B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-07-10

Tillsammans hus byggt inom äktenskapet & comma; bara man är period i fastighetsregistret &; Vilken är den rättsliga och strävan;

Advertisement

Vid tidpunkten för bostadsbyggandet vi redan gift. Vi har huset betalas och sammanbyggda. För den del av skulden jag ska hålla med. På den tiden vi bara låta honom komma in i fastighetsregistret som Einliegerwhg leasades till mitt företag och vi kunde dra piloten. Samtidigt är dock hela huset hyrs ut. Så det spelar ingen roll längre. Kan och bör jag nu registreras i fastighetsregistret. Eller är min genom giftermål eh halv (Marriage = Zugewinngemeinschaft)?
Vad händer i en skilsmässa eller dödsfall av en partner? Vi har 3 barn.
Är det nödvändigt att jag i fastighetsregistret, om ja det kommer att bli en gåva? Hur skulle du sedan hitta summan av huset?

answers

Kan och bör jag nu registreras i fastighetsregistret.

Jag vill bara be mannen. Han kommer förmodligen ser förvånad. Om "nej", säger du, du bör du oroa dig!

Äktenskap = Zugewinngemeinschaft

Principen har du inte riktigt förstår det. Zugewinngemeinschaft inte bara innebär att varje del av allt, men att man i slutet av äktenskapet tid vinst på varje make under äktenskapet tiden bestämdes och ömsesidigt kompenserar varandra. I själva verket skulle du i händelse av skilsmässa rätt ersättning för huset. Men mannen som ägare göra med huset då och vara vad han vill.

Överföringen av den halva del av er kommer att betraktas som en donation. Men har du en fri ersättning på 500.000, är ​​- ja Euro storlek frodig.

byggt inom äktenskapet Tillsammans House

Den redogörelsen för omständigheterna efter att du har betalat ihop och byggde hus mannen.

Kan och bör jag nu registreras i fastighetsregistret.

I fastighetsregistret ägar anges. För att vara så officiellt register, måste du vara ägare till (led). Hur blir man ägare av mark?

Eller är min genom äktenskap eh halv

se ovan: I landet register över ägande anges.

Vad händer i en skilsmässa

Huset ligger bredvid mannen.

eller dödsfall av en partner?

Huset och även resten av egenskapen ärvs.

om ja det kommer att bli en gåva?

Om man ger dig halva huset och värdet av alla donationer de senaste 10 åren än 500.000 euro - ja.

Hur skulle du sedan hitta summan av huset?

Det beror på vilken typ av fastighetsförvärv. För donation och arv enligt §§ 176 ff BewG http://www.buzer.de/gesetz/5615/b26189.htm i inköp -> marknadsvärdet.

Related questions

hus med tomträtt mark & ​​comma; del försäljning sökte & period;

hej, Jag har ett hus på en tomträtt mark, kontraktet är fortfarande kör 44 år. Jag vill sälja den översta våningen. det är denna förutsägbara restriktioner vid inköpspris wg. återstående löptid marken leasing eller allmänt följas? Tack för en upplysa

Asset balans vid skilsmässa & comma; hur House & comma; Jag hade redan byggt före äktenskapet & quest;

Har du en fråga i samband med tillgångar utjämning i skilsmässa, som för det hus som jag hade byggt före äktenskapet? Om någonsin med ren? Bin för bra info tacksam. Snabbare och billigare rådet om familjerätten. Kompetent, av certifierade advokater.

Mina föräldrar gav mig ett hus byggt & comma; vill inte åsidosätta & period; Om mormor är i behov av vård och komma; då hur ser det ut med kredite hus & quest;

Så, mina föräldrar byggt mig ett hus där jag bor och är redan 5 år noterats i testamente. Inom några år, om jag har en säker jobb, vill du skriva över den till mig. Nu är det hennes mamma dåligt och hon är rädd att hon (inte hennes far) vill vårdhem

Min bror har ett hus på föräldra Land & comma; är en pitch Upphävande auktion intäkterna delas lika & quest;

Min bror har byggt under sin livstid mina föräldrar ett hus i grunderna för föräldrarna. Om nu kluvna på en delad frisättning auktione intäkter inkluderar §94 BGB intäkterna eller kan göra något som eget bidrag hävdade min bror? Snabbare och billigar

Om jag köper en bit mark och senare bygga ett hus på det, låt & comma, vad är mark överlåtelseskatt beräknas

Jag vill köpa en tomt i Berlin av en vän och sedan lämna senare bygga ett hem byggföretag, ett hus på den. Precis som i fallet med fastighetsöverlåtelseskatt? Kommer det sedan beräknar n ur på värdet på marken vid tidpunkten för köpet, eller är då oc

Köpt möbler under äktenskapet & comma; nu separation - Vem får vad & quest;

Jag köpte några möbler från mina besparingar när det kom till äktenskap. Nu ska vi leva åtskilda och lämna förmodligen skilsmässa efter ett år. Jag har full rätt till möbeln? Som sagt, det var min sparade upp före äktenskapet pengar som jag köpte des

Pengar gåva från föräldrar före och under äktenskapet & comma; Byggnadskonstruktion - sedan skilsmässa & quest; Vad nu & quest;

Totalt sett en mycket god vän var före äktenskapet och efteråt gåvor av pengar sina föräldrar. Min flickvän har fört pengar för att köpa ett hem, båda har blivit ägare ville banken på det sättet. Ett barn är nu också där. Nu har det visat sig att hen

Hus försäljning: skillnad Mäklare & comma, - mellanhänder eller - Konsulter & quest;

Vi vill att våra hus verkaufen.Im Internet överlämnades till mig mäklare förväntas tillhöra de bästa i Tyskland, testad av en välkänd kredit byrå. Men i sina hemsidor de inträffar snarare än fastighetsmäklare eller konsult - även Bankberater- på, int

Hus i bygg sagged & comma; Återinsättande & quest; Värde & quest; Rivning & quest;

Hej, vill vi att uppfylla vår dröm, ett liv på landet med våra barn och hästar tillsammans. Vi fick ett gammalt hus med stall och tillräckligt med jord. Huset var i stort behov av, såvitt vi kan säga som lekmän. Tyvärr är våt huset och källaren, för

Jag behöver ett hus-u Yeoman ansvarsförsäkring & comma; Om min son bor där gratis

Jag äger huset där min son bor ensam gratis. Behöver jag ett hus och Grundbesitzer- ansvarsförsäkring? Jag själv inte bor i den. Som jag sa, du är företagets ägare och är ansvariga. Kontrollera om din personliga ansvar med täcket. Fastighetsägaren an