B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-06-26

Vad som är viktigt när man väljer Riester pensionen till & quest;

Advertisement

Vissa säger att Riesterrente är bra, de andra är av den uppfattningen att det finns en ekonomisk katastrof. Jag tror att det helt enkelt bara beror på att hitta rätt entreprenör för sin egen Lebensúmstände. Men vad de kommer att behöva ägna uppmärksamhet?

answers

göra oavsett vilket system du vill ha det måste alltid anpassas efter själv. Det kan vara en bra konsult för att hitta endast i ett rimligt samråd. Det finns gott om aspekter för att bedöma vad du har gjort hittills för din AV när du vill gå i pension, vilken nivå bör ha en extra pension, som är beskattningen utseende försäkrad händelse inträffar, vilken avkastning du förväntar dig, vad andra inkomster du förväntar dig i pension fall etc. Men kan detta problem brukar inte lösa.

fråga uppriktigt och ärligt administrativa och därmed sammanhängande kostnader. vara noga med att låta MIBNDESTENS göra 3 erbjudanden. där där du har intrycket av att var den mest ärliga, eftersom från att stängas.

den mest ärliga är inte nödvändigtvis den som lovar mest!

Man kan inte svara så din fråga på allvar. Här för att spela en hel del faktorer.

Frågan om vad som borde vara en match i fred och utarbetas i detalj. Det handlar om mål, önskningar, placeringshorisont, fonder och så vidare.

Dessutom finns det inom en produktkategori (t.ex. Riester) slående skillnader i produkterna.

Jag rekommenderar en oberoende, omfattande rådgivning.

RIESTER KAN INTE vara lösningen

* KLASSISK VARIATION: *
Detta är en investering i penningvärde.

Du sätter dina pengar i kontanter. (belopp) Detta innebär att det inte finns någon inflation pistol! Eftersom du inte kan förutsäga hur hög inflation kommer att vara i framtiden ... just nu är det officiellt i genomsnitt 3-4%

Men vad gör du om de kommer att bli ännu högre i framtiden ... som tyder på annat sätt allt.

Om dina pengar i investeringen inte genererar mer än 3-4% per år, sparar du bakåt sedan dess, är inflationen (inflation) högre än räntan.

Garantin: Vad bra garanti på insatta pengar? Inflationen har redan säkerställt att det bara hälften är värd efter 20 år! Om inte ännu tidigare.

Garanterade besparingar: Finns det bara på besparingar bidrag! (Inbetalda Beitrag- kostnader, som kan justeras i skev av bolaget)

Fondförsäkrings Variant:

Okey om det är väl förvaltas som en ren aktiefond, som var aldrig fallet med tyska företag! Beprövad kontant tidningen bland de hundra bästa!
Blandfonder är för tillgång skydd, eftersom kärnpunkten här är baserad på spridning. Men pension är att skapa välstånd, alltså tillräckligt specifik för kostnaden för retur.

Då har du fortfarande ett allmänt problem .:
För varje privat pension kommer att krediteras!

Ex.:
A.) 500 € lagstadgade pensionsåldern - Minimipension 700 €
därför sin egen pension höjs med 200 € från försäkringskassan!
om man har privat gjort avsättningar!

b.) lagstadgade € 500. Pension € 100 privata (Riester, Rürup vad som helst) du inte får från staten nu 200 € öka till miniminivån, men bara 100 € som de faktiskt har gjort bestämmelsen privat.

c.) 500 € lagstadgade. Pension 300 € privat pension. De är mer än miniminivån, och därmed få ett bidrag från staten. Men för att de har en total men också mer pension (100 € mer)

Så det är mer meningsfullt att leta efter en intjänad pension så mycket avkastningen och inflations hanteras !!

Dessa regler gäller även TILL Rürup, hypoteksinstitut, BANK sparplaner OCH PENSIONSFÖRSÄKRING LIVFÖRSÄKRING!

DA hjälper också alla utsläppsrätter AV VÄRLDEN INGENTING!

