B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Skatt Legal gåvoskatt Law & plus; Skatterätt återbetala ErbStG 2014-09-27

Skulle få en gåva tillbaka när donationen skulle återvinnas & quest;

Advertisement

Jag skulle vara intresserad hur det går med gåvan, om du fick pengar för äktenskap, bryter äktenskapet upp och varit-som sedan -till rätt eftersom så fast kräva Schwiegis pengar tillbaka. Skulle få ersättning för donationen betalas gåvoskatt från skattekontoret Skatte Fuchs här som kan svara på det?

answers

Snabbare och billigare rådet om arv. Kompetent, av certifierade advokater.

Begär nu:
www.expermondo.de

Skulle få ersättning för donationen betalas gåvoskatt av skatteverket?

Ja, kommer pengarna doneras genom återvinning lag återvinnas från mottagaren, så skattemyndigheten återbetalas gåvoskatten som betalas på det.
Rättslig grund: § 29 punkt 1 nr 1 ErbStG ...

G imager761

Eftersom tiden inte behöver vara Fox. Tack Google kunde hitta denna bestämmelse kommer också Fritz mullvad:

http://www.gesetze-im-internet.de/erbstg_1974/__29.html

Related questions

Kan jag ta min gåva tillbaka & quest;

God dag, fru, Sir, 1984 Jag blev tillfrågad av mina föräldrar för att mata till hemmet, och därefter hälften av underhållskostnader, att betala alla A och ombyggnader själv, och tar hand om det behövs senare för mina föräldrar om detta skulle permane

Gåva betalas på administrativa register och quest;

Hej! mina föräldrar är min överföring ett hus under förväntad följd. Marknadsvärde € 320.000, så ingen gåva för mig under ersättning. Jag ska flytta in med min vän, vi är mycket omfattande renovera eller bygga om. Renoveringen / återuppbyggnad kostar

Återkallande av arvingarna till en fri gåva av testatorn mot Sparkasse effektivt & quest;

Kan jag ta ut som arvinge en fri gåva av den avlidne till en tredje part i förhållande till banken, så att de inte längre ska betala återstoden av besparingar till honom? Snabbare och billigare rådet om arv. Kompetent, av certifierade advokater. Begä

Hej & comma; Jag arbetade utomlands och period; Insolvens förde mig period efter D & tillbaka; Vem betalar mig vad & quest;

Jag arbetade för ett schweiziskt företag i Österrike, där var jag, en kostnadsfri. möbelierte lägenhet tillhandahålls. Genom konkurs, jag är tillbaka i Tyskland och har ingenting. Min möbler Jag sålde då. Job - Center betalar mig nu bara 374, - Euro

Pengar tillbaka med försenings av Transfer & quest;

Häromdagen hade jag ett möte med min gynekolog, men min överföring hade glömt. Så jag plikttroget min 10 € praktiken avgift som betalas i tron ​​att jag får mina pengar tillbaka om jag nachreiche överföringen omedelbart. Men det var inte fallet. Varf

AG förändrats & comma; Utbildningskostnader av AG antas AG betalas tillbaka och komma; Reklam priser & quest;

Hej, jag har en dyr 2013 utbildning inleddes, som har en direkt relation till mitt arbete. AG tar över 50% av kostnaden. Avtalet är dock att när jag lämnar företaget under träning eller två år efter utbildningen har jag kostnaden för AG att återbetal

Minderåriga köper unbeknownst dyr dator och komma; Tillbaka efter 2 månader möjligt & quest;

Oh. Jag är bara riktigt förbannad på min 17-åriga dotter: två månader sedan köpte hon tyst en laptop för 500 euro till en rabatt butik. Jag hade förbjudit henne eftersom pengarna var för hennes tillstånd och hon har en mycket ny dator. Igår Jag märke

Vad är registrerad hos schufa och hur många år tillbaka du kan se posterna & quest;

Om du anger denna fråga på Google, kommer du att få följande svar: Vilken information måste samla Schufa? Den Schufa lagrar initialt alla personuppgifter såsom namn, förnamn, födelsedatum, adress och signatur Uppskattningar. Nästa de samla in data om

ersätta barn pengar tillbaka eftersom jag blev mamma & quest;

År 2010 började jag utbildning som en bagare, i februari 2011, var jag 18 och tas emot av I i utbildningen mig fortsätta mitt barn stöd. Sedan augusti 2012, jag är mammaledig och Kg sattes ... Nu har jag fått från barnbidraget fonden efter de vill be

Mamman efterlyser i förtid pengar för sin son tillbaka - Vad göra åt det & quest;

Jag har lånat mig en äldre ungkarl ett fast belopp på 5 tusen euro i kontanter. Återbetalning jag överens med honom på 30.6.2010. Men mamman kallar mig och gör mig en tik eftersom jag fick pengar från hennes pojkar. Hon ber mig att ge honom tillbaka.