B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-11-25

Real Estate Transfer Skatte fru

Advertisement

Hej Alla,
min fru och jag skulle vilja från Heritage Foundation (morbror, moster, mor) ett hus erweben.wir höra att vi måste betala en del i land överlåtelseskatt, eftersom min fru inte längre används i en rak linje. Stämmer det?

answers

en liknande fråga jag har här redan läst, se
http: //www.gutefrage.net/frage/grunderwerbsteuer-bei-kauf-von-erbengemeinschaft # ...

Fastighetsöverlåtelseskatt fria ärver endast barnets mor. Alla andra är inte relaterade i en direkt linje med säljarna.

Så låt oss ta från en jämn fördelning av tillstånd, en sjättedel av köpet förblir skattefria.

Undantagen från skatt är här:

http://www.gesetze-im-internet.de/grestg_1983/__3.html

Related questions

Real Estate Transfer skatt vs & period; Conservation Reserve

Hej! Jag skulle vilja veta om du kan minska överlåtelseskatt? Så, till exempel, att förvärva en villa 90.000 euro med en reserv bostadsförvaltare 5000 euro. Du skulle normalt skulle i NRW nu måste betala 4.500 euro fastigheter överlåtelseskatt (5% av

Kan du göra när man köper ett hus dådet för mark och byggnader separat & quest; Real Estate Transfer Skatt & exkl;

Kan köpa ett hus separat avtal om att köpa mark och byggnader, vilket gör två kontrakt för att betala på grund Grundwerwerbsteuer behov. Om en sådan sak? Eller är huset och skäl till en enhet? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, a

Real Estate Transfer Tax Ja eller Nej

Fadern dör, mor ärver allt, 2 döttrar avstå från laglott. Dotter ett får hemmet, värt 100.000, - en gåva från Moder €. Dotter 2 avstå en obligatorisk del av föräldrarnas hus och får 50.000, - € från dottern 1. Om en överlåtelse av fast egendom skatt

Real Estate Transfer Tax Act "fast förbundna med mark & ​​OpenCurlyDoubleQuote;

Jag hittade detta uttryck i fastighetsöverförings skatterätt. Det handlar om en vedbod, som kan användas för skydd av utrustning och lagring av trä. Måste något inkluderas i beräkningen eller inte. Enligt min åsikt är inte riktigt "ordentligt anslute

Real Estate Transfer Tax & quest; Jag måste betala bosatta utomlands

Jag har nyligen köpt en lägenhet i Berlin. Nu har jag ett uttalande från skatteverket fick betala överlåtelseskatt inom 4 veckor med en begäran. Jag har under nästan 10 år, inte längre i Tyskland bostad, eller Europa. Måste jag betala överlåtelseskat

Real Estate Transfer Tax & comma; Bevis på nich skattepliktiga inventering

Hej kära gemenskap, vi har funnit och köpte vårt drömhus. Nu låt mäklaren har meddelat att saker som köket kan fönstertillbehör förväntas (kvalitet myggnät och veckad) från inköpspriset ner. Nu skattekontoret vill naturligtvis bevis på saker. Detta ä

Real Estate Transfer Tax Property Brandenburg

Hej! Jag vill i Brandenburg egendom erwerben.In Brandenburg 1.1.2011 ökade överlåtelseskatt från 3,5% till 5%. Vilket datum används för beräkning av fastighetsöverlåtelseskatt? Undertecknandet av kontraktet är 16.12.2010, är ​​överföring av äganderät

Real Estate Transfer Tax Far dotter Son

Hej Alla, Far och dotter har ett arv gemensam egendom delas lika. I det första steget, är hälften av fadern ett arv diskussion "köpt" av dottern av fadern erhåller en övergångssumma och dottern tar över den återstående skulden av lånet. I det an

Real Estate Transfer Tax Free överlåtelsehandlingar för registrerade partner & quest;

Är det möjligt att överföra fastigheten till överlåtelse av fast egendom skattefria för registrerade partner som för gifta par? Under följande länk kan du hitta bra Informaitonen i ämnet. Jag hoppas att detta hjälper: http: //www.gevestor.de/details/

Real Estate Transfer Tax & quest; & exkl; Half Tiger hemma förvärv av Ex & comma; Men kredit går enbart till mig och exkl;

Hej alla, Jag har inte hittat några svar i forumet för vårt fall, kanske kan någon hjälpa mig. Följande konstellationen: Huset köpt 2011 ** Låntagare: en halv min far och jag Ägare (fastighetsregistret officiellt): en halv mitt ex och jag ** Som vi s

0
Views
0
Ccomments