B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-09-24

Pris bindande böcker och skatt

Advertisement

Hej!

Det är lagen pris och den reducerade skattesatsen för böcker.

Trots upprepade anteckning från min sida till vår chef, fortsätter böcker som ska redovisas med 19% av oss och säljer + försäljningspriset är priset på andra håll + 19% alltså t.ex.. 19,95 + 19% och inte 19,95 Inkl. 7%.

Vi säljer främst till återförsäljare, inte alla återförsäljare (som vi inte kan kontrollera), så chefen insisterar på att prissättning och 7% gäller inte för oss.

Så här historien absurda ljud, så sant det är, tyvärr.

Tyvärr vet jag inte hur man beter sig, eller som att vända sig till. Jag skulle inte åtalas för skattebrott maskopi ja, särskilt vår chefs någon som förnekar allt efteråt, skulle jag säga honom något.

Vad ska jag göra? Honom lämna något där jag ska försäkra att jag skulle ha informerat honom? Tyvärr är helt överväldigad med situtation och är rädd för mitt jobb och naturligtvis till min yrkesmässiga framtid när tiderna blir skattekontoret.
För varje bra tips skulle jag vara mycket tacksam.

Tack för alla svar.

Gudrun

answers

Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer.

Begär nu:
www.expermondo.de

Håll lugna tider, kommer du nciht skyldig till skatteflykt. nciht också stöd.

  • Var ska vara undan eftersom om man räknar 19 i stället för 7%. Du tar en ja mer kontroll och avleder det.
  • enligt § 14 c UStG har fel, högre skattebelopp uteslöts, också ut till skattebyrån.

Du bör din chef men ändå antingen investerings råd 2 Nr. 49 för att läsa UStG med § 12, eller att be sin revisor.

§1 Chefen är alltid rätt.

§2 Om chefen är inte en tid rätt gäller §1.

Boken Priset gäller endast för försäljning till slutkonsumenten. är ansvarig för att säkerställa av entreprenören, i ditt fall, förmodligen chefen.

Vet du deklarationen av chefen? Om han betalar har samlat skatt till regeringen, undviker han skatter. Han debiteras endast en felaktig skattesats. Ansvarig för en korrekt beräkning och urladdning är vem? När din chef.

Om han tror att han måste be om 19%, låt honom sätta den. Han behöver bara också försvinna och frågan är avgjord. Förvånad bara det av kundkretsen fortfarande ingen har klagat.

Först känner bör återigen ta itu med din anställning - dessa inkluderar sekundära skyldigheter och det är sekretess och lojalitet. Detta kan och bör förvänta sig av sina anställda en arbetsgivare.

Sedan naturligtvis konflikthantering i drift spelar en viktig roll, eftersom det finns företag med bästa praxis samt företag, där allt är reglerat godsägaren. Letzterses visas här förmodligen mig.

Den anställde har bara en chans: sin skiljaktiga mening skriftligen dokumentera själva, med folk, tid, innehåll och verktyg - som Gesprächsnotiz. Detta är alltid viktigt om målet problemet är att få en dimension som överskrider de gränser som en skatterevision av skattekontor eller en konsultfirma. Eller till och med innan arbetsdomstolen!

Jag skulle vilja varna för en personifikation av sådana faktiska konflikter: i slutändan alltid innebär att svagare måste gå - det är inte värt besväret.

Nu är det bara inte panik. Boken Priset gäller endast för försäljning till "slutkunden". 7% moms är en reducerad skattesats. Om din chef beräknar den normala skattesatsen på 19%, jag tror är hans sak. Åtminstone när han också YOY. Fa skingrar. Men, hur vet du det? Är du där i ansvarig ställning? Som Geschäftsfüherin, Prkuristin mm? Om det inte vore så avslappnad.

Related questions

Skatter till ett symboliskt pris & quest;

Jag har en samägande av en fastighet. Detta vill jag sälja min syster till sk. Symbolisk pris. Vad om skatter i synnerhet överlåtelse av fast egendom skatt? Vad mäter och även notarieavgifter? Tack Notarie måste sända kopior av alla markförsäljningen

Jag tänkte i skatteklass II mer skatter än Verheirater i III & quest;

Vad om skatteklass II, betalade jag här (med samma brutto) mer skatt än en gift person i klass III? Om så är fallet, det är bara skulle du klaga eftersom, trots allt jag bryr mig som en ensamstående förälder ensam för mitt barn, tyvärr underhåll flyt

Finns det skatterådgivning för studenter och sökande;

Har googlen starkare böcker med skatte tips för alla möjliga yrkesgrupper hittades. Men inte för studenter eller doktorander. Finns det något alltför? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.ex

Att köpa en bil som en själv: hur moms & quest; När borttagbara & quest;

Jag vid frilansare och student. Jag vill / behöver mig en annan bil buy - till 4 år, max. 7500 euro. Skulle det vara värt för mig att leta efter när man köper om erkännande av skatt. Eftersom jag kunde ta in företagets tillgångar bilen ja. Eller hur

Andra € 400 -Job

Hur fungerar en andra € 400 jobb från en andra arbetsgivare på inkomster Totalt skattepliktiga? Bo här hela € 400 ska betalas eller kommer att minska? Vad skulle vara i en tredje 400 € jobb igen av en annan arbetsgivare ??? Snabbare och billigare råd

Skattenummer på faktura

Hej, jag har sedan mal ne fråga: Jag har 2014 sålda böcker (en) skriftliga och en faktura. Eftersom räkningen gick till ett företag jag har mina skatte ID. Företaget ligger inte i NRW. Måste jag ange tids bok försäljning på min inkomstskatt ??? Är de

Kan jag böcker och tidskrifter som student mot skatte & quest;

Jag behöver köpa för mina studier några böcker vars kostnader är inte obetydlig. Kan jag använda dessa avdragsgilla? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de JA, om din inkomst i å

Inkråmsaffär: Pris dolda reserver och ny skatt & quest; UmwStG

ett företag (GmhH) har ett avsnitt som ska säljas. Det är en bit mark, en byggnad, maskiner, utrustning, varor och lageranställda. När tillgångar finns dolda reserver i miljoner höjd. Om det är nu vill ta över köpande bolags dessa värden som en del a

Om självkostnadspriset ger jag böcker och komma; Jag måste betala skatt och strävan sedan;

Antag att vi har en bok att skriva ut och beläggningen är så hög att vi inte vill hålla alla kopior. Kan jag föra över självkostnadspriset till vänner utan svårighet med skattekontoret för att få böckerna? Det är förmodligen en upplaga av 300. Snabb

Hur platt skatt samlats vid ca sparplan fondförsäljning beräknas & quest;

När min månatliga sparplan fonder förvärvades sedan 2009 och som ska säljas, såsom platt skatt beräknas? Varje månad en har betalat ett annat pris för fonden, skatten är inte ja till försäljningslikviden men om eventuella vinster. Jag har precis flyt

0
Views
0
Ccomments