B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Hartz IV sjukdom ALG II stöd utkomststöd ALG II & plus; sjukdom 2014-09-14

Sjuk Written - Rätt till ekonomiskt stöd & quest;

Advertisement

Hej!

följande situation är.
Min mamma hade en stroke 2006 och är sjukskriven kontinuerligt sedan. Hon fick sjuklön eller i samband ALG I. Efter utgången av ALG Jag ville ansöka om ALG II, men sedan min far tjänade för mycket, så hon har sedan dess haft några intäkter. Dessutom hade hon ansökt om pension, men upprepade gånger förkastades.

Nu är min far är allvarligt sjuk och i framtiden inte längre kan arbeta. Med honom är sjukpenningen löper ut, så att det då ALG I hänvisar till.

Den beräknade ALG jag inte kommer att räcka fram och bak. Min mamma är på väg att skriva kan vara frisk igen, även om hon är allvarligt sjuk, eventuellt ännu inte hittat ett jobb. Hon var men intygas i flera fynd att de inte sitter bland andra lång och bör inte vara länge. Vilka arbetsgivare spelar något med det? Dessutom har både över 50, att det finns förmodligen liten möjlighet, eftersom att hitta något.

Nu till mina frågor:
Även om min far ALG jag min mor ALG II skulle kunna tillämpas, även om de är sjukskriven 7 år?
Är det nödvändigt att min mamma kan vara hälsotecken?

Vilka kontor kan du fortfarande ansöka om att få stöd? (Bostadsbidrag begärs).

answers

Om granskare säga - och lita på kontoren -., Din mor kunde 3 timmar dagligen för att arbeta, då är det rätt att Hartz IV.

Men jag förstår att du så väl att din mor är sjuk, eftersom Du skriver, de anser sig vara friska skriva.

Friska Var där inte riktigt. Det finns sjukskrivning, och när sjukfrånvaron inte förlängs, anses det "friska".

Att någon kan utföra ett verk ska sitta utan lång och är mycket, så att din mamma är inte ensam. Även i kombination, att hon är äldre - de "kunder" (eftersom det är fyllig), arbetsförmedlingen mycket. Och många "kunder" har arbetsförmedlingen som inte är anställningsbara eftersom arbetsgivarna är ovilliga att anställa.

Om dina föräldrar dit med bostadsbidrag precis som med ALG I (far) och ALG II (mor), är bostadsbidraget fortfarande en bra lösning.

Om de två inte gå med det, och så om din mamma är i princip kan 3 timmar. Att arbeta varje dag, då de kan fortfarande registrera med Job Center. - De blir inget arbete, förändras i stort sett ingenting, "bara" att de har åtminstone Hartz IV-mening. Du får dem utan ett verk (som jag själv inte kan föreställa sig), då arbetet kan bli ännu en anrikning i deras liv.

Said för att kunna arbeta på grund av detta fram och tillbaka, och ändå sjuk, ringa ut med en bra oberoende myndigheter (!!!) råd centrum som här Hamburger

Arbetslöshet telefonsupport

0800 111 0 444 - om du bor i Hamburg / eller miljö

040 22 75 74 73 - om du bor i en annan stat.

Där är mycket erfaren på arbetslöshet (ALG I + ALG II / Hartz IV), och du kan få för dina föräldrar där ännu värdefull information.

Dina föräldrar alla de bästa - och du också.

,

Åh, dessa anteckningar från mig:

Med Office klargöra något per telefon (som senare aldrig kan bevisa). Gör allt skriftligt. Bästa skriva, dokument och program skickar det personligen. - Mottagandet av skrivelsen kan bekräftas på en dubbel väckts av stämpel och underskrift. (Detta är nödvändigt med en lugn, vänlig ton och sträcker sig över brevet ", och här jag behöver fortfarande en stämpel och signatur").

Om du vill bara ge något, som vanligt underteckna skrift, som förklarar vad som presenteras "som en investering". - Låt Även detta brev bekräfta på en dubbel väckts av stämpel och underskrift.

Dessa bekräftelser är guld värda, de är värda mer än en Einschreibebeleg (med ja endast ingången på ett kuvert är bekräftad).

