B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Pengar skatter räntor pengar & plus; intresse personliga lån 2012-07-08

optisk rundgång beskattas intresse från privata lån & quest;

Advertisement

Har gett ett lån på ett par tusen euro med en liten ränta till en vän. Måste jag detta intresse?

answers

Intresset är pärla. § 20 EStG kapitalavkastning och därmed beskattas. Vem man är obetydlig får. även om det är små besoners.

Men kapitalavkastning av 801, - Euro per år (med makar 1602 -) är så fri, så om det är lägre (med någon annan kapitalinkomst) hände ncihts.

Officiellt du skulle behöva betala skatt på räntan.

Men om det är en "privat lån" och gäldenären inte avdragsgilla, till ränta betalas, då skattemyndigheterna bör verkligen brukar få någon kunskap om - eller?

Related questions

Om du har insikt i Schufa i privata till privata lån & quest;

Finns det någon Erfahung med privata till privata lån? Om borgenären i sådana fall faktiskt inspektion vid Schufa och kan söka information om gäldenären, eller bygger det bara att lita på? Jag har redan flera gånger privat lånat. Det kan naturligtvis

Borde intressera inkomster beskattas med en personlig Lån & quest;

Min bror behöver pengar och vi talade om ett lån, skulle jag kanoner honom. Måste jag betala för det intresse skatt? Om så är fallet, vad? Platt skatt? Personliga skattesats? Naturligtvis måste du betala skatt på räntan. I "närstående" skall bes

När vi talar om omoraliskt intresse eller & period; Lån & quest;

Det finns så många privata kredit handlar enormt intresse för så kallade. Lån hajar. Vid vilken ränta som överstiger en talar på grund av omoraliskt? Såvitt jag vet: regelbundet när avtalade räntan marknaden effektiv ränta till 100% och överstiger de

Måste ersättningskomponenter beskattas från en privat vård & quest;

Jag presenterar ett erbjudande om ett privat organ. Vad om lönerna i omvårdnad. Måste vesteuert? Ingen (om det är en Pflegekosten- eller vård dagliga förmåner försäkring). hälsning Barmer Du presenterar ett erbjudande, vad säger det i villkoren? Varf

Förståelse om intresse ett privat lån

Hej! Jag försöker bara att förstå hur räntan (eller totalt) beräknas för följande fall: Lån: 7000 € enades ränta: 2% Varaktighet: 3 år Min bill skulle se ut så här. För tre år, att respektive 2% beräkna lånebeloppet, inklusive ränta på ränta. Så: 700

optisk rundgång är sjukvårdskostnader utomlands alltid utformade & quest;

Som lagstadgade försäkringar min make är ofta en lång tid i England. Måste vi alltid tolka utländska sjukvårdskostnader eller kvittas mellan läkare och kassan? Tack! Varför inte helt enkelt från en reseförsäkring? De kostar ett år är verkligen inte m

Har Internet privat lån ges - platt skatt eller investeringar i deklarationen & quest;

Jag har gett under det senaste året mer på hemsidan Smava privata Dralehen och därmed får ränteintäkter. Om en sådan kapitalavkastning också på något sätt automatiskt betalas ut till platt skatt eller har jag nu fyllt denna KAP-system i deklarationen

Privata lån avslutas genom domstolsbeslut & quest;

Hej. Verkligen ett bra forum, från vad jag har läst allt här. Nu skulle jag be om lite råd från er om ett fall som: En privat lån överenskommits skriftligen av låneavtalet mellan låntagare och långivare (individer). Antag att låntagaren får nu utan f

Skicka privata lån - bör överföringen ämne specifikt namnge & quest;

Jag skulle vilja låna en vän pengar. Är det respekterar till inspektioner av bank eller skattemyndighetens sak att utse en sådan remiss eller specifikt till stor del någon roll? Det gör ont verkligen inte reinzuschreiben ett lämpligt ämne med. Slutli

Löne uppdrag även i privata lån mÃķglich & quest;

Följande situation. Jag föra pengar till min bror, 5000 euro. Jag tar inget intresse, han betalas månadsvis fast ränta. Vi är alla överens om skriftligen. Kan jag som privatperson, såsom en bank, en löne uppdrag skrift i kontraktet? Eller jag måste g