B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

skatter självdeklaration & plus; annonseringskostnader annonseringskostnader utbildningskostnader självdeklaration skatteåterbäring omsättning 2017-08-31

Utbildningskostnader som ett företag bekostnad ange trots undantag moms enligt § 4 Antal & period; 21 a & rpar; BB & rpar; UStG

Advertisement

Hej!
Jag har gjort förra året en utbildning (direkt hänvisning till den verksamhet som utförs) som enligt rapporter i enlighet med § 4 Nr. 21 a) bb) UStG utan moms är. Det finns totalt EUR 3.000, - så jag skulle vilja ange i min deklaration. Kan jag göra kostnaden ändå som inkomstrelaterade kostnader, även om det är momsfri?
Tack för svar!

answers

Frågan om ett lagförslag - för utan moms - är att betrakta som ett företag bekostnad eller rörelsekostnad, inte uppstår. Frågan är om det WK eller BA är. Om så är fallet, kan en strategi.

Vad ni som kund till momsbefrielse av leverantören?

Om jag får mig en meny i Burger King, intresserar det mig men inte om 7% eller 19% minskning på min räkning. Det intresserar mig bara i det slutliga priset.

undantaget från skatteplikt är rent moms fråga. Avdraget som WK eller affärskostnader beror inte på moms Resultaten från, men det är en annan kontroll.

Related questions

Harz IV - Distansutbildning - avdrag som ett företag bekostnad möjlig & quest;

Jag har en social trygghet deltidsarbete och med hänvisning dessutom ALG II Nu skulle jag fortsätta min utbildning med en grund distansundervisning i min yrkesutbildning och göra distansundervisning (200, - € / månad) .. Lärande skulle vara på fritid

Kan jag ansöka kostnader för skatt som ett företag bekostnad dras av och komma; även om jag && num; 039 och halv; nen jobb I & quest;

Gjorde förra året ansökte om en annan position. Kan jag använda det här programmet avgifter krediteras med min skatt som ett företag bekostnad, även om jag har ett fast jobb? Misslyckade eller oviktiga Ansökan kan schemaläggas. Det viktigaste de har

reglera fordons ansvarsförsäkring som ett företag bekostnad - vilket är att göra & quest;

Hej alla, min fru är en tjänsteman och använder sin bil nästan 100% enbart för den lätta vägen av 30 km mellan hemmet och arbetsplatsen väg. Eftersom den högsta specialutgåvor redan utnyttjas av 1,900 euro genom avgifter till privata sjukförsäkringar

Bränsle mottagandet av utländsk bil som ett företag bekostnad & comma; Skydd mot FA & quest;

Hallå Jag är en egenföretagare musiker och har min bil lagt år till den nödvändiga rörelsekapital, eftersom återhämtningen är över 50%. Detta inkluderar bränslekvitton så ett företag bekostnad, och för att jag har en mycket praktisk fråga: Hur skatte

Pensionsavgifter 2004: Betragsbegrenzg & period; och icke-erkännande som ett företag bekostnad lag & quest;

Jag har väckts mot den icke-erkännande som ett företag bekostnad och mot den begränsade avdrag för pensionsavgifter 2004 opposition. BFH metod XR 45/02 och 11/05 XR och LOB förfarandet 2 BvR 325/07 alla beslutades till förmån för skattemyndigheterna.

Körning bort & comma; kan jag också taxiresor att arbeta med skatten som ett företag bekostnad bosätta & quest;

Tyvärr har jag inget körkort klass, som är, kan jag lösa och taxiresor att arbeta med min skatt som ett företag bekostnad? som löper över km platt för de anställda. du är fri, med hjulet, bilen, taxi att anlända helikoptern. skattekontoret kommer att

Testprodukter inom hemelektronik som ett företag bekostnad & quest;

Jag publicerar en blogg om hemelektronik och test för bloggen aktuella produkter (fjärrkontroller, högtalare, etc.). Nu skulle jag vilja veta om jag kan köpa produkterna genom mitt företag och kan dra av kostnaden som ett företag bekostnad. Snabb och

Slöja som ett företag bekostnad

Som en del av min frilans aktivitet jag har lyckats få ett jobb som tar mig ett par dagar till Riyadh. Som bekant några andra regler, sådana. Som giltiga i Saudiarabien i vårt område inte vanlig klädsel för kvinnor. Enligt mina efterforskningar huvud

Kan du ange ett spektakel i skatt som ett företag bekostnad & quest;

Jag behöver glasögon, men jag egentligen bara behöver arbeta vid datorn. Kan du anger i annonsering då? "Faktiskt" - När man läser på kvällen kommer du förmodligen (snart) behov. Detta är då en av glasögonen (och även läkarbesök och resor till l

Kan jag dra av kostnaden för en bärbar dator som ett företag bekostnad som student

Kan jag som student dra av kostnaden för en bärbar dator som ett företag bekostnad och så högt uppsättning förtjänsten gränsen för barnbidrag? Ja, kan du göra, tillsammans med Andrén studiekostnaderna, men det måste vara andra utbildning klass, det s