B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-08-01

PKV förändring tjänstemän genom att utbilda slut eller & period; Livstid besittnings & quest;

Advertisement

God dag,

Jag hoppas för att hitta ett svar.

Kort till min situation:

Jag har avslutat min utbildning nyligen, men är fortfarande ett år av skyddstillsyn, säger provanställd tjänsteman (i RLP).

För mig, nu är frågan, då kan jag ändra PKV. Efter avslutad utbildning eller efter statusändring (livstid besittningsrätt)?

Både min efterfrågan mästare samt försäkringsbolag Jag har i detta avseende får olika information.
Tidigare sökningar relaterade. Lagtexter var tyvärr misslyckades.

Kan någon svara på denna fråga eller ge ett tips, som jag kan i detta avseende att ta itu med mig?

många tack

answers

Hej, PHI du kan växla till normal uppsägningstid (slutet av året vanligtvis 3 månader). Statusändring är ett tabu ord som alltid plågar bland de självutnämnda aktuarier, men har ingen betydelse.

Om problemet heta "i PKV förändring" skulle vara svaret ett annat.

lycka till

Barmer

Hej, tyvärr kommer jag med funktionerna här inte som runt forumet, och jag kan inte förlänga min ursprungliga fråga ... ledsen.

Tack för goda råd så långt.

Andra frågan:

du måste sluta utbildning (i mitt fall som 2 år karriär utbildning) en särskild rätt? Det har nu fått veta att utbildningen var relevanta slut, och sedan därifrån åtta veckor retroaktiv särskild rättighet.?

Jag hade en utmanare fare i PKV, jag vet ... faktiskt ja bara Ba till Recall ... Jag har som BaP få ändå. Finns det i slutet av kontraktsperioden till något speciellt saker.?

Allt är inte så enkelt .... Tack för din hjälp.

Om du redan är BaP det inte finns någon "förändring av status" (ett ord som inte i sammanhanget) mer.
De är då tjänsteman och kan med - häva avtalet tre månaders varsel för kontrakts årets slut - oftast.
Sense spelar det för roll, som skrivits av Apollon tidigt att agera och ett intyg om försäkring för att ha i händerna innan man tillkännager.

"Om de officiella kandidaterna inte tagit efter sin utbildning från sin arbetsgivare och loggar söker arbete, är han försäkring i det lagstadgade sjukförsäkrings. Om en officiell kandidat utses en officiell uppsägning efter att ha avslutat sin utbildning har han en särskild rätt. Den kan användas för att uppdatera sin utnämning till tjänstemän växla till prov försäkringsbolaget eller - om han uppfyller alla krav - frivillig medlem av en lagstadgad sjukförsäkring är praxis för tjänstemän att förändras som en frivillig medlem av GKV regelbundna uppsägningstider på sin taxa, under förutsättning att de uppfyller villkoren för "..

http://www.beamten-infoportal.de/faq-beamte/

Varje år, ändra villkoren för förändringen i PHI. Arbetare har åtminstone ett år överstiger 2015 med sina inkomster, den så kallade årliga inkomstgränsen till ett belopp av 54,900 euro.

Hej Rheinhesse,

Men du kan när som helst din tidigare PKV med 3-månaders varsel antingen meddela i slutet av kalenderåret eller policy år. Är annorlunda i försäkringsbolagen. Information som finns i Vertragsbedinungungen.

Det är vettigt att söka en bekräftelse endast när den nya PKV före publiceringen.

För de flesta försäkringsbolag kan lämna in en ansökan 6 månader före inledningen av kontraktet.

Hälsning A.

Visserligen kommer det till en förändring betw. PKV ...

endast en gång för att förklara, jag är provanställd tjänsteman (totalt 3 år) och slutar nästa år försöksperioden är besittningsrätt för livet.

Under min karriär utbildning jag har nu utbildningen (varaktighet 2 år) genomförd ... därför ovanstående fråga ...

De skriver:

När kan jag ändra PKV

Det lyder som om det handlar om en ändring av en PHI i andra PKV. Stämmer det?

