B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

BGB försäljning garanti småföretag kommersiell ansvar för fel 2014-12-26

Småföretag vissa frågor

Advertisement

God kväll,

Jag skulle vilja att tjäna lite pengar utöver arbetet. 1. Tanken är att göra din egen LED-belysning. En av dessa skulle kosta i försäljning om 5 € och jag skulle sälja en månad VLL 5 bitar av det, skulle jag måste sedan ge en garanti och i så fall vad skulle det se ut?

  1. Den andra delen av branschen skulle bestå av begagnade delar (t.ex. bilens högtalare) att köpa, skulle det vara en exemplarisk vinst på 150 € per månad, måste här ges en garanti och i så fall hur skulle det se ut?

Tack så mycket.

answers

Småföretag vissa frågor

Industrin som huvud- eller bisyssla. Små företag inte existerar

,

Jag skulle behöva sedan ge en garanti och i så fall vad skulle det se ut?

§§ 433 ff BGB, 249 BGB, 5-11 ProdHaftG. Du är ansvariga 24 månader för fel på dina varor och har återställningen i händelse av skada, eller byt ut.

skulle den andra delen av handeln består används delar (t.ex. bilens högtalare) för att köpa

förmodligen ja även sälja, annars hade snabbt en stor läger. För garanti linje gäller:

Garantitiden är i enlighet med § 438 BGB 24 månader och kan förkortas genom andra hand av AGB eller avtal mellan två parter till 12 månader. Men det kan inte uteslutas genom avtal.

Jag skulle behöva sedan ge en garanti och i så fall vad skulle det se ut?

Du måste se till att varorna är fria från defekter. Läs den med §§ 434 ff.

Småföretag vissa frågor

Det finns inga små företag.

Du måste inte bara erbjuda garanti, men också

  • CE-märkning fäst (och ha rätt att göra)
  • demonstrera elektromagnetisk kompatibilitet
  • säkerställa deponering
  • ...

Varför tror du att sådana saker är oftast så dyrt här?

Related questions

Småföretag allmän och period; Frågor och leveransadress

Först av allt hej till, Jag kom bara över detta forum och har några frågor. Jag hoppas att någon finner kan svara mig detta. Jag måste tjäna lite pengar innan bredvid min viktigaste uppgift fortfarande nästa nätet. Små företag eftersom försäljningen

Österrikiska småföretag frågor fakturor till dt period; GmbH & period; Information & quest;

Jag har följande fall: en österrikisk småföretag utfärda en faktura till ett tyskt GmbH .. Jag vet det omvända fallet (tyska KU ger bolaget faktura i öst), men inte när en KU från Österrike en faktura till en DT. Företaget gör. Vilka uppgifter ska vi

Frågor för småföretag

Jag har några frågor för små företag - många är väl verkliga grundläggande frågor i styrsystemet, ledsen för alltid - fortfarande skulle vara trevligt om de kunde svara någon. Tack Gårdar ett litet företag som en sekundär aktivitet - tidigare var de

Frilansare & plus; Småföretag frågor fakturor utomlands

Hej! Jag arbetar också som frilansfotograf och faller under de små affärsregler. Nu har en fransk tidning har ett foto som jag gjorde för två år sedan, tryckt. För detta måste jag nu göra ett uttalande. Den franska förläggare berättade från fakturan

Frågor om småföretag som lärling

Hej! Jag har en YouTube-kanal, i för jag har väldigt många klick. Jag vill nu göra pengar (halt Youtube partner). Om det fortsätter som jag får (enligt uppgift) från 1200 till 2000 euro per månad. Jag är nästa i min utbildning som en bil mekatronik (

Moms: utbyte av småföretag standardbeskattning

Om en småföretagare från årsskiftet 2012/2013 kommer att byta till standardbeskattning eller måste: a) Vilken är situationen med Ucontrol för varor / tjänster som fortfarande utförs i 2012, men för vilka endast sker i 2013, mottagande av pengar: Gör

Några frågor till Nebengewerbe & lbrack, smycken och rsqb;

Eftersom jag inte kunde få hjälp med bra fråga jag ska försöka prata innan jag rota mig i något forum. Jag vill ha en Nebengewerbe inloggning till mina smycken till försäljning. Mina smycken görs smycken massa (är under Pardo och / eller Fimo find).

Småföretag gränser

Hej alla, Jag är frilansjournalist och arbetar sedan flera år som ett litet företag (omsättning mindre än 17.500). 2015 Jag kommer först att överskrida denna gräns, men fortfarande en bra bit under den andra gränsen för 50.000 (vi talar en gång 25.00

Småföretag avdragsgill även om jag själv identitetskort ingen försäljning & quest;

Kära herrar, Jag driver en enskild firma, ett litet företag och som ingen försäljning från. Inkomsterna kommer endast göras online / på internet. Yoowin jag göra en vinst-förlust uttalande. Nu har jag 2 frågor. Jag har en Internet + Telefon Flat för

Frågor intäkter och sol, utgifter som en ny entreprenör

God dag, Igår började jag en kommersiell nu har jag några frågor och ville informera mig prata. Det handlar om inkomster och utgifter. Jag har arbetat för 2 uppdragsgivare, så faktiskt underleverantörer är det korrekt? Få höra vad jag har att göra, f

0
Views
0
Ccomments