B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Inland Revenue Tax skatterätt Skatte Kontor & plus; Skatterätt skatteskulder 2012-02-16

Skatteskulder och komma; när man inte längre lever som en tysk i Tyskland & quest;

Advertisement

Min vän från skattekontoret att få ett par veckor, inbjudan att lämna in skattedeklarationer under de senaste 5 åren, annars kommer de att uppskattas. Skatte undersökning var redan aktiv. Problemet var att min vän bodde tillfälligt utomlands och har inte uppnåtts i Tyskland.

Hon har nu kommit överens med skattemyndigheterna att behöva lämna in deklarationer till februari 2011. Det förutsätter att de måste betala extra ändå.

Men nu ett företag i Spanien har redan etablerat i november 2010 och bor i januari också en majoritet på ön.
I Tyskland har det loggat ut.

Nu är frågan:
Är det konkret för den tyska skattemyndigheten?
Hon har därför bett mig, eftersom det förmodligen inte har möjlighet att betala skatteskulden i en klumpsumma.

Vad ska jag råda henne?

answers

När de skriver uttalanden, har den skatteskulder. Om hon ger ingen förklaring, uppskattade hon skatteskuld, som sannolikt kommer att vara högre än det förra.

Verkställighet av skatteskulder i EU-länderna är inte ett stort problem, men det måste finnas en viss minimibelopp.

Vidare kommer skattekontoret sätta ett rekord i centrala Federal Register och gäller till registreringsmyndigheten. Resultatet är att skattemyndigheten kommer att informeras när något gör i Tyskland nästa gång, och om hon vill, till exempel förlänga pass eller pass, måste de tidigare ta skattekontoret.

Även om det kan vara förvånande att den ena eller andra - är skattekontoret sysselsatta. Som du kan prata situationer förklara tidsfrister förhandla etc.

Om hon nu hade emigrerat till södra Bolivia och västra Kambodja, inte längre komma hit med syftet här, kan man tänka sig att ignorera samtalet. Men - på en spansk ö - eftersom det verkligen inte är långt borta från D och fortfarande i EU. Så - förhandla och betala extra Gradvis ...

Jag tror att det är oklokt att spela ett sådant spel med DT. Myndigheterna. Skattekontoret kommer att uppskatta det och se till att uppskattningen är slutgiltigt. Detta kan göras utan deras närvaro - till exempel genom kungörelse. Och vad händer om uppskattningen är en multipel av den verkliga skatten? Detta är sedan lagligt !!!

Fram till detta krav spärrade som varar. Huruvida dt. Myndigheter de lokalisera i Spanien, som är förmodligen beroende. vara av de öppna mängder.

Hur som helst kan det vara obehagligt om det DT. Anger marken.


Jag skulle göra deklarationerna - mglw. med hjälp av en professionell och sedan se till FA, en lösning som är acceptabel för dem.

Related questions

Är det möjligt att leva som en tysk i Tyskland och att pendla till Liechtenstein & comma; till att arbeta som lärare & quest;

vet du om en "pendlare skatt" tas ut av Tyskland? när pendling till Schweiz detta skulle hända du vet om erkännandet av de finansiella rapporterna 1. och 2. State Examination i Liechtenstein? Du beskattas för din bostad och är Tyskland. Attrakti

Kan du skilja med längre lever åtskilda rausziehen & quest; Måste komma överens fru en dag & quest;

Kan du skjuta en skilsmässa när levande separerade med längre? Hur länge jag göra det? Eller måste hustrun dag överens om att skilsmässa? Egentligen vill hon en skilsmässa, ja, men med försörjningsbalansen de helt enkelt inte har råd med (se fråga 1)

Vi lever i Saudi Arabien, min man är inte längre redovisas i Tyskland och betalas inga skatter och komma; Nu vill vi att köpa ett hus i Tyskland & quest;

Jag försöker att köpa något tillsammans. Brist bosatt i Tyskland är ingen skatteskuld. NÄR är bara att köpa huset, inte ändrar skatteskuld, eftersom att köpa ett hus grundades ja nej bostad. Så länge som huset används endast som ett fritidshus, hände

Jag har rätt att få alla barn stöd när jag inte längre leva med mina föräldrar och strävan;

Snabbare och billigare rådet att din juridiska fråga. Kompetent, av certifierade advokater. Begär nu: www.expermondo.de Väl logiskt. Barnbidrag för barn som lever ensamma hört lt. Federala regeringen, även barnen. Bara om du kan leva med dina föräldr

Har jag den månatliga & perioden; El min lägenhet pay & comma; men eftersom jag inte längre lever & quest;

Jag stannade till 04/30/16 i en lägenhet, där han registrerades som största hyresgäst. De månatliga elkostnader har belastat mitt konto. Eftersom jag inte har signerat kontraktet, fortsätter han. Stadtwerke skickade mig ett formulär för att ändra nam

kg har avvisats eftersom föräldrar funktionshinder inte längre lever 100 & percnt;

far är i oktober att han dog fick barnstöd för min bror i lag. Jag har vård och nu har mer barnbidrag begärt detta avvisades av familjen fond. Min bror i lag är 62 och fick oktober fortfarande barnbidrag .bekommt annars grundläggande försäkran han är

Hur ska jag leva med 78Euro per månad och quest; & quest; & quest;

Jag var min ALG II reduceras till 78,00 €, eftersom jag bor med min flickvän för ett år tillsammans. Nu vet jag inte hur man överlever på det, eftersom jag kan inte ens betala mina driftskostnader. Min flickvän faktiskt får € 200 hyressubventionen fr

Är det alltid klokt & comma; att leva i fastigheten snarare än hyra & quest;

Jag hade bara den enkla tanken att du faktiskt ta att betala hyra, kan detta hyra också användas för amortering och ränta, och sedan efter några år skulle innehålla en fastigheten. Om du hyr är hyran förlorad och du har inget mer av det. Är det så en

Kan kvinnan & comma; vill leva åtskilda & comma; avsluta lease ensam & quest;

I ett hyresavtal med 2 gifta par där båda hyresavtalet har varje anmält sig, tar av sin hustru, därför att hon vill leva åtskilda och äktenskaplig samlevnad avvisar. Du meddelar ensam hennes hyresrätt. Denna uppsägning avvisas av ägaren att vara inef

Årlig skattsedel inte längre automatiskt skickas med Ansvariga sedan 2009 & quest;

är den årliga skattebeskedet som sänder vanligt bankerna börjar ett år, inte längre automatiskt att skickas? Det slår mig just nu, eftersom jag förbereda min skatt för 2009 som jag fick från min depåbank fortfarande inget certifikat för det året. Du