B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-06-27

Skatteklass förändring som ALG I

Advertisement

Hej!
Mich efter upptagen.
Min man och jag har för närvarande klass IV / IV. Han förtjänar, nu får jag ALG I
Hittills alltid fick vi en bra Steuerrrückstattung,.

Nästa år jag skulle falla i ALG II, så det är skatteåterbäring skulle tillgodoräknas inkomster.
Det är därför vi tror att från och med nästa år att byta till en annan kombination, så min make sedan månadsvis längre har pengar i lön, och vi får inte det som en större summa (som då skulle dei skatteåterbäring för 2010 avser)

Är det rimligt?

Danke schon mal

Joha

answers

Jag skulle vänta med sådana beslut, tills det är klart vad som kommer att förändras i framtiden när ALG II. Eftersom utöver de skyddade tillgångar och Frag Eder kreditering ytterligare inkomster kommer sannolikt att förändras.
Utan att känna till summorna UDN utan potentiella förändringar, kan du sjuk leverera en tydlig dom.

Utom möjligen, om inkomsten är i storleksordningen, det "goda" var skatteåterbäring på situationen, det befaras, kommer att betalas ALG II.

Kontrollera alltid enligt den gamla lagen:

http://www.sozialhilfe24.de/hartz-iv-4-alg-ii-2/alg2-rechner.html

Related questions

Frågor om skatteklass förändring

Hej alla, jag hoppas att ni kan hjälpa mig. Jag är för närvarande lite osäker. Min man och jag separerade efter sju års äktenskap. Vi har tillsammans en son och skulle också, så mycket som möjligt, både för att vara där för honom. Detta fungerar gans

Skatteklass förändring under avveckling

Hej. Kvinnan är stängd på 31/01/15, blir rik avgångs. Jag i STKL 3, den 5, jag förtjänar mycket mer. Överväg att ändra STKL 5 på 3 för dem, avgångs beräkning mycket billigare. 3 = 99% utbetalning, 5 = 72% utbetalning. Skillnad: 22.000 € Både femte me

Skatteklass förändring efter äktenskapet i november eller meningsfull 2016 & quest;

Hej Alla, Jag har en fråga för skatteklass förändring efter äktenskapet för kalenderåret 2016:e Min partner och jag är tors, 2016/11/10 civila äktenskap. Vi har mycket varierande löner och överväger därför med fördel en förändring i kontroll klassern

Har skatteklass förändring i deklarationen för 2013. & quest;

på 19/08/2013 Jag har gift utomlands och måste registrera äktenskapet i civila kontoret senare denna dag. På 2013/12/27 min fru har skrivit under familjeåterförening i Tyskland. På 2013/12/30 har vi ändrat vår Steurklassen (I 3-5), eftersom skatte ko

Skatteklass förändring - Föräldraförmåner - undantag med progression och quest; & exkl; & LPAR; Allmänna Tjänster & rpar;

Jag hoppas att jag får denna fråga nu relativt tydlig tillsammans: Min man och jag vill att våra barn önskar snart omsättas i handling. Men vi ville ändra löneskatt klasser av IV / IV till III / V, så att i slutändan är mer föräldrapenning tillgängli

Skatteklass förändring som ett erkännande av äktenskap efter 30 period, 11 & period;

Hej Alla, Jag har en fråga om skatteklass förändring efter äktenskapet. Vi planerar att gifta sig i oktober i Las Vegas. Fram emellertid nödvändigt ankommande dokument om ett erkännande av äktenskap i Tyskland kan ta en bra 6-8 veckor. Vi planerar at

Skatteklass förändring meningsfull

Jag har det ibland en fråga angående skatt. Skatteklass förändring. Närvarande den StKl.1. mina två barn är båda fortfarande rapporteras i frånskild min ex-make (huvudsakliga bostad) Du är utbytesmodellen med oss ​​(1 vecka med mig u 1 vecka med hono

Är det bäst & comma; om sin skatteklass förändring i slutet & quest;

Kan du avvara detta arbete i deklarationen om du ändrar dess skatteklass just i slutet? Är det lättare eller ändras genom denna mycket. En förändring av skatteklass gäller men i allmänhet alltid från början av det nya räkenskapsåret eller giltig när

Skatteklass förändring efter äktenskapet & quest; & LPAR, specialfall & rpar;

Hej! Vi har i år på 16,05. gift. Dessutom har jag en fråga, wg. en möjlig förändra våra skatte parentes: Vi båda tjänar ungefär samma (ca 40.000 € per år). Därför var vi automatiskt dividerat med skattekontoret respektive i kontrollklasserna. 4 Nu et

Är en skatteklass förändring i December 2015 ännu inte möjligt & quest;

Hej! Jag och min fästman gifte på 18/12/15 och vi valde skatteskikt Kombinerad 3/5 eftersom jag får full lön som anställd och han är fortfarande i utbildning. Nu vill vi i år en skatteklass förändring göra så automatiskt vid äktenskap sänds 4/4 så my

0
Views
0
Ccomments