B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-08-07

till dag pengar värt fram och tillbaka för att överföra & quest;

Advertisement

Hej.
Har varit 2 år i BIM. Detta sänker Men igen nästa år till 0,2% ränta.
Nu har jag tänkt på det, att överföra mina pengar till ett sparkonto med större intresse och detta även upprepas om de nya bankräntor sänker också igen. Vanligt något umstndlich, men värt det i slutändan redan eller? Här är likasinnade personer som också utövar denna hobby? Vad är upplevelsen?
LG

answers

Eftersom vi inte vet hur mycket pengar du investerar och hur mycket tid du vill investera, kan vi inte bedöma om det är värt för dig också.

Jag själv fiol sedan 2009 (för en Toto-vinst) med 6-figur summor. En skillnad i ränta på 0,4% sådan. B. mellan BoS och RABO Bank är så intressant. För mindre investeringsbelopp kanske "värt" det är bara när en bonus för nya kunder kommer att delas ut.

Om du skulle ha en depå tillräckligt med pengar, naturligtvis, tillhörande konton penningmarknaden DAB och Cortal Consors intressant (3 eller 4%).

I vilket fall som helst finns det ingen anledning att ge bankerna pengar - vad här delvis - är förökas genom personer som i princip titta på girighet i andra - om än indirekt.

Om inte detta är enorma summor pengar är inte värt en ständig förändring, eftersom den är ansluten igen med, beroende på bank, stora eller små försök att öppna det nya kontot, andra för att tillkännager och också mycket vanlig tid i jämförelse räntor etc. måste investera jag skulle råda dig att bo i en bank och verklig förändring endast i en nödsituation.

I efterhand, jag undrar ibland, godtagande av behovet av daglig tillgänglighet var verkligen okej. Hur kan jag reagera i händelse av plötslig behov av pengar eller behöver, om jag inte allt, men en betydande del skulle ha investerat i olika lång drifttid insättningar? Med visstids strategi skulle jag åtminstone under flera månader kan förtöja högre räntor respektive, i likhet med min dag pengar hoppande från bank till bank.

Tja, hade jag inte ens de tusentals som gäller för PA snabbt förändras även med en variation av 0,25% banken. Viktigt för mig är (trodde) säkert förvar av mina pengar, så jag fokuserar inte investeringen i en enda bank.

Jag hade år sedan när en kollega som gick med en plastpåse från en bank till en annan.

Naturligtvis är det ett matematiskt problem om det är värt det eller inte. Om dessa är 5.000 euro och skillnaden är 1%, gör det på en årlig 50.- euro. Gör du det 6 gånger per år, finns det faktiskt ingen 300.- Euro, speciellt inte om du alltid gör när priser bank nedskärningar. Vid 6 x 1% bättre än den gamla Bank jag bara inte.

Jag skulle vara alltför påfrestande, men i andra summor som ser också annorlunda. Vid 100,000 Euro skulle jag inte vill överväga.

Frågan om det är värt kan besvaras på olika sätt av varje. Det första är det summan av, å andra sidan termen beroende. Gjorde jag även gjort det tidigare men en permanent bank Hopping är inte min grej.

Även en Bank of Scotland kockar upp endast med ljummet vatten och måste anpassa sig till marknadsnivån. Om du inte har märkt det - vi befinner oss i en historiskt låg ränte!
Bank of Scotland har nu samlats för mycket pengar och räntekostnaderna för banken att stiga naturligtvis to head - denna bank är helt enkelt alltför passiv-tung. Men du kan vara säker på att alla internetbanker sänka räntorna förr eller senare.

Penningmarknads konton har nu gånger rörlig ränta. Dagars pengarna-hopping är bara för mycket dumma, extremt snåla eller personer med alltför mycket tid. Kanske borde vi helt enkelt gånger för att acceptera att vi är i en historisk låg ränta och inte bara komma dit mer intresse - och så kommer det att ha sin negativa anledningen till att vissa direkta banker i XY betala mer. Eller verkligen tror någon här på allvar en bank har något att ge till kunden?

Dagars pengarna-hopping är meningslöst och är värt det - om alls - bara om du har en stor förmögenhet bortom de 500.000 €. Och just då du inte bör vara så dum att lämna allt på en dagpenning konto ...

För varje penningmarknaden konto måste du legitimera genom efter identifiering i ett postkontor. Du måste skriva ut kontoansökningar och permanent ändra dispensansökningar. Du har x tillgång och lämnar alla dina personuppgifter. Och allt detta för kanske fem eller 10 euro mer i ränta per år? Så behövde det inte kan ha.

