B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Pension Lag änkepension äktenskap pensionsrättigheter pension & plus; Änkepension tjänstepension driftskostnad änkepension 2017-09-04

Om ett efter ett års äktenskap tid också Betriebswiwtenrente till & quest;

Advertisement

Enligt min information, är en rätt till lagstadgad änkepension efter ett års äktenskap. Vad gör det tjänstepensioner?

answers

I princip inte.

I tjänstepensioner, beror det mycket på vad som avtalats.

Hej!

i utformningen av tjänstepensioner, är ganska fri arbetsgivaren. Änkepension är inte obligatorisk och i så fall får AG bestämma villkoren.

Så du måste titta in i åtagandet.

lycka till

Barmer

hur är den exakta överenskommelse om detta?

Eftersom det inte finns någon "den" operation, det är inte "" tjänstepension.

Related questions

Vilken väg dit efter flera års äktenskap, till pension dela fly & quest;

Efter gjorde jag lite riktad Lienen fann att leverera ersättning för min mamma är för mig verkligen bli helt annorlunda. Jag själv är gift i nästan 10 år och har efter min äldreomsorg utbildning Jag finansieras huvudsakligen själv, fyra annan utveckl

Kan ni också överens & comma; att Berliner Testamentet bör tillämpas endast vissa äktenskap tid & quest;

Kan vi enas om att en Berliner Testamentet endast efter en viss tid äktenskap till exempel, 5 år för att träda i kraft? hm. Kanske tror jag för enkelt, men: om du går efter 5 års äktenskap till notarie och ett bevis Berlin stil handen, så har du denn

Underhåll - 16 års äktenskap utan barn

Jag har varit gift i 16 år, ingen children'm 52 år gammal. Vi har en lägenhet (avsedd som vanligt pension) vi köpte, som båda är färdiga men ännu inte betalats av fastighetsregistret. På grund av flytten i denna lägenhet jag måste ge mina år heltidsj

En vän blir frånskild och kommatecken efter 40 års äktenskap; vad som händer med sin pension & quest;

En bekant till mig (från äktenskapet alltid ensam familjeförsörjare, hon upp 3 barn och var hemma) kan skiljas efter 40 års äktenskap, vad kommer att hända med hans pension? Om kvistat av honom något för fritt? Det är Rentenanpsüche det Varje make ha

Kan ett äktenskapsförord ​​med separation av egendom efter många års äktenskap, lite desarmera & quest;

Jag kan förstå mycket väl när du kommit överens om i början av ett äktenskap ett äktenskapsförord ​​med separation av egendom. En bekant till mig, det är nu händer är att efter 10 års äktenskap, hennes man separerade från henne. Efter så lång, vänjer

Skilsmässa efter 3 års äktenskap och komma; får ingen pension partner ersättning & comma; även om han stannat hemma & quest;

Antagen: skilsmässa efter 3 års äktenskap, får partnern då inte mer pensionsavräkning, även om hemmet var att "gottgöra tillbaka" till honom? När min syster går så småningom det här fallet, så jag kommer att be här. Varför? Pensions krediter som

Ny äktenskapslag: det Versorgungsausgleich i pension efter 3 års äktenskap & quest;

Måste fråga igen för den nya äktenskapslag: det finns försörjningsbalansen i pension nu bara om du har överlevt 3 års äktenskap? Snabbare och billigare rådet om familjerätten. Kompetent, av certifierade advokater. Begär nu: www.expermondo.de Nej, om

Skilsmässa efter 20 års äktenskap och komma; Barn stora & komma; Kvinna i Mini Jobb & comma; hotar makar underhåll och quest;

Efter 20 års äktenskap, jag får en skilsmässa, är mina barn odlas och ut ur huset, har NEN mini jobb min fru. Måste jag betala makar underhåll eller griper stolpen äktenskapet ansvar för min frånskilda fru? Tack. Snabbare och billigare rådet Labour.

en har efter en skilsmässa och komma; 20 års äktenskap och komma; titeln strävan att änkepension &;

Min vän blir frånskild efter 20 år. Nu har en flickvän berättade att hennes man även efter skilsmässan har rätt till änkepension. Är det rätt? Snabbare och billigare rådet Labour. Kompetent, av certifierade advokater. Begär nu: www.expermondo.de Hej

Nödvändiga års äktenskap tills de har nått änkepensionen

En vän vill gifta igen med sina 82 år. Hans Ange Betene är flera år yngre och har inte rätt till pension. Ändå skulle de få mer pension med anledning av vår vän, än av sin egen pension. Frågan är nu, är en "tid av äktenskap" definieras? Det är: