B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-04-28

Student & comma; med studielån och barnbidrag & comma; att skriva rapporter och tid;

Advertisement

Hej Jag har en fråga som kräver ett klargörande ganska snabbt :-)

Min vän studerade (1 barn), får BAföG (685.-) och barnbidrag (150.) per månad. Nu har hon tagit ett jobb för en månad sedan, där hon tjänade en gång 2200.-. Arbetsgivaren vill att de ska få en faktura, vad det är i sig är inget att klaga på. Nu är frågan: kolliderar denna unika avgift med barnbidrag eller BAföG?

Eftersom de normalt omfattas av skattekreditgräns på 7,664 euro (som ingen inkomst - annat än just dessa två månadstraktamentena), som egentligen borde vara ok, eller hur? Enligt §19 UStG hon har ingen Ust som ingår i räkningen som är sant? Förväntar du dig några skattekonsekvenser eller kostnader? Jag är öppen för alla tips :-)

Eftersom pengarna behövs omgående och det måste göra ett uttalande i nästa, skulle det vara bra att få en snabb och professionell svar

tack så mycket

answers

Så med barnen pengar hon får för sitt eget barn, det inte kolliderar.

Även med studielån den inte kolliderar när de årligen nciht mer än 4800, - har.

Dessutom kan hon också dra av kostnaden för sin egen ännu, i slutändan är jobbet oberoende UDN kan dra affärskostnader.

Om mottagaren är en företagsägaren, skulle jag vila inte utnyttja § 19 regeln, men € 418 (19%) ut honom moms. Slutligen, ja i de egna kostnader (skrivpapper till mobiltelefon) innehåller skatte belopp som jag kan dra.

Tja, får hon 685 euro i månaden BAföG (x 12 = 8220 euro) ==> BAföG minskning?

Rättegångskostnader den ådrar sig ingen. Det kan dock, om jag förstått saken rätt, åtminstone lösa en klumpsumma ..

Gånger på kanten, som en privatperson kan uppvisa AG inte redogöra för sina prestationer. För detta måste ett företag har redan registrerats.

Related questions

Studielån eller barnbidrag

Hej! Jag har en mer komplicerad fråga. Min son har börjat utbildning som PTA på en yrkesskola i Meck-Pom i september 2012 design. Enligt sajten "är en ekonomisk befordran av BAföG möjligt". Han är 17 år gammal och bor med sin mor, har inte slutf

Rätten till barnbidrag & sol; Housing Fördel & sol; Studenter BAföG & comma; Studenter & comma; 18 & comma; gift

Hej! Min vän och jag måste gifta tidigare, i oktober 2011. Han utbildar och få en månatlig utbildningsbidrag på € 450,00. Jag kommer att vara på den tid vi var gifta student av 12: e klass på gymnasiet och har ingen egen inkomst. Vi vill också att dr

Student & comma; 25 år och komma; ingen barnbidrag - vad nu & quest;

Hej Alla, Jag kommer i den 25 april och det är, jag är inte längre berättigade barnbidrag. Men min enda månatligt stöd var att jag fick. Naturligtvis jag tillbringade en och även från tid till annan, studielån Jag har också försökt att köpa något, me

Ansökan om barnbidrag utan föräldrar mÃķglich & quest; & LPAR; 24J & comma, Student & comma, egen budget och exkl; & rpar;

Hej alla, med mig fanns följande fakta: Jag, 24 år, från oktober student vid HU, vill nu ansöka om barnbidrag för det gångna min tilldelade 12 månader upp till 25 år! Eftersom mina examen rapporter 2005 (18 år) jag inte längre bor med min mamma. Förä

Om allt går ihop: Erasmus & comma; Utländska studielån och barnbidrag & quest;

Kan du få alla tre kampanjer samtidigt: Erasmus, utländska studielån och underhållsbidrag, om du vill studera utomlands för en termin? Eller stänga de tre kampanjer från varandra? a) barnbidrag sedan 1.1.2012 övriga intäkter oavsett. b) studielån är

Hur mycket kan jag tjäna som student & comma; För att få mer barnbidrag & quest;

Hur mycket kan jag tjäna högst en månad / år, så mina föräldrar fortsätter att få barnbidrag för mig som student? Tack. 7,680, - euro per år, eller 640, - per månad. Eftersom ja, de vanliga ersättningar dras, och arbetsvillkoren mer än 400, - Euro, p

Jag får ytterligare lån studerande studielån och barnbidrag efter mitt äktenskap och quest; & quest; Om ja & comma; hur mycket och quest; & quest;

Hej! min vän har nyligen gjort mig ett frieri, har jag också accepterat. Men nu är jag inte säker på, eftersom jag starta en skolutbildning som socialt aider från augusti. Jag hänvisar också till den tid barnet stöd (inte från arbetsförmedlingen, men

Student & comma; Welfare & comma; Apartment & comma; BAföG

Hej alla! Jag är en student (20) i den 2: a terminen bor ensam med min yngre syster (15) och min äldre (21). Min mamma bor utomlands, till min far, jag har ingen kontakt. (Studielån, jag bara få 409, -, förväg prestanda, eftersom min far inte har läm

hur man gör det efter att ha studerat min dotter fortsätter & comma; när studielån faller bort & quest; Argentina svarar inte och tid;

Mina barn och jag är tyvärr beroende ALG II. Min äldsta dotter har avslutat sina studier och nu blir inga fler studielån. Jag gjorde de onda flera gånger i skrift, men detta är tydligen helt ignoreras, eftersom det nya meddelandet, den närmade mig de

Student & comma; Minijob & comma; Hälften barnpension & comma; Frilans & comma; gift - skatter och sociala & quest;

Hej Alla, Jag är en student, 26 år gammal och är i första graden. Nyligen för mig möjligheten att frilansuppdrag som pianolärare vid en musikskola uppstå, poserar mig angående skatteskuld och sociala frågor. Min situation: en mini-jobb till 450 € bas