B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2017-10-11

Räntefritt lån i arv & quest;

Advertisement

Hej!
kanske någon kan hjälpa eftersom vi har stor arv tvist med min styvbror här.
Min styvbror fick under 2013 från mina föräldrar ett räntefritt lån (3000,00) från det gemensamma kontot betalas under förutsättning att (muntligt) att återbetala detta. Min styvfar dog i september i år. Nu hävdar min styvbror, min advokat, skulle dessa pengar har varit en gåva. Min styvfar ville inget skrivet min mamma redan, så det förblev vid den muntliga överenskommelsen. Däremot har min styvfar berättade att hans son att betala tillbaka pengarna hektar
vara. Det skulle därför vara som vittnen.
Med mig var det också kommit överens om, annars skulle jag ha för att få samma belopp.
Är min styvbror var rätt och gav pengarna? I princip är han liggande ja till hans advokat.
Vad är lagligt? För detta ändamål bör det sägas att föräldrarna hade en Berliner testamentet.
Jag skulle bli väldigt glad om någon har upplevt en sådan sak innan, att han / hon kan ge mig information. En advokat är också aktiverat som mors sida

LG

answers

Vad är lagligt?

Det är fel fråga! Inte rättsläget är avgörande här, men bevisen. Eftersom det är så att styvbror fick pengar utan tvekan. Om han har en donation som rättslig grund, måste det kunna förklara och demonstrera villkoren. Man sprcht omfattningen av bevisbördan och i detta avseende är situationen mycket ogynnsam för honom.

Han gjorde överfört pengarna.

Vad berodde på överföringsformuläret? Lt. Samråd? Donation? Lån?

Privatie59 har 2 eller 3 terminer mer JKura än mig, men ene donation är klar, om du har antingen en notarie Beurkundun, eller (den vanligaste fallet) utför donationen och det skulle vara i det här fallet, överföring med ordet "donation. "

Utan ordet donationen, skulle jag först argumentera på allt annat, bara inte på donation.

Ärligt talat, varför man vill råd även domstol bly, multipeln av summan i fråga handling?

Speciellt om din både efterlevande regleras av Berliner testamentet, rätt till ersättning därför fortfarande utestående år.

Den avgörande faktorn är bevisen: antingen ett lån med dementsprechendem betalningsuppgifterna beweislich, frågar sedan mamman alleinerbende återbetalning av lån som egendom skuld. I domstol bevis på motstridiga vittnesmål eller SMS utan bevisvärde vars författarskap jag skulle verkligen inte lämna det på sin plats och sin egen bekostnad risk anländer.

Eller är det "bortom rimligt tvivel" bara inte, då kan vilja mor förberett en lebzeitigen ersättning så att de kan få dig samma belopp. lyfte bar och även delvis ser styvbror genom Stovepipe i terrängen: -O

Således skulle tvisten avgöras gratis .-) Trogen mitt motto: Om det inte fanns några advokater, ingen skulle behöva: -O

G imager761

Eftersom jag redan från början ville veta vad som väntar. Jag skulle också föredra att allt skulle ha gått utan en advokat och kan sörja min mor ensam. Förmodligen har han 25 vittnen för donation. Alla hans kompisar. Men vi har också vittnen för återbetalning. Så och nu en sak är mot varandra.
Förresten, tack för hjälp svar :-)

Hur kommer din styvbror eftersom att bevisa att de var en gåva för 3000 €? Först när han får kalla in vittnen, har han en chans att kunna behålla pengarna.

Om båda sidor representeras av ombud -och i sin gränslösa naivitet ipso facto mer pengar "bränna" som den faktiska beloppet uppgår - varför frågar du då här efter ...?

Rättsläget är helt klart: Vem kan bevisa vinner !!

Related questions

Hur realistiskt är det och komma; att få ett räntefritt lån från KfW & quest;

God dag. Att få ett räntefritt lån från KfW, var i en artikel som jag har läst, representerade som möjligt. Denna information hänför sig till byggandet av lågenergihus. Det kommer att tilldelas mjuka lån, jag kan inte förstå. Men hur realistiskt är d

Räntefritt lån - är det sant och komma; som räddade intresse som en donation gäller & quest;

Hej samfundet kan någon berätta för mig hur det beter sig när du placerar ett räntefritt lån bland släktingar eller vänner. Bör vara låntagaren dra av räntan sparas som en donation kan och eventuellt betala gåvoskatt Snabbare och billigare rådet om a

Räntefritt lån med mina föräldrar - hotar problem med Inland Revenue & quest;

Jag har hört att det kan bli problem med skattemyndigheten, om det beviljas ett räntefritt lån bland vänner. Resonemang var att skattekontoret skulle kunna titta på som en gåva, eller något liknande?!?! Mina föräldrar gav mig pengar för att köpa en b

Vilken säkerhet på ett räntefritt lån & quest;

En vän vill ha en vän ett räntefritt lån typ (5,000.00 Euro). Han letar efter ett sätt att säkra återbetalningskrav. Vad är det? Vad skulle du rekommendera? Här hittar du ett formulär för en privat låneavtal, kanske detta kommer att hjälpa dig lite l

Om ett räntefritt lån på Hartz VI referensräkning & quest;

Jag fick en bil reparation från en morbror ett räntefritt lån som jag abstottere månad. Om räkningen -Bezug Hartz VI? Snabbare och billigare rådet Labour. Kompetent, av certifierade advokater. Begär nu: www.expermondo.de Arbetsförmedlingen är aldrig

Under vilka omständigheter en privat räntefritt lån på 100 förblir period, € 000 skattefria & quest;

God dag. Om en person A till en person B € 100.000 skall betala ett räntefritt lån, kan det vara så att skattekontoret fäster räntan på 5,5% och om detta summeras överstiga fribeloppet 20.000 € fäster gåva till den. (Lt. Internetkälla) , Det skulle v

Räntefritt lån från släktingar för renovering av en Mietwohnng & exkl; Problem med Inland Revenue & quest;

Hej gjorde för en tid sedan 10.000 € från mina föräldrar intecknade med avsikt att renovera en befintlig lägenhet. I det tidigare avtalet mellan mina föräldrar och jag har beskrivits utan ränta endast beloppet, syfte och återbetalning. Mina föräldrar

räntefritt lån Föräldrar & sol; barn

Hej! Föräldrar bör ge sitt barn ett räntefritt lån? Finns det skatteproblem? Tack för din hjälp? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Ja, självklart. Presentbutik har en ersätt

Räntefritt lån från möbelaffären - kreditkontroller och strävan;

Jag skulle vilja utnyttja att så många företag är för närvarande ett räntefritt lån till dagordningen. Om en möbelaffär som erbjuder något, då alls köparens kreditvärdighet kontrolleras? Eller får du denna räntefritt lån så lätt utan problem? Upp til

Räntefritt lån

Mitt liv partner vill köpa mig en enda familj. Men de kommer att få från mig ett räntefritt Dahrlehnen uppgår till 150.000 euro. Jag kommer att överföra dig pengar och betalar huset sedan i en klumpsumma. Finns det en ekonomisk och skatt om eventuell