B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-10-21

Om utländska pensionärer och komma; Pension 485 Euro & comma; registreras efter återkomsten till DE och applicering di KVR & quest;

Advertisement

Krig från 1981 anställd av 2005 i Asien, själv försäkrade, privat bestämmelse Engagera grund av min verksamhet i De och efter 25 års frivilliga minimi bidrag (totalt 45 års bidrag) social trygghet en pension på 485 € var inloggad på 90-talet, som centrum för mitt liv inte längre var i DE. Nu undrar jag vad som händer när jag återvänder till Tyskland och registrera nu. Lägenhet. Jag snart 69 är anställd på deltid för att komplettera min pension Mini något. Hur skall man då gör en återintegrering i KVR? Krig till 80 privat försäkrade därefter 3 år i DAK.

answers

Har du berättigad till denna försäkring innan din vistelse utomlands kan du anta att det är dig planera din retur.
För alla de medborgare som inte har någon annan rätt till hälso- och sjukvård täckning, som är bosatt i Tyskland och senast lagstadgade sjukförsäkrings ingår enligt lag i den obligatoriska försäkringen i det lagstadgade sjukförsäkrings. Detta gäller även för medborgare som återvänder efter en lång utlandsvistelse tillbaka till Tyskland när de senast innan deras emigration till en allmän sjukförsäkring.

http: //mobile.bundesgesundheitsministerium.de/themen/krankenversicherung/versich ...

Först måste du ansvarig institution (DRV) klargöra Vorversicherungszeiten. Sjukförsäkring för pensionärer (KVdR) är en obligatorisk försäkring. Assured pensionärer och pensionssökande, som bor i Tyskland, när en medlem av det lagstadgade sjukförsäkrings var under en viss tid (så kallade försäkringsperioden).

Vem är försäkrad under KVdR är också försäkrad under vård av pensionärer (PVdR).

Pensionärer som inte har sjukförsäkring, men frivilligt försäkrade med en lagstadgad sjukförsäkring eller en privat sjukförsäkringsbolag får på begäran av sina pensionsanstalter bidrar bidrag. http: //www.deutscherentenversicherung.de/Allgemein/de/Inhalt/2_Rente_Reha/01_ren ...

Related questions

Pensionärer med lägre pensioner försäkrade DAK & comma; som vill nu ytterligare bidrag & comma; Frigörelse mÃķglich & quest;

En bekant, pensionärer med liten pension är försäkrad hos DAK, som nu vill ta ut ett extra bidrag. Är det -För befrielse låg inkomst möjligt? Mina kunskaper är det till 8 euro per månad. Ytterligare insatser kan lösas av varje (oavsett tidigare inkom

Inkomstskatt för tyska utländska pensionärer och LPAR, EU och rpar; & comma; obegränsat skatt & comma; Intressen och strävan;

Inkomstskatt för tyska utländska pensionärer (EU), skatt på ränta Jag lever som en tysk pensionär i andra EU-länder och har nu att lämna in skattedeklarationer. Jag är helt ansvarig för skatt. Vad är det med dem som erhållits i bosättningslandet intr

Vän får då pension från Schweiz & comma; för Transfer input han betalar 5 € kommatecken; är ok & quest;

En vän till mig får en pension från Schweiz. För denna överföring ingång betalar han varje gång vid Sparkasse 5 avgift euro. Är det okej? Kan han göra något så att avgiften inte uppnås? Tack. Fackföreningarna är kända för sina avgifter. Jag skulle ak

Har pension Wergen delinvalidpension & comma; Jag kan i mitt yrke frisör fortsätta att arbeta & quest;

Nu har en pension får för delinvalidpension måste fortfarande tjäna, men kan jag fortsätta att arbeta i mitt yrke som en frisör? Vid delinvalidpension Du kan lägga förtjänar naturligtvis, eftersom du har så att inte få full pension, i vilket yrke spe

Vilka Cash Konst & LPAR, Euro & comma; Dollar & rpar; bör vara en resa Afrika samtidigt som & quest;

Hej Alla, Jag planerar en resa genom södra och östra Afrika. Jag läste mig lite och det kommer att ta föreslagna kontant eftersom det inte kommer att vara på varje hörn en bankomat ... Nu är frågan vilken. De lokala valutor är lite besvärligt om du v

Jag fick ett avgångsvederlag periodens 40; 000 Euro & comma; sedan hänvisa ALG kommer jag att ge en skatteåterbäring & quest;

Hej! Jag känner inte till och gjordes webrecherchen inte smartare .. Efter .. fakta Uppsägning avtal 02/2016 Utbetalning av avgångsvederlag 40 tusen med löneutbetalningen 02/2016 Årslön = 2015 cirka 35 tusen 5-tel beskattning tillämpas. Skatter dras

Priset Commerzbank aktie vid 4 & comma, 75 Euro & comma; man kunde få in och hoppas på högre priser & quest;

Aktiekurs Commerzbank ligger för närvarande på 4,75 euro. Vad menar du, kan du nu ange - och hoppas på bättre priser? Entitled hopp? Eller snarare: kan vara? av det dåliga bankmodellen ska till stor nytta för coba väl. ändå coba har vissa risker ligg

betala 1000 euro & comma; eftersom hyresvärdar me "och halv, tydligen" och halv; avsluta & quest; & exkl;

Hej! Jag har en snabb fråga: Min hyresvärd hävdar att han skickade mig ett meddelande i oktober och eftersom jag inte har svarat, nu var jag tvungen att betala 1000 euro. Men jag har inte fått något! Får det inte vara ett rekommenderat brev? Gör såda

Aktiekurs Commerzbank är 10 & comma, 09 Euro & comma; relativt låg och period; Ska jag köpa nu och quest;

Aktiekurs Commerzbank är mycket låg grad med 10,09 Euro. Vad menar du, ska jag köpa aktier? Jag har 1000 euro kvar som jag 3 - vill köpa 4 aktier sorter, ser fram emot ditt råd. Folk säger alltid: ange när priserna är låga, eller hur? Tack. Kursen är

Utländska pensionärer i skattemål

Hej Alla, Först av allt: Jag själv bor utomlands (Danmark), och har därför en mycket begränsad uppfattning om den tyska skattelagstiftningen - det är därför jag fråga här efter Vår familj har bott sedan 1997 i Danmark. Min mamma hänvisar sedan omkrin