B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-01-21

Student lån och komma; Heritage & comma; Hälften barnpension

Advertisement

God kväll, skulle jag ibland vilja informera om hur jag kan gå med avseende på följande situation bäst lagligt sätt:
Min far dog för några månader sedan och jag har ärvt 7500 Euro. Jag är student och få BAföG och halv barnpension. Jag delar med mina 2 bröder en lägenhet. Boende som leds av min mamma som får barnbidrag och det betalar hyran.
Nu har jag att snarast klargöra 2 saker:

Vilka är effekterna på min student låneräntan
1) Halvbarnpension
2) ärvda

Jag vill helst inte ta itu med pengar men lätt parkering och bara gå på ett räntebärande konto av när jag verkligen behöver det ibland. Jag menar att veta att ersättningen är möjligheten att 5000. Så jag är över ..
Jag vill ha en hand för att undvika allt som kan orsaka mig problem och å andra sidan är inte lika med urholka den ärvda, men försök att få det. Vad kan vara så göra för att förhindra detta? Jag hade massor av möjligheter och behov, en viss del av produktionen som jag är tillbaka vid gränsen. Är det ens lagligt? Och det finns ett bättre sätt?
Nochwas: Bespara mig vänligen med predikningar, jag vet att jag känner ekonomiskt bättre än andra, men man bör alltid ha i åtanke varför.

Jag uppskattar alla råd!

answers

Barnbidrag:

Egenskapen hos barnet är irrelevant. Från och med 2012, inte hans inkomst spelar ingen roll.


studielån:

När studielån, det finns en gräns för inkomst- och förmögenhetsnivå.

Inkomsten (HW pension, intresse, jobb, ...) inom varje Bwewilligungszeitraums (z B:.. OKT-OKT) har studielån kontor (även retroaktivt) är korrekt kommuniceras. Studielån kontoret kommer att sluta detta undrar LWA om den kraftiga ränteuppgången. Så det borde vara närvarande alla handlingar som styrker tidpunkten för döden och det exakta beloppet av arvet.

Tillgångar är alltid på avstämningsdagen (= datum för ansöknings för nästa LWA) mäts. 7500 därför effekten därefter. Om ett arv som eventuellt även tidigare meddelats studielån kontoret, bör du bara fråga i ett särskilt forum. Som jag senare ringer en.

Inkomster och tillgångar ska ges till studielån kontoret aviserats. Om det inte sker, kan display och kriminalregister vara konsekvenserna.

Den första frågan som du bör ställa dig, som känner till din ekonomiska situation så noggrant som du har beskrivit det här? Den ärvda har på halvbarnpensionen inget inflytande. Att med studielån jag nu inte vet exakt, men borde egentligen ha någon effekt eftersom studielån måste betalas någon gång återvände senare. Kanske du kan (om förtroende är ett av sina konton) kan också hantera arvet från din mamma.

Under finansieringsperioden, under hösten arv, har arvet inget inflytande. Under den efterföljande studielån ansökan är arvet, närmare bestämt den del av arvet, som fortfarande är tillgänglig visar. Naturligtvis kan du förbrukar innan arv, helt eller delvis.
När studielån är tillgängliga för halvbarnpension en ersättning på 125,00EUR.Der belopp som handlar om kommer att krediteras studielån.

Related questions

Student & comma; Minijob & comma; Hälften barnpension & comma; Frilans & comma; gift - skatter och sociala & quest;

Hej Alla, Jag är en student, 26 år gammal och är i första graden. Nyligen för mig möjligheten att frilansuppdrag som pianolärare vid en musikskola uppstå, poserar mig angående skatteskuld och sociala frågor. Min situation: en mini-jobb till 450 € bas

Inkomstskatt linje 28 & comma; Student & comma; Hälften barnpension

Hej, kära vänner! Jag är student och har nästan 1000 € räknats i min Break 2012 design. Nu ser jag löneskatt bedömning i linje 28 en mängd av 126 €. Vad om bidraget till vara? Jag är juridiskt sjukförsäkring genom min halvbarnpension. Kan jag "hämta&

Kreditering av meriter i FSJ till barnbidrag & comma; Hälften barnpension och barnbidrag

Som skall räknas i FSJ förtjänst andel av barnet vid barnbidrag och i halvbarnpension till barnet, samt att höja pension mamma? I så fall i vilken utsträckning Hej, du ännu inte kunde få något svar, jag frågade en gång Google och fann följande: BFDEN

Hälften barnpension & comma; Stipendium & comma; Barnbidrag & comma; Nebenjob & quest;

Hej! min situation är det jag månad ca 250 Euro Hälften barnpension fick också igen varje månad 300 euro av ett bidrag. Mängden barnbidrag är också ca 180 Euro. Nu är jag fortfarande att acceptera en deltidsjobb som skulle ta mig 300 euro i månaden.

Om en student lån vettigt & quest;

Jag skulle vilja veta vad du tycker om en student lån. För mig är det bara så att jag får mycket lite studielån. Detta leder mig inte helt klart. Jag har tänkt därför kan ta ännu eienen studielån. En deltidsjobb jag blir tidsmässigt regleras. Är i mi

Hälften barnpension: rätt till extra betalning & quest;

Hello community! Och även om jag har följande frågor: Person A (23 år gammal) flyttas under perioden 19.01.2007 tills 31.10.2011 Half barnpension. En person besökte under denna period i hela skolan, tills förfogande under 2011. Således påståendet A m

Hälften barnpension under studietiden

Hej! mig hur mycket ekonomiskt stöd jag har krävande intresse under mina studier. Jag skulle vilja ha en överblick ekonomiskt, men jag får av den tyska pensionsfonden om någon information. Det finns ingen översiktstabeller eller andra som jag kunde o

Hälften barnpension och studieutbyte

Hej! kanske någon kan hjälpa mig. Jag har länge 1.Semster baserad halv barnpension. Jag har nu beslutat om en professionell kursändring vn universitet till FH och ut mig 3,2. Nu har jag redan imatrikuliert på FH till 1,3. Jag har nu denna månad ändå

Om en student lån vettigt eller är ganska olämpligt & quest;

Jag börjar snart att studera och vet inte om jag får tillsammans med studielån. Jag har läst att det fortfarande finns en möjlighet att en studielån. Vad tror du? Är detta ett bra sätt att betala för college eller råda henne att inte? Vad är räntan p

Om en student lån noterades negativt i Schufa & quest;

Om en student lån bokförs som en negativ post i Schufa och en har alltså fortfarande få problem annat lån såsom inköp av en dator? Varje kredit är allmänt noteras i Schufa men inte nödvändigtvis negativt. Studielån är något som i princip inget att in

0
Views
0
Ccomments