Med en sådan bekräftelse inte kan konstateras på den del av myndigheten, brev och dokument har inte fått. Och om de lämnar in en kopia av sitt certifikat (originalet nödvändigtvis som en dyrbar skatt). - Så dokument / kvitton lämnar det sak är erfarenhet, i allmänhet även behandlat snabbare.

Se även informationen för mot-Hartz:

Gå Om Hartz IV förlorade-applikationer

http: //www.gegen-hartz.de/nachrichtenueberhartziv/wenn-hartz-iv-antraege-verlore ...

,

alltid vara korrekt och fokuserat tal till de anställda. Om personalen är vänlig och vänd: Även informationen "i förtroende" mark i filen och kan senare användas mot "kund".

,

Ofta är det lämpligt att ta kontoret som vittnen ackompanjemang. Detta behöver bara lyssna och kan utföra protokoll, eller efteråt för att göra ihop en minnesprotokoll. Ackompanjemanget kan men också göra för dig förklaringar § 13, punkt 4 SGB X (google sgb 13 10):

  • (4) En part kan uppträda vid utfrågningar och diskussioner med råd. Det av stödet överförts skall anses som lämnats av den berörda personen, i den mån detta inte motsäger omedelbart.

Det finns också frivilliga organ följeslagare. - Google var och en använder din bostad (eller nästa större om din lilla) med

kontor lotsning

myndigheterna lotsning

Hartz IV odriven

Hartz IV eV motvind

Vi går med org

Dessa kontor piloter är värdefulla vittnen, och (mest? Alla?) Har haft lite träning för volontärtjänst, och i bästa fall, de känner varandra väl med lagar från.

Jag antar att när din mamma måste gå till arbetsförmedlingen, kommer du att följa dem. Utan tillsyn de inte ska gå.

Använd denna kalkylator för att gånger uppgifter om dina föräldrar in.

http://www.sozialhilfe24.de/hartz-iv-4-alg-ii-2/alg2-rechner.html

Framtiden ALG1 din far måste då "andra inkomster" som ska anges.

På detta sätt kan du bestämma vilka skulle ha rätt att gynna samhället på grund av dina föräldrar, din mamma ansöka om ALG2.

För den 2: a delen av din fråga, om det är nödvändigt, kan det vara friska skriva din mamma? Definitivt inte! Om din mamma är sjuk, är hon sjuk. Punkt!

För övrigt är det viktigt att göra begäran. Bara så att din mamma kan se till att fortsätta sina sjukförsäkrings uthärdar.

Arbetslöshetsersättning och arbetslöshetsersättning II kan endast uppnås om den arbetslöse är arbetsföra, och när din pappa kommer från sjukpenning, kommer arbetsförmedlingen först slår på sjukvården att avgöra detta, skulle det verkligen vara konstigt om han 1 1/2 år sjukpenning gäller och sedan plötsligt skulle vara tillräckligt frisk för att få Alg i, bör han inte kunna arbeta, han kommer att få någon Alg i och sedan bör snabbt ansöka om handikappersättning. Detta bör förkastas, skulle det finnas intjäningsförmåga och då han skulle få Alg I. Om din mamma är liknande när den appliceras Alg II och indikerar nich att kunna arbeta där, kommer arbetsförmedlingen också överväga om intjäningsförmågan är närvarande, det skulle ha minst 3 timmar vid kan arbeta dag (inklusive lätt arbete). Om pension avvisades av mamman nyligen (av hälsoskäl), är detta ett bevis på att intjäningsförmågan är, din mamma skulle (inte sitta för länge ...) i detta rimligt jobb förmedlar och naturligtvis de skulle behöva också skriva program, först skulle de verkligen skickas till en dosering, som det länge har varit ur arbetskraften. Om modern Alg II skulle få fadern omhändertagen av arbetsförmedlingen skulle vara pengar (om arbetsförmedlingen betalar) men därifrån. Arbetsmarknaden är för närvarande riktigt bra och nu och sedan leta efter gravt handikappade eller sjuka hälsa människor sina jobb. Jag trycker dina föräldrar passeras.

  • Dessutom hade hon ansökt om pension, men upprepade gånger förkastades.

