B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-11-18

Skatteklass förändring i arbetsförbud och LPAR, Gravida & rpar;

Advertisement

Hej!
Min man och jag har nyligen gift sig och nu måste ändra våra skatt parentes.
Jag skulle gifta sig i förbudet en individuell sysselsättning (graviditet), som löper fram till ordinarie mammaledighet i början av september.
Kan jag byta från klass I klass III, för att få mer nettolön nu? Min skattepliktiga lön mig (mammalöne lt. Maternity Protection Act) är verkligen fortsätta att betalas.
Denna skatteklass förändring även min mor skydd pengar skulle öka (under mammaledigheten före och efter förlossningen) och min påföljande föräldrapenning.

MfG
Ipunzel

answers

Om du ansöker om förändringen i skatteklass III för dig, då detta innebär att den tidigare skatteklass din man (tidigare förmodligen III) n skatteklass V ändras.

Om två av du arbetar, kontrollerar sedan men vad skatteklass kombination för dig, är det billigaste alternativet - III / V eller IV / IV.

Beräkning av nettoresultatet: av den totala brutto intäkterna från referensperioden respektive grund skatter och sociala avgifter dras. Ändrar den anställde under graviditeten skatteklass, varigenom en högre nettolön och därmed en högre bidrag till föräldrapenning, får detta inte beaktas: den nettolön bestäms här på grundval av den senaste tidens skatteklass.

Även här läsa:

http://www.ikk-suedwest.de/arbeitgeber/verfahren/u2-mutterschutz/

Gissa skottet går kraftigt slår bakut.

Related questions

Skatteklass förändring efter äktenskapet & quest; & LPAR, specialfall & rpar;

Hej! Vi har i år på 16,05. gift. Dessutom har jag en fråga, wg. en möjlig förändra våra skatte parentes: Vi båda tjänar ungefär samma (ca 40.000 € per år). Därför var vi automatiskt dividerat med skattekontoret respektive i kontrollklasserna. 4 Nu et

Redigera skatteklass för grunddagpenning efterhand & quest; & LPAR; gift & rpar;

Hi folks, Jag har ett problem. Jag är gift med kontroll kategori 4 och en grundavdrag på € 8354 Jag var bara i 2014: kort Beschägtigt (7555 € brutto) Minijobs € 450 - bas (för räkningen till min kännedom irrelevant) 1x sozialvresichrungspflichtiges m

Vid vilken inkomstnivå min partner för mig och har LPAR, gravid & rpar; betala & quest;

Hej! min vän är oberoende, jag har precis avslutat mina studier och har tid att hålla en Jop mitt huvud ovanför vattenytan. Nu är jag gravid och kan inte längre arbeta i fyra månader. Finns det en uppsättning regler från att tillhandahålla min vän he

Får en & LPAR, gravid & rpar; Hartz 4 mottagare mer pengar när barnet som är & quest;

Eller kommer Hartz 4 sätts lika? Om du slutligen har rätt till en större lägenhet? Jag nu är frågan om nytt läsa. Som jag förstår det, är hon fortfarande gravid och barnet inte är där. Därför verkligen göra omedelbara applikationer. Kan du tjäna rikt

Skatteklass förändring - Föräldraförmåner - undantag med progression och quest; & exkl; & LPAR; Allmänna Tjänster & rpar;

Jag hoppas att jag får denna fråga nu relativt tydlig tillsammans: Min man och jag vill att våra barn önskar snart omsättas i handling. Men vi ville ändra löneskatt klasser av IV / IV till III / V, så att i slutändan är mer föräldrapenning tillgängli

Skatteklass efter bröllopet Klassificering och LPAR, en utlänning och rpar; & comma;

Hej, jag är från Rumänien ... Jag kommer från april 2011 att arbeta för ett tyskt företag (anlitade i DE ... företaget har tagit hand om papper). Den 1 april kommer jag LEDIG (som nu), och liksom jag vet att jag kommer att klassificera i skatteklass

Skatteklass förändring efter äktenskapet i november eller meningsfull 2016 & quest;

Hej Alla, Jag har en fråga för skatteklass förändring efter äktenskapet för kalenderåret 2016:e Min partner och jag är tors, 2016/11/10 civila äktenskap. Vi har mycket varierande löner och överväger därför med fördel en förändring i kontroll klassern

Har skatteklass förändring i deklarationen för 2013. & quest;

på 19/08/2013 Jag har gift utomlands och måste registrera äktenskapet i civila kontoret senare denna dag. På 2013/12/27 min fru har skrivit under familjeåterförening i Tyskland. På 2013/12/30 har vi ändrat vår Steurklassen (I 3-5), eftersom skatte ko

Skatteklass förändring som ett erkännande av äktenskap efter 30 period, 11 & period;

Hej Alla, Jag har en fråga om skatteklass förändring efter äktenskapet. Vi planerar att gifta sig i oktober i Las Vegas. Fram emellertid nödvändigt ankommande dokument om ett erkännande av äktenskap i Tyskland kan ta en bra 6-8 veckor. Vi planerar at

Skatteklass förändring meningsfull

Jag har det ibland en fråga angående skatt. Skatteklass förändring. Närvarande den StKl.1. mina två barn är båda fortfarande rapporteras i frånskild min ex-make (huvudsakliga bostad) Du är utbytesmodellen med oss ​​(1 vecka med mig u 1 vecka med hono