B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

tjänstebil resekostnader avdrags självdeklaration resekostnader och plus; Tjänstebil 2015-03-05

Resekostnader i skattedeklarationer i tjänstebilar

Advertisement

Hej!

som anställd är kvar för mig professionellt och personligt med en tjänstebil som jag med regel 1% per månad. versteuere. Men jag tränar außerderdem fortfarande egenföretagare där jag använder också detta fordon.

Min fråga är vad resekostnader kan jag fäster vid kontoret för personalen aktiviteten i deklarationen av lägenheten? Kan börja resekostnader ta överskott räkningen jag också, men inte bryta fordonet?

Bin för varje spets tacksam.

answers

Resekostnader för hemresa - kontor kan endast erkännas om de utöver regeln 1% beskattas.

För egenföretagare: direkta kostnaderna här? Antowrt nej, så inga resekostnader kan kännas igen. Utom naturligtvis hustru gör postkontoret och bank resor med deras tillhörande fordon ....

Läsa det genom följande exempel:

http: //www.wiwo.de/unternehmen/auto/fuhrparkmanagement/fahrtkosten-damit-der-die ...

vad resekostnader kan jag fäster vid kontoret för personalen aktiviteten i deklarationen av lägenheten?

Så som alla andra: 30 cent per dag, och avståndet i kilometer. Det finns ett avstånd spauschale och juridiskt definierat avstånd (kortaste väg länk) är alltid densamma, oavsett om du kör mig din bil eller cykel eller om du sackhüpfst arbete. § 9 (1) nummer 4 EStG.

Kan börja resekostnader ta överskott räkningen jag också, men inte bryta fordonet?

Om du har driftskostnader, ska redovisas som driftskostnader, § 4 (4) i EStG.

Denna länk förefaller mig att svara på alla dina frågor:

https: //www.smartsteuer.de/portal/lexikon/F/Firmenwagenueberlassung-an-Arbeitneh ...

Related questions

Resekostnader i skattedeklarationer med oförklarad bostad

Följande bakgrund: Jag bor sedan september 2009. City B (4 km till jobbet), men år 2011 var fortfarande i staden En registrerad (60 km för att arbeta) och inte har ett andra hem ges. Endast i min nya lägenhet från 2011 även i stads B Jag har registre

Anspråk om ersättning för resekostnader från tredje part för användning av tjänstebilar

Hej! en lejd VD lt med tillgänglig bil. Managing fördraget genomför en mission. Alla kostnader för fordonet bär företaget (inköp, försäkringar, skatter, bränsle, underhåll, etc.) Han var inbjuden av ett företag. Den inbjudande företag ersatt alla kos

Omvandling av tjänstebilar på personbils och resekostnader och lika;> & semi; Loggbok behöver reparationer

Hej Alla, Jag står inför valet min bil i en nyomvänd eller en privat bil för att köpa, och sedan avveckla relaterade resor till AG på 30 ct. Eftersom jag kör en, inköpspriset här, mycket dyrt bilförmån (ca 90 tusen. Eur) men som två kombi är att få l

Resekostnader för utbildning & comma; ange var och hur deras skattedeklarationer och strävan;

Hej! Var och hur kan jag göra resan kostnader som har redovisats i min deklaration? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Kostnaden för en Forbildung relaterade kostnader (bilag

Var gör ett & percnt; & LPAR; penning fördel & rpar; jakten på den beskattning av tjänstebilar &;

idag hade jag en diskussion med en vän wg. regel 1% i skatt som en kontantförmån för tjänstebilar. Varifrån kommer detta nummer? Är detta bara en tillfällighet eller finns det en rimlig förklaring. Om vi ​​lägger hela ettåriga hög, som kan manvon 12%

Tjänstebilar och kontors exkl hem &; Vad kan du göra mot skatte & quest;

Hej! min vän är en betald anställd inom området. Han har bilförmån (även för privat bruk) och hans kontor är hemma. Han har därför inga bränslekostnader men bara bilen, som han måste betala skatt monatich. Kan man i det här fallet på alla som kommer

Resekostnader för hantverkare

En Handwerkr har kostat ner och returresa tillsammans för "nå". Dessutom är det 1,45 € per km i uttalande. Är det acceptabelt? hur många kilometer det är varit? Oftast bara räckvidden beräknas. om en timlön på en hantverkare baserade uppsättning

Resekostnader till intervjun med hjälp av en tjänstebil och quest;

Vid anställningsintervjuer Jag kör med mina tjänstebilar (beskattas med 1% regeln, liksom privat bruk). Kan jag be företaget besökte resekostnader som applikations Avgifter? Vad skulle du säga då frågan om företaget i annonsen: "Vad körning kostnader

Förlustavdrag studie i efterhand möjligt & quest; redan gjort skattedeklarationer och exkl;

Hi folks, jag har en fråga om förlustavdrag i studien! Så jag hoppas kan representera det förståeligt. Efter min utbildning som en datavetenskap Kaufmann jag började studera. Alltså min kandidat räknas redan som utbildning och är eigl underskottsavdr

Resekostnader redovisning artisan bill

Hej Forum, en hantverkare har två gånger bosatte sig i kostnader för resor faktura, även för sträckan (100km x0,50 € = 50,00 €) och dessutom för transittiden (1 tim. = 50 €). Är det rätt eller tillåtet? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Ko

0
Views
0
Ccomments