Om detta menas följande länk hjälper förmodligen fortsätta:

http://www.online-pkv.de/files/mindestvertragslaufzeiten\_und\_kuendigungen.pdf

Bortsett från detta, är dagen för besittnings en förändring från SHI möjligt att PHI.

Related questions

Som student av GKV mamman i offentlig tjänst i Fadern PKV förändring & quest;

God dag, Jag har en liten fråga, nämligen: Jag är 22 år och elev i tre termin läser man. Hittills har jag försäkrad av SHI min mor. Eftersom jag snart kommer att ha ett jobb och ca 400, - € "ll begränsa rätts KV, skulle jag vilja byta till en privat

PKV förändring och ålders tillhandahållande och tid, och tid, och tid, ö

Om en i alliansen med privata sjukförsäkringar var (ditt eget fel, jag vet ...) cirka 12 år, och nu vill ändra, förlorar du så mycket på ålder bestämmelse? Eller är denna bestämmelse mer i försäkrings samhället alliansen - och i den nya försäkringen

Är det värt att överväga regeringsskiftet nu i PKV förändring & quest;

Jag tror att någon förändring i de kommande fyra åren i vården kommer att bli. Är det därför nu även vettigt att byta till privata sjukförsäkringar, eller ska vi vänta först vilka nya förhållanden uppstår? Vad innebär förändringen av regeringen att t

PKV självständigt - för övrigt till social trygghet och period; upptagen & period; Förändring i SHI & quest;

Jag har en solarium, sprang ganska bra sedan dess. Öppet 15-23 klocka. Var full existensen av liv. Nu kom en konkurrent till detta så att det inte längre reicht.Habe problemet med en gäst i ett stort företag på platsen har diskuterat jag får från hon

Vad händer med den åldrande reserver och komma; om en av en PKV förändring i GKV & quest;

Och vilken effekt de äldre? din ålder bestämmelse gynnar alla andra människor av ditt kön och födelseår i priset du har valt att bra. BSP. hane född 1970 försäkrade kollektiva xy med en avgiftsbestämd tillhandahållande av 3000 € 3000 € kommer alla mä

Par blir ung och period; Du GKV & comma; han PKV & period; Och barnet & quest; Fritt val & quest;

ett par blir första avkomma. Hon är lagstadgat. Han. Inom den privata KV Där barnet kommer KV? Fritt val? Kan du förändras i framtiden eller är det en ned för alltid? Tumregel: Barnet alltid försäkrad med högre medelinkomsttagare. Ex: kvinna - 1000 e

vad kommer att förändras för Commerzbank kunder och aktieägare genom införande av Federal & quest;

med införandet av förbundet vid Commerzbank mycket kommer det att förändras för kunder u. aktieägare. Vad tycker du om detta? kanske du får nu enklare lån som Commerzbank har nu mer kapital, kommer priserna priser inte förändras. Den federala regerin

Vad skall noteras från förändringen i GKV PKV & LPAR, medlemskap i SHI aufgekünd & period; & exkl; & rpar; & Quest;

Verkar vara en vanlig metod lt.Fernsehbericht / vara det ögonblicket under sjuklöne tolkningen av sjukperioden uppdatering spitzfindig avslutande av sjukpenning och sedan omedelbart detta åtföljs av en uppsägning av medlemskapet i SHI. En sjukskrivni

Jag väntar på min pensionsbesked & period; Automatiskt jag sluta och period; Är jag så länge fortsätter att vara försäkrad med sjukförsäkring & quest;

Jo, först och främst att få i ALG I och eftersom du automatiskt försäkrad med den lagstadgade sjukförsäkringen. Hej! Jag antar att du menar ålderspension. (?) Har du datum uppsägning rätt följs pension, då är det förändras automatiskt som obligatoris

Förändring i Priv & period; Sjukförsäkrings - Deadlines & quest;

God dag, en vän till mig är på egen hand. Han vill nu, med 35, växla till privata sjukförsäkringar. Han har ett erbjudande från centralsjukförsäkrings. Mina frågor: Det är sant att han kan ändras fram till den 1 februari 2011. wg. de uppsägningstider

0
Views
0
Ccomments