Det är nyckelfras - när förtidspension inte har godkänts, det har till arbetsmarknaden finns, så att Hartz IV kan eventuellt tillämpas (ALG en av mannen krediteras ämne Bedarfsgemeinschaft)

  • Hon var men intygas i flera fynd att de inte sitter bland andra lång och bör inte vara länge.

Det passar inte med ovanstående förklaring, tyvärr tillsammans - eftersom en hel del är inte avgörande, eller en värderingsman inte håller.

  • Är det nödvändigt att min mamma kan vara hälsotecken?

Att det inte finns - på Hartz IV behöver anställnings tillgängliga. Om det inte är smittsam och det har rätt till Hartz IV, får hon denna överföring.

Related questions

Har jag rätt till ekonomiskt stöd & quest;

Hej Jag har en brådskande fråga och på något sätt vet inte vem jag kan vända. Jag är 24 am för närvarande fortfarande i utbildning (fram till juni nästa år ännu) och jag bor för närvarande fortfarande med min far med min syster och min morbror. Och s

Om en samhällstjänst i ett privat bostadsområde status berättigat till ekonomiskt stöd & quest;

Min fråga till samhället .. Om en samhällstjänst i ett privat bostadsområde status har rätt till ekonomiskt stöd i någon form? Snabbare och billigare rådet om familjerätten. Kompetent, av certifierade advokater. Begär nu: www.expermondo.de Arbetsgiva

På vilken nivå av vård, det finns ekonomiskt stöd & quest;

Hej, någon som vet på vilken nivå av vård du har rätt till ekonomiskt stöd? Och hur mycket är per vårdnivå? Finns här på nätet en lista någonstans? Tack på förhand! Här hittar du hela listan: http: //www.freizeitfreunde.de/de/editorial/rat_und_tat/ge

Har sparbankerna och delstatsbanker rätt att statligt stöd & quest;

Har sparbankerna och Landesbanken nu en rätt till ekonomiskt stöd? På grund av det statliga stödet för privat Commerzbank men anser ordföranden i tyska Sparbanksförbundet, kan BRD stöd till offentliga delstats inte vägra. Om det är så sant, och det v

Är det för utbildning som sjukgymnast ekonomiskt stöd & quest;

Hej alla =) Min vän (25 år gammal) har precis börjat en utbildning som Physiotehrapeut (skolavgifter 300 €). BAföG han inte längre får eftersom han karakteriserade ABI finansierades och sedan alltför många terminer vid universitet (men inte avsluta).

Har biltillverkaren Porsche har rätt till ekonomiskt stöd från den federala regeringen och quest;

Är det Porsche faktiskt illa nog att få ekonomiskt stöd från den ekonomiska fond av den federala regeringen? Eller de inte uppfyller kraven för det? Visst kan de begära hjälp av KfW. Alla andra stora företag i Tyskland för den delen. Alla företag som

Har du sökandet rätt till ekonomiskt stöd för glasögon &;

Existerar som Hartz IV mottagare har rätt att få ekonomiskt stöd om du behöver glasögon? Ett stöd av arbetsförmedlingen för en visuellt hjälpmedel är det bara vid mycket starka synskador som redan är klassificerade som åtminstone lite synskadade. Här

Är det & comma; att delstatsbankerna inte bara sedan bankkrisen behöver ekonomiskt stöd & quest;

Jag har hört att delstatsbankerna få offentligt ekonomiskt stöd sedan 90-talet. Var inte klart att en sådan "modell" irgedwann välta, eller fortfarande behövs bidrag högre kapital? Inte "Landesbanken", men enskilda delstatsbanker har h

Vem kan jag kontakta mig och komma; till ett bibliotek praktik för att få ekonomiskt stöd & quest;

Kära herrar, kan du rådde mig som jag kan kontakta för att få ett bibliotek praktik ekonomiskt stöd, jag är från Georgien Jag skulle försöka se om du kan få råd från Labour: https://wien.arbeiterkammer.at/beratung/arbeitundrecht/index.html är normalt

Dotter vill ha en läsåret utomlands gör & comma; det någonstans ekonomiskt stöd & quest;

Min dotter har satt sig i sinnet att bli ett läsår i Australien. Jag vet inte hur man skall finansiera det. Är det för att ansöka om ekonomiskt stöd för möjligheten någonstans? Jag vill inte förneka henne denna chans verkligen. Min dotter är för närv