B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Skattekontoret skattelagstiftning räntor självdeklaration skattebyrån och plus; Intresse pedagogiska lånet 2017-11-01

Samråd med skattekontoret pedagogisk lån & quest;

Advertisement

Hej Alla,

Jag har därför fått studie av en privat bank studielån för att främja under min grundutbildning. Eftersom studien var dyra, särskilt material (konststudier), lån med låg student (mer än 230 euro) inte tillräckligt.
Nu arbetar jag och betala av lånet. De amortering jag kan inte avdragsgilla, men intresset för lånet (övertrassering, som omklassificerats för att studera). Detta intresse har jag 4 år kan lösa lätt.

Efter att ha flyttat den nya skattekontoret skulle nu (4 år senare, ... super) vet vad jag använde den pedagogiska lån eingetlich. Eftersom, som redan nämnts, var en första examen och jag kunde inte lösa lånet själv i alla fall, jag har undanhållit några dokument etc. Men pedagogiska lån främjar men hela programmet? Säga att jag har därför samma lön vad halv mitt studielån inte kunde täcka, det vill säga hyra, material, mat, etc.

Hur är jag så kan svara på en fråga alls rätt? Finns det en definition vad är en studielån och vad jag måste betala det?
Frågan kom före mig något ovanligt. Jag besvara denna ganska allgemeint med "säkra och främja utbildning" eller de behöver några bevis från smörgåsar till sista suddgummi?

hälsningar

answers

Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer.

Begär nu:
www.expermondo.de

För det första är det olyckligt att använda den diffusa, bank-marknadsföring konceptualisering lån mot skattemyndigheterna. Det skulle vara "utbildning lån" Been begriplig. Tyvärr lämnar dina argument till slutsatsen att din utbildning lån användes också för en semesterresa till Venedig, Troy eller köp av en TV-apparat.

Jag förstår inte varför du inte (bara matematiskt!) De studielån som används för allmänna levnadskostnader och utbildning lån för studierelaterade kostnader och noggrant dokumenterade. Denna utbildningskostnader skulle vara nu motiveringen till avdrag för din utbildning relaterade lån intresse.

Titta ibland här: https: //www.vlh.de/arbeiten-pendeln/ausbildung-studium/diese-ausbildungskosten-k ...

Om du inte längre har dokument, naturligtvis, avsaknaden av avdragsrätten för ränta ont också prickig.

Enligt min mening, den "nya IRS" beter sig korrekt.

Den finansiella myndighet för utgifterna skulle reglera den skattskyldige i sin självdeklaration vill se dokument till mig verkar inte ovanligt.

Detta måste också leva miljontals andra medborgare.

Här handlar det inte om frågor om skattebyrån "för att svara korrekt", men sanningsenligt. Så där är problemet?

Du vill veta om intresset är avdragsgill.

Att de var viftade genom fyra år och därmed inte spiet roll.

De amortering jag kan inte avdragsgilla

Naturligtvis inte. Införandet av lånet inte också beskattas som inkomst, eller hur?

Related questions

Harz IV och pedagogiska lån går ihop och quest;

Hej, jag Harz IV och vill ha mer information om en utbildning som inte betalar mig Job Center, ett pedagogiskt lån. Nu Jag ville veta hur då är de rättsliga grunderna? Jag vill inte att krediten sedan avräknas mot Hartz IV pengar. Du vet hur det? Bru

Om intresset är avdragsgill för en pedagogisk lån från kontroll & quest;

Medan du studerar ett pedagogiskt lån togs (KfW). Kan intresse, nu efter studien är klar och inkomster kommer att utbilda, dras av från skatt? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo

Belönas inteckning mäklare billiga lån & quest;

Hitta inteckning mäklare oftast det billigaste lånen? Eller så kan du också hitta detta så billiga lån om du utövar själv nog? Tänk på att mäklaren också måste leva, så är en annan punkt som kommer vid ingripande av en mäklare till kommissionen får !

Finns det någon som har tips för att hitta ett personligt lån & quest;

Hej kära, jag ville fråga om kan ge mig någon av er råd där jag kan hitta någon som skulle ge mig ett personligt lån så mellan privatpersoner. Inga plattformar auxmoney vänligen. Det är en summa av 35.000 € Tack Dagligen !!! Placera en annons !!! Häl

Är det verkligen ett lån & quest;

Jag gånger fram och är själv mirakel. Jag är skild från min make för ett år. Här är det - ingenting regleras - upp till operationen utförs av domstol Versorgungsausglich. Jag försöker min man alltid göra bra affärer, som han sedan men återigen reflek

Skattebetalning och exkl; Ger Finanzamt avbetalning eller jag behöver ett lån & quest;

mig fladdrade in i huset en rejäl skattebetalning. Jag har inte så mycket pengar på en gång. Kan jag håller med skatte avbetalning eller jag behöver ett lån banken? Uppskov kan du ansöka. Men skattemyndigheten accepterar intresse. 0,5% per månad. htt

Finns det en minsta återbetalningstakt för lån & quest;

Hej Alla, Det är något som en (juridisk) minsta återbetalning betalning per månad om jag vill ta ut ett lån på en bank eller är helt enkelt för förhandlingar med banken. Föredrar rekord ett lån, men min inkomst är ganska liten, så att återbetalningen

Hur långt i förväg bör jag bryr mig om en foward lån & quest;

Hur långt i förväg bör jag bryr mig om en foward lån? Så de är i själva verket för närvarande riktigt lågt. Därför skulle jag definitivt redan upp till fem år strävan att vidarebefordra lån före utgången av den fasta räntan. Eftersom som erbjuds på m

Jag avgick från detta år - hur mår du med mina skatter ytterligare & quest; skattekontoret själv Loggar & quest;

Jag börjar i år i pension, eftersom det går med skatter på? Rapporter till skattekontoret själv med mig? Eller måste jag ordna något? Hittills alla var verkligen över arbetsgivare och skattekortet, hur det nu? Om du värvar en gäst - så inte får din p

Som har erfarenhet av användning av en terminsavgift lån & quest;

Min lillebror har låtit ett erbjudande på NRW banken för ett lån för studieavgifter för att skicka, eller en låneansökan. Jag har rekommenderat att inte ta honom detta påstående, eftersom han måste betala ränta. Den effektiva räntan är, tror jag, på