B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-08-11

Student och förutom frilansar - Jag behöver en andra kontrollnummer & quest;

Advertisement

Hej Alla,

Jag är student och jag börjar nu, i tillägg till en annan bisyssla att arbeta på freiberufich hemifrån. Jag har nu läst en hel och har funnit att det skulle vara för mig bäst att anmäla sig som ett litet företag, till exempel, eftersom jag inte har någon stor kostnad och kan vara så befria mig från moms.

Men nu läste jag att ansökan som frilansare du kan spara alla byrån om ett projekt lindar med oregelbundna intervaller, ingen försäljning identifierar på räkningarna och inte marknadsföra sin verksamhet ... eftersom jag kan kanske hjälpa någon ?

Som student jag inte kan överstiga 20 timmar i veckan arbetar för försäkringsskäl, därför är förtjänsten i något fall överstiga den årliga gränsen på 17.000 (en liten Nehms).

Om Hjälp Jag skulle vara mycket tacksam !!

Hälsningar, Anna

answers

Hej!

innan beslut fattas, söka ett bindande uttalande av sjukförsäkring sjukförsäkring. Utförs av resultatnivån och arbetstiden för båda verksamheterna en roll. De särskilda arrangemang för studenter som arbetar (t.ex. 20-timmarsgränsen) gäller endast arbetstagare.

hälsning

RHW

Frågan i rubriken är men en annan. Vad studerar du där?

Jag behöver en andra kontrollsiffra?

Om du är gift, har du en gemensam kontrollsiffra tillsammans med din man. För tillämpningen av den skatt du får din egen skattenummer från skatteverket.

Andra sätt att ge upphov till ett behov av ytterligare skattenummer ges inte här, eftersom du arbetar hemifrån och därmed skattekontoret samtidigt är det lokala skattekontoret.

att registrering som frilansare kan du spara alla Office själv

Vilket kontor?

När skattekontoret ska visa öppnandet av företaget, plus det finns formulär på Internet.

Om du inte gör det, och endast i deklarationen systemet S (och euro) tillsammans, det är bra också. När det gäller försäljning självdeklaration du behöver, om du är gift, din egen skattenummer. Är du inte gift, driver också via den normala kontrollnumret.

[Små företag]

Om utövandet av särskilda rättigheter är användbar som KU, beror på vem dina kunder. Allmänna förklaringar, lättläst och en hel del uppmärksamhet, jag har gett en tid sedan här:

https://www.finanzfrage.net/tipp/kleinunternehmer

Related questions

Student som frilansare med låg inkomst - deklaration krävs & quest;

Hej! Jag är student och är för 2 företag samtidigt frilansar. men jag arbetar med mycket små kontrakt så att jag tjänar en månad endast till ca 300-350 euro. Jag är också familjen försäkring med min make (vid DAK) och vet att jag inte måste tjäna för

Arbetande student som rapporterade frilansare & quest;

Hej! Jag rapporterade en frilansare, eftersom jag har arbetat då och då i SEO fältet. Eftersom jag hade inte längre riktigt kul med det, jag gav upp denna verksamhet och ville ha mig en plats som student (ergo -> är en student). Nu har jag fått idag

Arbetande student och frilansare - Vad är situationen med SV & quest; Vad behöver jag & quest;

Hej! Jag skulle fungera som en oberoende frilansare från februari 2013. Dessutom är jag upptagen som en arbetande student i mars. Nu till min fråga: Jag stimuli från hela stint (80h per månad som en student) och skulle också hört ett stort antal fril

Student med en oberoende sekundär aktivitet och komma; Försäkringar & quest;

Hi folks, Jag studerar och har sedan 2011 ett verksamhetstillstånd för tjänster inom turistnäringen, som jag i första hand utövar i terminen paus. Sedan maj 2013 har jag nu också inkluderar en 450 € -Minijob, så min hälsa har (för närvarande försäkra

Hur mycket måste behärska student som arbetar och komma; förlorade utan barnbidrag går & quest;

Jag har olika information om denna fråga: hur mycket kan du en doktorand arbete, utan att behöva frukta att hans barnbidrag försvinner? Endast 20 timmar per vecka? En lönetak inte längre Gibt s ännu, eller vad som är den nuvarande situationen? Tack!

Jag är fortfarande sjunger Student & comma; hab avgifter och komma; Anmälan till skatteverket & quest;

Jag sjunger student, redan har goda löner (konserter), har alltid bättre i näringslivet. De säger alltid att du måste ta hand om 8000 € märke Jag kommer att ha nått i början av sommaren. Vad händer då? ska jag eftersom skatte rapport till skattebyrån

Student priserna på sjukförsäkring även om du gör Praktik & quest;

Jag har en fråga för studier och sjukförsäkring. Som student men oftast få studentrabatt på sin försäkring. Vad är detta, om man gör en Praktkum och tar en Urlaubssemster? Sen om du fortfarande använder de låga studentpriser här, eller du behöva just

Jag har inkomster som student med 20 eller 30 timmar i deltid och komma; hyra och period; hotade statusändring som "& halv; Student" och halv; & comma; vad mer lönsamt för mig & quest;

Kära herrar, Jag förväntas vara i februari 2015 student och sedan skapa det slutliga arbetet. Utöver detta skulle jag vilja arbeta. Idag fick jag ett jobberbjudande där kan jag välja mellan en aktivitet av 20 timmar / vecka och en aktivitet av 30h /

Kan far för studenter son betala avgifter till Riester eller Rürup pension & quest;

Min son är nu planerar - efter att ha studerat - med ett år utomlands. Han är redan 28 år gammal, kommer han antagligen nästan 30 år innan han förtjänar alls med arbete, pengar, börjar sätta pension. Eftersom hans år säkert senare gånger saknas, jag

1 & percnt; regel i tjänstebilar och period; Frilansare & period; Moms översikt & period; Varaktighet & quest;

med mig är den första omsättningsskatt avkastning som jag måste tänka på min bil, jag har rörelsetillgångar. Bin frilansare, bilen används och 3 år gamla. Jag har men här i regel 1% hänsyn moms med och anpassa här min omsättning självdeklaration. Det

0
Views
0
Ccomments