B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2014-02-17

Vad ska räntorna börjar & comma; om en vän lånar privat pengar & quest;

Advertisement

När en vän lånar privat pengar, hur mycket ska en ansezten räntor? Vad är detta en bra riktlinje för att undvika att riktigt dålig, men för att få vän lite disk? Tack för hjälpen!

answers

Frågan att svara så svårt.

Jag låna ut till bästa vän pengar utan ränta. Han kommer att återbetala mig. Ett låneavtal men jag gör ändå, eftersom jag annars glömmer att jag ge något;)

Ben till en vän, släktingar, barn eller min fru * det är något annat. Eftersom räntan är tänkt att inspirera, inte att reglera skulden som en sista utväg.

Generellt ett lånar ja inga pengar, de permanenta behov av pengar eftersom han tillbringar mer än han förtjänar. Det skulle vara en björntjänst. Det lånar något när du vet att du kan (snabbt) få den tillbaka, för då går i pengar vän. Endast en "Überbrückuungskredit" någonsin kommer i fråga. Den som sedan ska betala tillbaka när den förväntade pengar inte kommer, som sedan bör därför absorbera eller sälja sin mormor för ett lån.

Således är en lämplig ränta under övertrassering men svårt tur. Säkrare du är, återbetalning och närmare en är till vän, desto mer räntan närmar sig nuvarande skatteavdraget + 50%, är det för närvarande cirka 3%.

Om du något annat inträffar som skrivet, skulle därför sannolikt inte ta ett lån un att betala tillbaka lånet eller ingen mormor har, desto mer bör du överväga att säga nej. Du har vänner, även om du inte kan bevilja lån och säger "pengar för att lyssna på vänskap" är inte den dummaste.

Jag skulle bara titta på vad invallningar avkastning under hela kredit en retur. Detta motsvarar då vad man kunde uppnå säker med pengar i alla fall, så du uppstår, åtminstone inte en stor nackdel eftersom du inte kan skapa ännu dina pengar.

En vän?

Är detta en sandlåda bekant?

Din älskare?

En vän?

En i gänget?

Vill du låna honom vad eller han retar dig, eftersom han behöver pengar?

En bra, min bästa vän, skulle ge ich s - och han kan bestämma när och hur han återvänder det själv.

Dock har jag någonsin med tanke på vad (inte nen vän) och det fungerade inte med återbetalning ...

Annars, om det finns mer av en torrsubstans med inflationstakten som ZS.

Frågan är hur mycket pengar är inblandade här. Bör det finnas endast ett par hundra euro kommer du att få relativt snabbt tillbaka, jag gå "Wodie". Här ber jag om inga pengar.

I höherern mängder anser jag först om jag verkligen skulle ge honom detta. Problemet är att en del mycket bra vänskap redan bryts isär på pengar. Här för att nämna en ränta är lika svårt. Fem procent skulle du ha kräva förmodligen. Men jag skulle göra det med en mycket dålig känsla ...

Har jag malgemacht.Mein vän har donerat för en öl. Så jag var ganska nöjd vollund. Jag ville eigendlich har ingenting för det. Märk väl, bör det hålla sig inom gränserna. Dur några tusen euro med 8 eller 12 veckor, inga problem. Jag tror annars banken skulle vara ansvarig, om det var mer. Sedan skulle jag också ovilliga att låna från en kompis. Efter att ha lyssnat för pengarna vänskap, säger de ja. Som avbryter för större belopp 10.000 uppåt, bör man inte ta anstöt. Så fet jag inte längre har den på den höga kanten i kontanter.

Svår fråga, om det är en bra vän, skulle jag låna det utan ränta och återbetalning skulle jag ha att bjuda in mig till en furstlig meny :-)) i en halv god vän, skulle jag kräva 5% ränta.

I princip bör man vara mycket försiktig med utlåning privata pengar, och i synnerhet i vänner, eftersom när man är osäker efter pengar går och vän.

Om du vill men du kasta sig in i äventyret, ingå ett riktigt kontrakt med tydligare regler på ränta och återbetalning och som en rimlig slår mig ungefär halvvägs mellan in- och utlåningsräntor på din bank.

Då får man en lite mer än på banken och han betalar mindre än för ett vanligt lån.

Så jag låna en vän pengar för 0% (inom en överskådlig framtid och inga större mängder).

