B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

avdrag utbildning självdeklaration anställda inkomstdeklaration praktikant sysselsättning skatt utbildning & plus; inkomstskatt 2012-09-21

Självdeklaration ett halvår Apprentice & comma; därefter Angestelt

Advertisement

Jag är gift och har avslutat förra året min utbildning. Det var exakt 6 månaders utbildning och fullföljde 6 månaders heltid. , Min man arbetar också heltid. Så skatteklasser 5 / 3Jetzt Jag fick vår belöning taxering, och måste även betala inkomstskatt förskottsbetalningar, 2014. Jag har alltid trott att, när du är klar att lära under det första året, definitivt få tillbaka det. Det extra stödet är mindre än 30 € Hade någon redan? Vad jag har gjort fel i löne skatteskuld?
Tack på förhand.

answers

Det finns två skäl att anta:

Jag har alltid trott att, när du är klar att lära under det första året, definitivt få tillbaka det.

Om du inte är rätt.

När skatteklass kombinationen 3/5, det finns alltid en efterbetalning risk.

Dessutom är skillnaden mellan en utbildningsstöd (redan nu ofta över 600, - Euro) är och en kompensation för en deltidsjobb inte längre så stor att man kunde säga att en större återbetalning kravet grundas.

Dessutom kan det vara så att arbetsgivaren har gjort Lohnsteuerjahresuasgleich (vilket är normalfallet) UDN så att skillnaderna i inkomster dessa perioder har redan kompenserats.

Hej Sophie21,

prova en gång med en motsvarande dator inklusive:

http://imacc.de/steuer/steuerklassen/rechner/index.html

att bestämma den optimala styr klass egendom för dig. Kanske (?) Skulle även vara en kombination med faktor metoden bättre val.

Hälsningar! K.

Var så snäll som användas i framtiden, de villkor som alla förstår.

Det finns ingen löne självdeklaration (inkomstskatt certifikat), ingen löneskatt förskottsbetalningar (EST förskottsbetalningar) och i relation ingen anställning skatt anmälan (EST Deklarationen).

Anledningen till den extra betalning du redan nämnts.

Eftersom framtida betalningar och förskottsbetalningar Du bör kontrollera (blank), om kontrollklasserna IV / IV därtill skulle vara bättre (men inte på de totala årliga skatteförändringar).

Related questions

Halvårs Apprentice & comma; Ett halvår jobb självdeklaration & quest;

Min son var ålder under 2013, men fortfarande i utbildning till juli och augusti på en permanent basis. Trainee pengar var en månad mindre än 800 €. Förtjänsten var sedan varje månad. 2500 € brutto. Han bor i sitt eget hushåll. Barnstöd gabs juni. Fr

Dela självdeklaration: en från Revisorer & comma; Quest den andra av den skattskyldige &;

Kan du dela självdeklaration ändå? Att z. B. of Accountants (på grund av den lilla oberoende) gör inkomst- och överskottet konto och skattebetalarna (som tidigare) sin normala deklaration för normal försäkrings jobb? Detta skulle spara kostnader för

Självdeklaration ett halvår för sent - jag måste betala förseningsavgifter och strävan;

Jag kommer att lämna min Steuererklräung detta år ett halvår sen och tyckte inte skattemyndigheterna meddelade en skatterådgivare. Måste jag förväntar sig en bra? Ja, om du har otur då måste man betala en årlig avgift. Vet du din kontorist vid skatte

Självdeklaration delvis med Elster & comma; dels på blankett skrift

Kan jag lämna min självdeklaration delvis med Elster, men anläggningen KAP (som jag skapade mina Revisorer) skriftligen av revisor? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Ja, men

Självdeklaration: Tillägg enligt WISO & comma; Vad händer om du inte skriver deklarationen & quest;

Hallå Följande situation: Igår var jag tittat på vad som skulle komma under 2010 då deklarationen på WISO. Jag såg att jag måste göra en extra utbetalning på 200 €. Så mitt fall ser: - Avgångs från tidigare arbetsgivare (Hur är det femte kontrollen?)

självdeklaration för 2009 gör & comma; vad som händer och strävan;

Min man har STKL. 3 och jag fem, fick vi en skatteåterbäring varje år, men i år kommer på oss en skattebetalning ut vilket har resulterat i en själv köpt självdeklaration program. Vad händer när jag gör bara en skatt återvända i år? Beräknas automati

Hur gör jag handla självdeklaration för 2015 gör & comma; om det inte längre finns företaget sedan 7 år & quest;

Snabb fråga: Company (grundat IM utomlands, så undantagna) inte längre förekommer i 2008. 2015, därför kom vi överens om sju år senare med en gammal partner på grund av obetalda räkningar. Finanzamt av 8200 € uro Bauabzugsteuer medgav. vi att få dess

Som självdeklaration och vad skatteklass & comma; om make bor utomlands & quest;

Som enda kvinna jag för närvarande rankad som den skatteklass. Min partner som bor utomlands (men tyska är), ska jag gifta. Tills jag gå men till honom utomlands, kommer jag att arbeta i Tyskland fortsätter. Vad kommer att förändras för mig och skatt

Jag gör för första gången en självdeklaration och LPAR, anställd & comma; lagstadgade sjukförsäkrings & rpar; & period; Får jag det tillbaka & quest av sjukförsäkringen,

Som jag förstår försäkringsbolaget får en viss procent av min inkomst. Om inkomsten är lägre (annonseringskostnader, utbildning, professionell vera lasster omlokalisering, ...) precis som bruttobeloppet, som är på lönelistan: Får jag tillbaka det öve

Advance självdeklaration - Frågor om Telephone & comma; Internet & comma; Buss & comma; Fakturor utan moms

Hej, jag hoppas att detta kan hjälpa mig en expert :-) Och även om jag har blivit ombedd av skattemyndigheten nu kvartalsvis momsdeklaration dispensering. Hittills har min skatterådgivare allt tas för mig, nu vill jag ta min ekonomi i sina egna hände