B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2014-12-26

operativ BU pensions- och söz & period; & period vers; kräver arbete och tid; både bidrag till GKV & quest;

Advertisement

hej,

Under flera år har jag tänker på min tidigare arbetsgivare en bu-pension. Så ett företag pension. efteråt betalade jag alltid min krankenversichungbeiträge sig till GKV. För några år sedan var jag frivilligt versichert.nun lag jag anställd och pflichtversichert.ich har ett socialförsäkrings jobb. (456 euro)

Min arbetsgivare betalar mina sociala avgifter. Jag måste betala min på min bu-pension (tjänstepension) medan sjukförsäkringspremier? Jag läste en gång att om man är obligatoriskt försäkrad måste betala mer bidrag. Detta var min fråga.
stort tack. kärlek hälsningar från ramona mjölnare

answers

Hej kvinna soligt,

eftersom du måste skilja mellan olika fall - där Barmer princip är rätt - genom kraften av ett företags bestämmelse (oavsett ålder eller förtidspension) måste du betala sociala avgifter - om du hade försäkring eller frivillig allmän sjukförsäkring.

Detta är fortfarande ingenting när du återupptar ett jobb under BU-tid, i vilken omfattas av sjukförsäkring. Invalidpension är extra inkomster som kommer att beräkna bidragen (eftersom du tidigare har haft den sociala frihet för premien till försäkrings).

Denna "legend" är på grund när det gäller pensionsinkomster helt försäkrade är en skillnad mellan frivillig lagstadgade sjukförsäkrings och lagstadgad skyldighet görs:

Var det försäkrade de flesta av den andra halvan av sitt yrkesverksamma liv frivilligt intäkter (inte bara lagstadgade och tjänstepensioner, utan även alla ränteintäkter, hyresintäkter etc.) är täckta med hälso- och sjukvård försäkringspremie pensionerad ALL.

En huvudsakligen SHI obligatoriskt försäkrade betalar dock bara dela sjukförsäkring och vårdförsäkring för sin pension från den lagstadgade pensionen och hela KV / PV bidrag till sitt företag pension - alla andra inkomster beaktas inte.

Hälsningar!

Marg!

Reklam godkändes av Support

Hej!

ryktet var falsk.

I pension måste du betala avgifter som en obligatoriskt försäkrad arbetstagare eller pensionärer.

På en privat sjukpension måste du nu betala mer bidrag.

hälsning

Barmer

Related questions

period På mitt företag pension &; vara Soz & period, dras avgifterna och komma; Jag är 70 & percnt; Disabled & comma; varför jag betalar rentne

Hej, jag sedan 1.9.11 mottagare ett litet företag pensionsplaner. Först, här har avdragen skatt i mängden 58 €, som jag kan ångra genom att skicka in skattekort. Nu sozialabgeben om sammanlagt 88,50 avdrag för 3 månader. Som en pensionär, med 70% inv

paret separerade fyra år och period; han begärde pension grundtrygghet och period; det 1100 € netto och tid, och tid; att betala dem

Jag bor i 4 år separerade. min make hänvisar nu pension och grundförsäkring gäller eftersom hans pension är för låg. Jag tjänar € 1100 netto .. Jag måste nu betala för honom? Hej tur diva, om du inte har någon annan inkomst än din nettovinst på 1100

Jag har en möjlig lösning för pension och perioden; & period; & period; Är detta förslag helt galen & quest;

Jag undrar hur jag kan göra avsättningar för senare och står inför följande dilemma: modeller som stöds (Riester) Jag tycker inte om att de är opaka (och förmodligen ändå inte låsbar för mig som en själv). En normal privat pensionsförsäkring är också

Hej & comma; Jag var Hartz 4 Empaengerin & period; & period, nu helt sjukt och tid, och tid, vad kan jag göra & quest; & quest;

Hallå IchNach min Schıdeung Hartz var 4 Empfaengerin..Aber efter att jag kunde fem månader att arbeta som Altenpflegehelferin men tyvärr können..Es slutade ım Notfallstadıon eftersom mina migrän verschlechert vara hatte..1 månad blev sjuk ı avslutas

Fondförsäkrings Riester pension från Swiss Life & comma; 35 år spara och komma; 328 Euro Riesterrente ok & quest;

Om en fondförsäkring Riester pension schweiziska liv: 35 år period av sparande, årsinkomst 30.000 euro, pension Garanti 5 år, finns det en gång i månaden. Riester pension på 328 euro ut, är systemet OK? Eller till och med att det finns bättre erbjuda

Gör mycket orolig pensions skatt & comma; från när jag har med utredarna förväntar sig av Inland Revenue & quest;

Jag är pensionerad och är mycket orolig för löneskatt på pensioner, av när jag måste räkna med utredarna från skattemyndigheten? Inga skatteinspektörer kommer att behandla pensionärerna. Skattekontoren emot meddelanden, som har anknytning vad pension

Pension från olika europeiska länder, hur man ska gå så att de senare verk & quest;

Jag har bott och arbetat i många år i Tyskland men även i Österrike och Italien. Vad är viktigt att notera att jag verkligen får på ålderspension alla här för att Tyskland, måste man ansöka om pension konto klargörande också i andra länder? När försä

Full Erwmin & period, pension && semi, förmåner för att säkra försörjning och sol, 1malig 400EU z period, ver & period, som kommer att bere

är pensionerad, lever med en minderårig barn tillsammans i hushållet, får därför Fördelar för Lebensunterhalts.Habe för en månad (01.04-30.04.2009) 400 EU verdient.Laut pensionsanstalter, detta är min Grenze.Als jag i JOBB CENTER frågade vad jag kan

Pension & period; m & period; & period ab1995 kvinna; Nästa Fam-vers och period, som 280 & comma, -Rente & period, nu ZUS och period; & period, med O, 500 & comma, - SHI kräver Freiw & period; & period vers;

Min fru hänvisar sedan 1995 en liten pension (nu 280 €) .De sedan omkring 1960 familj försäkrad med mig och även efter sin pensionering. Beviset för inkomstgränsen under 375 € Jag har gett upp 2010. Från och med 2012, är gränsen överskrids aGvon ränt

kan percnt anställning av hemhjälp för gravt handikappade 80; Soz & period; & period vers, rechtl & period, registrering på vikt

anställning av hemhjälp på handeln kan helt avdragen skatt? har svårt handikappad 80% och är sozialvers.rechtl. Logga vid väg. att registrera? Gravt funktionshindrade skattebetalarna kan dra av upp till 924 euro för anställning av hemhjälp som en ext