min ex-make vägrar att leverera balans, skrev han till domstolen: han var lidande, jag skulle sträcka 2. man väl levereras mig när jag fick arv och också bra änkepension (min 2: a make är mycket äldre). Vad jag bara, är ganska chockad. Pensionsbelopp

Bilförsäkring från far till min make ta & quest;

Såvitt jag vet, är det möjligt en bilförsäkring förvärv med familjemedlemmar. Kan jag ta därför bilförsäkring från far till min (framtida) make eller inte? Jag skulle bli förvånad om det var, för du har ingen släktskap med far-in-law. Kanske försäkri

Om du har pensionsrättigheter då han frånskild make dör & quest;

Ex-make min granne dog. Han betalade henne underhåll från sin pension, men jag vet inte om han var tvungen att göra det eller gjorde det frivilligt. Nu är han död, min granne (66) gäller endast en mini-pension, är inte tillräckligt för att leva på. H

Vad är en viktig kraft och komma; som en make påstås & quest;

Jag fick veta att jag är engagerad i den dagliga driften av min fru bara för att betala. Eftersom detta skulle ha påstås en viktig kraft. Vem kan berätta för mig detta koncept mer i detalj? Snabbare och billigare rådet att din juridiska fråga. Kompet

Hus Inherited & comma; sätta in pengar på nybyggnation och komma; Vad som återstår för mig med skilsmässa och husförsäljning & quest;

Vi gifte 1975, 1980, min mor (far redan avliden) åsidosätter mig hennes hus. Jag har sålt. Jag satte i en gemensam nya pengar. Min mor hade en livslång uppehållstillstånd. Hon dog 1993. Nu separationen är på och huset ska säljas. Vad passar mig nu fr