Vad tror du varför dessa banker betalar mer intresse än de skulle faktiskt!? Absolut inte, eftersom de hittar dig så trevligt. Nu, om en utländsk direkt bank betydligt mer ränta på inlåning betalas än genomsnittet, då som har att göra med det faktum att kreditvärdighet och likviditet är helt enkelt för dålig eller inte tillräckligt för att vara betydligt billigare att finansiera genom ECB!

Men om ämnet, vi är tillbaka på orsakerna till krisen. Girighet hos människor. Alla får halsen inte fullständiga och dolda risker - och efteråt gnäll är stor. Jag ser fram emot nästa kris. Mannen är för dum för att lära av hans misstag ..

Tja, 0,1% ränta skillnad är på 10000 Capital € 10 per år ränta - som räntan redan kan skilja sig med nästan 1%, redan tresiffriga belopp € samlas för att skillnaden. Eftersom arbetet är redan värt besväret.

Ja, på 10 miljoner euro är värt det redan. Annars inte. Hur mycket det går med dig?

Related questions

Bra dag pengar erbjudanden - vad ska du leta efter och quest;

Vill hålla renoveringsfasen likviditet och skapa detta bäst på sparkonto så att jag kan avgöra efter konstruktion framsteg hantverkare räkningar. En bra idé? Vad ska jag tänka på när man väljer banken? Sammantaget de individuella dagliga tilläggen in

hur lång tid det tar mig tills jag pengar från paypal krediteras tillbaka till Visa krig & quest;

Jag har en betala tillbaka på grund av att försäljningen har krossat. Hälften jag var fortfarande på PayPal-konto och detta belopp för att se omedelbart igen som återvänder i Visa uppgörelse men jag ser ingen kredit där, har det återstående beloppet

Cortal Consors percnt med 4; Dag Pengar & quest;

hi, Jag skulle vilja att skumma 4% på Cortal Consors-för dagpenning. För närvarande ja en hammare hastighet .... Kanske för vilka det inte ännu vet. CC garanterade 4% på sparkonton, om du har en insättning med åtminstone 6000, - överföringar till CC

Kan pengar från ett sparkonto och överföring & quest;

Jag skulle vilja lösa in gamla Passbook och pengarna bör bättre ränta på ett sparkonto på en annan bank. Jag vill ha pengar, men motvilligt helt sticker ut och så då kör genom staden till den andra banken. Kan pengar överföra eller det inte är möjlig

Investeringar i Prokon för vindkraft och komma; finns det en chans och komma; pengar för att få tillbaka & quest;

Hej, har min vän investerat i Prokon i vindkraft, nu konkurs har inträffat, vad tror du att det finns en chans pengarna tillbaka? Tack. Det är raffinerade tillräckligt, ja ställda förpliktelser, det vill säga det blir först se till att lånen förstkla

Pengar utformad utan konkret kontrakt - chanser att lyckas pengarna tillbaka för att få & quest;

God dag. I "utformad" en tidigare vän av pengar i form av en kvitterad faktura. Båda skulle ta över varje halva av precis samma och för att inte ytterligare komplicera jag betalade honom hans del först. Nu är han redan betalar inte under en läng

Speltid en roll och komma; till vilken en dag pengar från sitt konto står & quest;

Jag ta ut pengar från mitt fram pengar konto. Skulle då så sent som möjligt för att göra en dag för att se till att intresset för denna dag ska skrivas väl? Frågan är berättigad på grund av Verzinsungstag inte gillar din och min. Bankerna brukar göra

Min 9-åriga brorson köpte för cirka 1000 € på mitt kreditkort på iTunes juveler utan min vetskap och period; Vad ska jag göra & comma; pengar för att få tillbaka & quest;

Jag har ett halvår köpte min kredikarte för min brorson ett spel (Minecraft). innan en vecka sedan ser jag en avgift på 9,99 € itunes på min internetbank (kreditkort). en dag senare, ser jag sedan € 99,99, 69,99 €, 49,99 € .. etc intäkter öronmärkta.

lånade pengar och inte komma tillbaka

Hej! Jag har min syster (24) lånade 750,00 EUR 2006 hon försäkrade mig beloppet i små belopp (20,00 euro) som ska betalas tillbaka. Tyvärr har jag i dag får betalt endast 30,00 euro. Finns det en möjlighet pengar från hennes rygg att få när vi gjorde

Pengar tillbaka med ersättning Hotel & quest;

Jag hade bokat med min flickvän en vecka i en ny 5-stjärniga hotell i Italien. Vid ankomsten, var vi i ett lika bra, men bara 4-stjärniga hotell inrymt eftersom andra hotellet påstods inte ens färdig. Kan vi kräva tillbaka pengar om andra hotellet me