B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Utomlands pensioner pension avdrag Turkiet Foreign & plus; kalkon 2017-08-12

Pension avdrag i Turkiet

Advertisement

Rentenanstalt skickar mig ett frågeformulär i frågan: information om testet av hemvist. Riktning Vanligtvis = permanent = tillfälligt begränsad ..
Jag har min hemort och mitt konto för utbetalning av pensioner i Tyskland och levande gånger eftersom ibland där. Min fråga, kan jag DRV klippa min pension eftersom jag bor mestadels utomlands.
Tack Karlheinz

answers

Pensionsförsäkrings skiljer huruvida en pensionär, tillfälligt eller permanent bosatta utomlands.

Inga problem finns livräntetagaren, om han bor sammanlagt mindre än sex månader utomlands och spenderar resten av året i Tyskland. Han får sin pension betalas i sin helhet.

Men om mer än sex månader bor utomlands och därmed etablerat sin permanent eller "oftast" som nämns i utlandet, räknar behoven kanske med begränsningar. Detta kan ha en inverkan på antingen pension eller pensionsbeloppet.

Läs också den här artikeln: http: //www.zeit.de/karriere/beruf/2012-04/auswanderer-steuern-versicherung-arbei ...

Från omkring mitten är det uttryckligen att tyska pensionärer i Turkiet.

Mycket viktigt - Du kan inte ge din tyskt medborgarskap!

Related questions

Antagande turkisk nationalitet pension avdrag & quest;

Hej, om jag accepterar turkiska medborgarskap får jag pension avdrag? Du har inte skrivit, vad du får för en pension alls. Ursäkter, men du förväntar dig verkligen att här pensionen ess du lista lösningar för pension kombination? Det finns: Ålderspen

Mor kunde med 61 J & period; pension gå & comma; percnt med 15; Pension avdrag & comma; de vill att & kommatecken; men minskningen & comma; vad gör & quest;

Min mor kunde den 1 mars 2012. (61 J., hon föddes i februari 1951) går i pension, skulle de ha omkring 15% pension avdrag. Du skulle vilja gå i pension, men hon skyr den höga snitt som gjorde henne cirka 150 euro i månaden från. Papa har redan pensio

Min Uncle & comma; 63 år & comma; vill gå i pension och komma; vilka alternativ han har & quest; Vad pension avdrag & quest;

Min farbror är 63 år gammal, skulle han snart i pension. Så jag vill be för honom, har han vad alternativ? Och vad pension avdrag han måste räkna? Han har alltid fungerat, har därför fått betalt under många år i pensionssystemet. Med 63 år kan få pen

Pension avdrag för bostad i Dominikanska republiken

Vad är pensions avdrag om jag i Västindien, Dominikanska republiken, leva? Behöver jag byta bostad omedelbart eller finns det en period av 3 månader väntar? Som en tysk du får din pension. (Utom FRG tider och andra undantag) Är du medborgare i ett la

Jag vill gå i pension för långsiktig försäkrade med 7 & comma, percnt 2; Pension avdrag eller det fanns ett alternativ & quest;

Jag vill gå nästa år med 63 år i pension för långsiktig försäkrad - kommer det antagligen 7,2% pension avdrag, eller att det skulle vara ett alternativ? Om du hade hälsoproblem, möjligen wert arbetsoförmögen, då du kan använda den ålderspension för i

Om pensions avdrag för handikappersättning och senare pension

Jag är stumped grad, och vill hjälpa så, men här någon vet säkert väl ämnet: min granne föddes 1962, och får sjukpension (50%) - med minskning 10,8 procent. Utbytena för närvarande cirka 550 Euro.Nun hon skulle vilja beantragen- pension eftersom de f

Född 1947 & comma; 500 månader pensionsavgifter som betalas & komma; När kan jag gå i pension & quest; Jag har pension avdrag & quest;

Jag är född 1947, hade 500 månader pensionsavgifter som betalas till pensionsförsäkringen, när kan jag äntligen i väntade pension? Är jag en pension avdrag? Här hittar pension miniräknare Deutsche Rentenversicherung: http://kuerzer.de/xDKASoeKn Om du

Partiell pension: avdrag geldw & period, fördel Inga tjänstebilar i den passiva fasen laglig & quest;

Partiell pension: avdrag penning för tjänstebilar i ATZ skulder fas lagliga även om inga tjänstebilar? Jag har en ATZ avtal blockmodell och hade under den aktiva fasen tjänstebil, i beräkningen av ATZ-avgift på egenvärde privat bruk beskattades med 1

Morbror 63J skulle sluta arbeta & comma; men inte heller någon pension avdrag & comma; hur kan han tid till 65 bro & quest;

Min farbror, 63 år gammal vill att hans arbete som utförts, men pensionsavdrag på 7,2% ville inte ha. Funktionshinder är inte tillgänglig. Hur kan han fördriva tiden fram till '65 pension? För råd, skulle han vara mycket tacksam. Tyvärr partiell pens

Trots 49 år av bidrag 11 & komma; 4 & percnt; Pension avdrag för pension vid 63

Jag är nu inför beslutet att använda en tidig avgång från min arbetsgivare Förutsättning: pension vid 63 Eftersom jag är född 1959 och har 63 redan 49 år av bidrag, har jag antar att min pension avdrag avser min 100% pensionsålder på 64 år och 2 måna