Frågorna om Riesterrente regelbundet här. För att få en god uppfattning om problem "Riester" Jag rekommenderar dig, några av dessa http: //www.finanzfrage.net/suche cx = partner pub-1602621474554678% 3Avyko2i-o2e1 & a ... Frågor gånger läst ?. (Hittade använda sökfunktionen ovan till höger)

Du kan då här klargöra bra frågor. Lycka till!

Related questions

Om den effektiva räntan egentligen lika viktigt när man väljer ett lån & quest;

Om den effektiva räntan egentligen lika viktigt när man väljer ett lån? Jag är fortfarande lite slarvig men jag skulle vara intresserad vad som gör det så viktigt. lite hälfter Så är fallet med de flesta låntagare. Eftersom din fråga redan kräver att

Riester pensionen i karriären: vilken typ av investeringar är det bästa för långsiktig & quest;

Jag är mitten av 20-talet och hade börjat förra året med arbetet. Jag vill avsluta en Riester kontrakt, men vet inte vilken typ av investeringar som är bäst för mig. Jag är fortfarande relativt ung och har en lång sparar tid framför mig, skulle du rå

Riester pensionen är nu inte tillräckligt - Att göra & quest;

Jag har några dagar sedan läste i en tidningsartikel att staten subventionerade Riester pension på grund av sjunkande pensionsnivån men är inte längre att räcka allt för pension, som det var ursprungligen planerat. Förmodligen endast omkring 1% av de

DWS Riester pensionspremie avsluta & quest;

Så jag tack vare AWD avslutat en Riester pension vid DWS. Inbetalda I, jag tror att för 15 månader om 100 Euro. Flera månader sedan lät jag det första kontraktet stängdes eftersom jag var osäker på en sak. Så på den senaste årsredovisningen (31.12.20

Hur gammal har du till & komma; så att Riester pensionen är värt & quest;

För närvarande kan vi läsa en hel del kritik om Riester pensionen. Genom statliga medel verkar ändå vara en bra pension. Är det rätt? Hur gammal måste man vara så att en Riester pensionen är verkligen värt? Jag postar här igen mitt svar på en annan f

Flytta utbetalningsfasen av Riester pensionen bakåt - som är meningsfullt och strävan;

Jag har hört några gånger att det är lämpligt att överföra utbetalningsfasen av Riesterrente bakåt. Är det rätt och gör det vettigt? Utbetalningarna i Riesterrente är föremål för inkomstskatt. Men om du måste faktiskt betala ESteuern beror på många a

Dessutom BAV med befintliga Riester Bank Fyrklöver & quest;

Min nya arbetsgivare erbjuder ett företag pension i form av direkt försäkring (uppskjutna ersättningar), både Riester Finansieras och Acorn finansiering och Option Classic eller Fond Inbunden. Dessutom finns det en arbetsgivare subvention euro 30.-.

Om Riester pensionen som en mor definitivt mer attraktiva än tjänstepension & quest;

Om Riester pensionen som en mor definitivt mer attraktiva än tjänstepension? Vad tror du det? Vad har moderskap att göra med Riester pensionen? Om kvinnan är Nocht anställd och bara mor, då hon inte kan betala i pension! Kan vara, kan det inte vara.

Om Riester pensionen nu rekommenderas eller inte & quest;

Här är Riester pensionen beröm och prisade det kritiserade ... Jag är förvirrad. Är denna typ av pension är nu att rekommendera eller inte? Som andra har nämnt, det finns inget paket uttalande här. Det finns många fördelar och nackdelar så det är ett

Är det & comma; att Riester pensionen oflexibel och saknar transparens är & quest;

Jag läste nyligen att Riester pensionen är oflexibel och intra förälder. Ser du det så? Så ett schablonbelopp inte kan säga det. Ganska flexibel finns någon försäkring vanligtvis. Du behöver inte ange ett kontrakt för en viss termin och bör respekter

0
Views
0
Ccomments