B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

studier BAföG utbildningsbidrag lån studielån BAföG & plus; studie 2014-01-10

Om en student lån vettigt eller är ganska olämpligt & quest;

Advertisement

Jag börjar snart att studera och vet inte om jag får tillsammans med studielån. Jag har läst att det fortfarande finns en möjlighet att en studielån. Vad tror du? Är detta ett bra sätt att betala för college eller råda henne att inte? Vad är räntan på ett sådant lån?

answers

Så i allmänhet, skulle jag titta på din plats först om du får tillsammans med BAföG eller söka mig om behöver en andra jobb. Studielån verkar vid första anblicken den mest attraktiva, men räntorna är verkligen inte att fnysa åt, särskilt när man betänker att du sedan betala tillbaka både en del av BAföGs och kredit har efter examen. Och det är det inte alltid så att varje elev går in i en fast jobb direkt efter examen. Många gör då bara en gång en tid praktik eller trainee program där merit är inte så hög.

bör ta det endast om det inte finns andra: det är som med alla lån. Villkoren? Se här ett exempel

https://www.kfw.de/inlandsfoerderung/Privatpersonen/Studieren-Qualifizieren/Fina...(174)/

Frågan studielån är alltså inte så lätt att svara på, eftersom du måste söka en elev om pengarna är inte tillräckligt alternativ. Alternativet skulle vara: arbete. Detta är användbart om det hålls inom gränser och när det är idealiskt studie främjar.

Jag vet studenter som hade att arbeta en hel del. Biverkningar: dåliga betyg och en lång studie. Om vi ​​räknar mot ett lån, skulle dessa elever har studerat snabbare och skulle vara snabbare i jobbet har varit. Detta skulle alla ha varit ett bättre alternativ.

Om du nu vad studerar med dåliga utsikter till arbete eller en ganska låg lön, skulle jag vara försiktig med kredit.

Nonsens, vad som skrivs här:

Att studera är den bästa avkastningen som du kan få. Studielån är flexibel och helt lämpligt om du inte har råd med det annars. Som komplement BAföG super bra. Satserna skulle vara oproportionerligt för framtida resultat. Jag skulle rekommendera det till alla.

Detta beror på de särskilda kreditvillkor, finans Erforderlichkeiten och dina andra affärsmöjligheter. Men ett lån skulle vara om det alls är möjligt sista kortet, skulle jag dra; och till och med så litet som behövs. Man vet aldrig vad ännu kan komma något annat.

Kanske det hjälper lite att bilda sig en uppfattning:

http: //www.spiegel.de/unispiegel/studium/studienkredite-sollten-eine-notloesung -...

Hej hem, om att ta studielån för att finansiera sina studier, måste man redan vara bra överlägsen slutligen skuld till sig själv, även innan du börjar arbeta. Och det är inte 100% säker på att du får ett välbetalt jobb direkt efter examen. Även KfW erbjuda billiga lån för studenter, bättre det skulle vara säkert när föräldrar eller farföräldrar skulle kunna stödja, eller så kan du göra en deltidsjobb, så för att få ihop.

ta ett lån, inte varje kopp te, speciellt när det är i stjärnorna, om avsikten med poängmål är möjligt. Alltid komma ihåg att bortfallet i vissa program är mycket hög och utsikterna för unga akademiker ibland ganska mörk. Eftersom det skulle vara nästan som en kvarnsten runt halsen, om du skulle fortfarande behöva betala av ett lån.

Hej här är en sammanställning av ämnet: http://www.finanztip.de/recht/bank/studienkredite.htm
hoppas du fästet i

bg

Hallå

om du jag skulle klara dina studier utan kredit för men wuppen med extra pengar för att ta avstånd från en student lån.

Nu gör du dig inget huvud, då när du står på jobbet, etablera familj vill osv och sedan betala av om du kommer att tacka dig.

En personlig rådgivning!

Related questions

Om en student lån vettigt & quest;

Jag skulle vilja veta vad du tycker om en student lån. För mig är det bara så att jag får mycket lite studielån. Detta leder mig inte helt klart. Jag har tänkt därför kan ta ännu eienen studielån. En deltidsjobb jag blir tidsmässigt regleras. Är i mi

Student & plus; Student lån och plus; Self Employed självdeklaration & quest;

Hej! Jag är för närvarande 22 student vid RWTH Aachen. För närvarande jag få studielån, men skulle vilja äga vissa tjänster (inklusive PC reparationer). Men dessa inte ske på affärsmässiga grunder men som frilans. Naturligtvis arbetstiden överstiger

Student lån återbetalning - första prioritet efter Berufsstart & quest;

Om det efter karriären lika med den första prioriteringen vara att återbetala upplupen studielån eller bör man först prioritera annorlunda och flytta den till ett senare datum? Normalt är reglerad, från det att återbetala sina lån UDN / eller studiel

Om en student lån noterades negativt i Schufa & quest;

Om en student lån bokförs som en negativ post i Schufa och en har alltså fortfarande få problem annat lån såsom inköp av en dator? Varje kredit är allmänt noteras i Schufa men inte nödvändigtvis negativt. Studielån är något som i princip inget att in

Student lån: Var och i vilken utsträckning och på vilka villkor & quest;

Någon här vet hur det beter sig med den som ansöker om studielån? Så jag menar, hur är villkoren, varaktighet och betalningssätt? Finns det olika leverantörer? Tack! Jag måste säga lassn bekanta att det finns de bästa förutsättningarna för det med Kr

Fobi för ett lån - där det kan vara meningsfullt & quest;

Jag har medfött en fobi mot ett lån. Det gav mig förmodligen ingjutit mina föräldrar ordentligt. Om ett lån vettigt ganska? Naturligtvis finns det bara en positiv när allt inte är lika redo att ta emot en kredit. En fobi är där, men förmodligen lite

Är det vettigt för studenter och komma; redan tänka på pension & quest;

Hej! Jag är fortfarande studerar och har egna inkomster, studielån och lite pengar från mina föräldrar. I månaden ska jag förbli alltid lite vänster (100-150 euro). Ska jag då börja tänka på pension? Och skulle en Riester marknadsföring av produkten

Student lån och komma; med 19 år i BW & comma; skola & comma professionell, egen lägenhet

God morgon! Jag har följande problem, jag är nu 19 år gammal inte längre bor hemma för 3 år. (Eftersom under kraftig argument mellan mig och mina föräldrar nu två sedan ca 1,5 år ingen kontakt) Jag bor med min flickvän i en lägenhet i hennes föräldra

Skatter om Diablo 3 och LPAR, försäljning av varor och halv; Student lån och komma; Nebenjob & rpar;

Kära finansiella experter, en mer komplicerad situation har gått till mig under de senaste dagarna i huvudet, men som jag tidigare inte kunde förklara. följande: Om mig själv, jag är en student, med hänvisning BAföG och har en 400 € -Job (där jag men

Student lån och komma; Heritage & comma; Hälften barnpension

God kväll, skulle jag ibland vilja informera om hur jag kan gå med avseende på följande situation bäst lagligt sätt: Min far dog för några månader sedan och jag har ärvt 7500 Euro. Jag är student och få BAföG och halv barnpension. Jag delar med mina