Om du inte vill att detta kan du också göra en ränta. Som mycket rättvist jag skulle känna din "tappat intresset". Förslag: ta bara den nuvarande fasta insättning eller Sparbriefzinsatz för lämplig tid:

  • 2,0% 1 år
  • 2,5% för 2 år
  • 3,0% i 3 år
  • 3: 33% under 4 år

MfG

bäst så hög att han måste ta den monetära bank från en.

i monetära hör kända för vänskap.

du bör så långt som möjligt bland vänner lassen.es förblir alltid något conversation piece senare och som inte kommer att bidra till vänskap.

Om det var en sann vän, så han tog inga pengar från dig och du har inget intresse av honom !!

Eftersom pengarna är känt för att lyssna på väns ...

En vän? Så för att kräva en verklig vän intresse fann jag illa. Från en känd, kompis etc. OK eftersom jag skulle begära ränta men inte från en vän. Annars skulle jag aldrig etc. låna en vän, kompis en större summa pengar utan goda säkerheter.

Related questions

Mahnbescheid & comma; Vollsteckungsbescheid & comma; Utmätning & comma; Jag är Förvirrad & comma; Jag får ungefär aldrig mina pengar & quest;

Hej! bränner mig följande på själen. Jag har fått i mitten av 90-talet per två sista påminnelser och verkställighetsbeslut mot en gäldenär. Nu är dessa beslut redan låååång i lådan. I slutet av 90-talet hade jag försökt att komma Utmätning Transfer b

Hur är KV & comma; när min vän och jag gifte & quest;

Min vän är fortfarande med hans föräldrar sjukförsäkring (han studerade nochund är under 25) Hur är det, när vi gifta, är han med mig (hyrt) automatiskt i den lagstadgade hälsa försäkrade? Tack Ja, skulle du behöva registrera det bara där. Men han ku

Distans Paket börjar & comma; Om du gå promenader till jobbet & quest;

Kan du fixa avståndet hänsyn i Steuererkläruzng även om du går till jobbet till fots och bara 10 minuters promenad är? Om du vill räkna ut, så finns det 30 cent per km. Men det är en Entferungspauschale, så om du måste köra två gånger, får du betalt

Jag måste registrera mig i fastighetsregistret och komma; ägaren har dött & comma; arvet slås & comma; Hur får jag nu mina pengar & quest;

Koffi Dig mot den avlidne fastighetsägaren ett påstående som är fäst i fastighetsregistret, antingen genom forcerad säkerhet inteckning eller den avlidne beställt en annan för du landar kostnad. Arvingarna har slagit ut eller har för avsikt att spark

Som samtalet körs på en bank från & comma; Om du vill göra privat finansiering & quest;

Hur fungerar det om en på banken har en tid för att ta ett lån för möbler. Vad ifråga allt, hur förbereder du dig inför det datum före? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Exp

Anställd och för övrigt oberoende & comma; när lagen och när privata sjukförsäkringar & quest;

Jag är fortfarande studerar och är sätt oberoende. Efter examen skulle jag vilja ta upp ett anställningsavtal och ändå sätt förbli oberoende? Vilken relation bör vara mellan tjänstemän och självstyre så jag är säker enligt lag? Tags: 400 € jobb, delt

Har det påverkar Hartz4 & comma; om barnen tjänar som praktikanter Pengar & quest;

Hur ser situationen ut om föräldrarna eller ensamstående förälder Hartz4 får och barnen gå vidare till en utbildning och tjäna som praktikanter deras första lön? Om det som kredit eller har någon effekt? Nej, inte räknas, eftersom: Den § 7 punkt 3 nr

Är det & comma; som redan ÜR 60 & comma, - får euro per månad privat försäkring & quest;

Åtminstone såg jag en Internet-annons, befordrades i ordning. Vilka förutsättningar är nödvändiga för det? Det är billigare än att vara försäkrad som student enligt lag. du kan niht om hans 25J, manlig, 150% frisk, inte har lust för äktenskap och fam

Sjukförsäkring bidrag till det lagstadgade sjukförsäkrings genom att betala en direkt försäkring & comma; var sparade som en privat försäkrade & quest;

Jag äger en direkt försäkring och är privata sjukförsäkringar. Jag kommer snart att vara arbetslös, så jag är säker enligt lag igen eller kan vara. Fallen trots ansamling fasen som en privat försäkrade, bidrag till den lagstadgade sjukförsäkringen ti

Nya ikoner på min nya kundkort & comma; vad har förändrats på plast pengar & quest;

Jag har ett nytt kundkort jag bekommen- nu läsa symbol FinTS och EAPS. Vad är allt detta finns det en översikt som jag kan se vilken ikon gör vad betydelse. Eller kan den klassiska kundkort nu mer än någonsin? EAPS är Euro Alliance betalnings Chemes,