B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-03-22

Små företag licens

Advertisement

Hej!
Det aktuella läget för:
- fast anställda
- Am med flera arrangörer / klubbar catering in (i München)
Mitt problem:
Jag måste vara försiktig så att jag inte kommer i slutet av månaden på 400 € för alla arrangörer, skulle jag vilja ställa mig ett litet företag licens, eftersom skattelättnaden ligger förmodligen här årligen på € 17,500 (skriv faktura för arrangörerna naturligtvis bäst).
Jag är väl medveten om att jag skulle behöva göra två olika deklarationer på Jahreseinde (fast jobb och företag licens).
Min fråga är, är det jag i slutet på inkomstdeklarationen chic (verksamhetstillstånd) till skattemyndigheterna, förväntas min ränte tillsammans och sedan obegränsat skattskyldig?
Om jag är på ersättning på € 17,500'm naturligtvis ja, men vad händer om jag stannar här?
Annars är detta värt att inte för mig att ansöka om ett litet företag, där beloppet beskattas med min vanliga inkomster.
Tack någonsin för ditt svar!

hälsning
Flo

answers

Två självdeklarationer inte existerar. Varje fysisk person får endast lämna in en skattedeklaration där alla intäkter skall anges.

400 Euro Ordningen gäller för arbetstagare och har ingenting alls att göra med själv.

Ingen aning om vad ett litet företag licens. Det är ett företag registrering eller det inte finns någon kommersiell tillämpning. Båda har ingen effekt på kontrollen.

existerar inte en skattelättnad på 17.500 Euro. Det finns små företag reglering i moms, det är ett krav att föregående års intäkter inte överstiger 17.500 euro.

Sammanfattningsvis: vända dig till en rådgivare eller någon annan som är bekant med nystartade företag. På skatteområdet, bör det finnas en start-up konsult.

Hur @Meandor redan skriver korrekt kasta dig trasslat upp en hel del.

"Small business licens" det nciht, du menar förmodligen en handel som drivs som Nebnerwerb.

17.500, - redan sagt gör småföretag utan Umsatzstuer. Men om du rent skräp, eftersom dina kunder (klubbar) är moms, inklusive drar av berättigad. Så du kan skriva på ditt konto inrättas 19%, och har för avdrag för dina kostnader.

Vad du måste tänka om dig, tidigare 400 - EUR kraft arbetade beviljades har 30,77% social trygghet för dig AG. detta är mindestes vad du måste få mer per timme, när du skriver fakturor.

Tack både för dina svar, bra att veta att arrangörerna med mig ännu mindre idé än jag har i fråga om skattelagstiftning ...
Från där jag var nämligen ...
Därefter kommer jag att vända sig till en skatterådgivare.

Tack igen!

hälsning
Flo

Related questions

Små företag licens säkerhet

Jag vill som säkerhet arbetar på olika händelser, och för att jag behöver ett verksamhetstillstånd tydligen mycket jag kan för att tjäna pengar varje månad och hur mycket det program där jag är försäkrad hur mycket du får tjäna? Så mycket som möjligt

Anställd & plus; 400EUR jobb eller små företag till svars

Bästa användare, följande situation: Jag är i med en ny arbetsgivare i en fast anställning, begränsad till 3 månader. Nu skulle jag vilja anställa ibland min gamla arbetsgivare. Dessutom har jag ett verksamhetstillstånd enligt §19 småföretag. Min frå

Har man ha ett företag licens att sälja i liten skala själv handgjorda saker och strävan;

Vad händer när en hemmafru som stickning strumpor och göra dem tillgängliga för försäljning. Behöver det som ett företag licens, eller det bidrag för små transaktioner? Så, ersättningar finns inte där, men om varje 3 månader med 5 par sålda strumpor,

Behöver vi försäljning av virtuella varor ett företag licens & quest;

Jag vill göra en Minecraft server och infoga funktioner donationer. Som jag skulle vilja att du kan köpa till exempel olika saker med riktiga pengar som en rang eller ingame pengar. Jag har hört att en gång i månaden tjäna upp till 400 euro kan, utan

Hur mycket ska man med ett företag licens att tjäna & comma; utan att betala skatter och strävan;

1). Jag är student och arbetar också med ett företag licens. Eftersom jag inte används för att arbeta så ofta som jag visste att jag gränsen inte överstiger. I år har jag jobbat mycket mer och är inte säker nu hur mycket du kan tjäna ännu utan att be

Små företag över 50000 € Försäljning & quest;

Jag är för närvarande ett litet företag. (Omsättningen under föregående år enligt 17500). Detta år, försäljning, men kommer sannolikt att stiga över 50 tusen. (Oplanerade) Vad kommer sedan upp till mig? Måste jag betala för något belopp över 50000 mo

Student Assistant samtidigt egenföretagare med små företag och komma; är detta möjligt & quest;

Hej! Jag är registrerad student vid ett universitet. Jag måste snarast plötsligt tjäna pengar, nu har jag följande situation: Jag har ett jobb som elevassistent jag börjar måndag kommer att starta. Dit på timbasis min lön. den är då möjligt under ter

Finns det ett enkelt bolag pensionssystem för små företag med få anställda och strävan;

Vi har vårt huvud nu upp igen till företagets pensionssystem. Men vi är bara ett litet företag med några ange punkter, inte chefen inte verkar ens veta om egentligen. Är det så små företag kan vara en enkel företag pension, där arbetsgivaren har så l

Är det nödvändigt för försäljning av bilder ett företag licens & quest;

Jag vill göra några misstag, så frågan: Är det nödvändigt för privat försäljning av bilder som jag har själv målat, ett företag licens? Frågan ställs mycket allmänt sätt, vilket de kan besvaras endast fast pris. Det beror bara på volymen och vinst. T

IHK bidrag för små företag

Jag skrev en sekreterartjänster än små företag nyligen. Nu skicka mig CCI en beräkning marginal. Måste jag betala för detta? Ja, tyvärr, i Tyskland Medlemskap är obligatoriskt för alla företag (dvs inte för frilansare). Bidraget skall vara beroende a