B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-11-15

Olycka på byggarbetsplatsen och komma; Vem är ansvarig för och som skall betala kostnaderna och strävan;

Advertisement

En vän till mig är att bygga ett hus. Det var en olycka på byggarbetsplatsen där en grävmaskin har gjort skada. Denna skada kommer nu att betalas av sig själv, eftersom han inte har undertecknat något byggare ansvarsförsäkring. Hur kan det vara, tack? Han beställt ett företag som sedan skadade sin egendom och bör då själv betala för skadan? Här bara antågande tvister ... Jag ser fram emot tips och råd!

answers

Ingen enkel fråga med alla aspekter av en bra tenta uppgift ;-)

princip:
Vem kan göra vad, av någon anledning frågar vem.

När det gäller ersättning, är det nödvändigt att ta itu med den så kallade skuld ansvar och även till strikt ansvar.

Olov berör i detta fall förmodligen grävmaskin förare som har lett grävmaskiner. Han är ställföreträdande agent eller ställföreträdande medel entreprenör (som anställd eller som anställd i en underleverantörer)

Om inte handlat med grov oaktsamhet här tar en ansvarsförsäkring för skador.

En distinktion måste också:
Skador på målet eller ärendet.

Var det det som gjorde grävmaskinisten direkt redigering av objekt, stäng sedan många försäkringar från detta eftersom det var en del av sitt uppdrag. Som han inte har gjort rätt, så han måste rätta. (Exempel följer samma).

Var det det som gjorde bulldozer förare inte direkt redigering ämne, är det försäkrad.

exempel:
Schreiner är en möbel upparbetades plats hos kunden och att ta bort den gamla lack han använde fel verktyg och förstör garderoben. (Vanligtvis inte täcks av försäkringar. Hantverkare betalar för den skada ur fickan)

Schreiner är på plats hos kunder arbeta upp en möbel och spruta med betning lösning att vara droppa droppar det på en annan möbel, och därför oanvändbar. (En försäkrad förlust).

Det var den del av skulden skulden.
Det finns, bara för självgående fordon, grävmaskiner, bilar, djur, mark, etc. är en annan fordran anledning, nämligen den så kallade strikt ansvar.
I Broad: En av en sak eller ett föremål har från ett hot, även ansvarig för det om något fel upptäcks. (Exempel: grävmaskin förare har sett planer med rader av grävmaskiner och han muddrade till en linje som inte visades) i detta fall skulle göra honom inte fel, men förmodligen skulle kunna ta tag i strikt ansvar. I detta fall är ägaren av grävmaskinen ansvarig.

Det vore viktigt att också klargöras i detta avseende, om fordonet är ca 20 kmh eller mindre, eller om det är en så kallad självgående maskin eller en bil registrering krävs (registreringsskylt). Om det andra fallet är högt ansvarsförsäkring lag från och med dagen för inlämning egen ansvarsförsäkring (genom utfärdande försäkring av EBV (elektronisk bekräftelse försäkring).

Också viktigt är frågan: Om han bygger nyckelfärdiga, så han accepterar en komplett gewerk (hus) men endast när det är gjort?

När det gäller bristen på byggare ansvar (upp till en byggkostnaden för € 100.000, är ​​detta i de flesta fall i den personliga ansvarsförsäkring som en valfri täckning. Det lönar sig att anmäla skadan i förväg, för att undersöka den försäkring om en post är obligatorisk. (Btw . som seppelig du måste vara att glömma) den.

Domstolar har tidigare upprepade gånger problem i överlåtelse av en fordran. involverade i konstruktionen är inte bara exportföretag, men också strukturella ingenjörer, arkitekter, kunden själv, hans Bauhelfer.

Om alla har fel själv, skulle den skadelidande stämma en efter en. Av denna anledning går måltider från ett så kallat solidariskt ansvar. Det är i princip var och en av parterna hela beloppet begäras.

Läs den här länken till ansvar byggare:

http: //www.test.de/Bauherrenhaftpflicht-Bauherren-haften-fuer-ihre-Baustelle-102 ...

Tillsammans men ensam

Även om kunden är teoretiskt med sitt ansvar för webbplatsen inte ensam. Arkitekten som ansvarar för byggledning och de som ansvarar för byggentreprenörer och hantverkare måste också uppmärksamma säkerhet. kan vila husägare är det inte. Han är skyldig att personligen övertyga dem om de säkerhetsåtgärder som vidtagits. Detta inkluderar till exempel, att platsen är inhägnad, säkrade gruvor och schakt och byggmaterial förvaras på rätt sätt. Aktiviteten hos byggföretag måste övervaka inom anledning. För faror som den kan upptäcka även en lekman, de behöver för att ingripa. Han är också ansvarig för att välja företag, hantverkare eller privat hjälpare. Han måste se till att de är vederbörligen kvalificerade. ...

Du ser, många av detaljerna från din sida saknas för att bilda en slutgiltig dom.

Så, alla jag vet ... ;-)

Man måste skilja just här som skulle Bauherenhaftpflicht nämligen aldrig betala i ett sådant fall

citat:

En rektor ansvarsförsäkring skyddar byggare under byggtiden som markägaren och den resulterande strukturen. Det finns försäkringsskydd om tillverkar:

Att säkerställa den allmänna säkerheten (konstruktion, tillgång, lagring material)

Urval tull (han måste lämpliga arkitekter och hantverkare Välj)

Övervakningsskyldighet (risk för olyckor på byggarbetsplatsen) är inte tillräckligt utövas.
Som en byggmästare, även tar dig risken som kan uppstå oförutsedda skador på begynnande byggnaden.

En bilförsäkring (tidigare bygga försäkring) är jämförbar med en heltäckande försäkring för den mest växande struktur. Den innehåller alla skador och förstörelse till bygg- och konstruktionsmaterial, som träder oväntat under konstruktion på platsen.

källa:

http://www.versicherungsvergleiche.de/was-leistet-die-bauherrenhaftpflicht.html

I detta fall kommer tvisten troligen sker mellan klienter och entreprenören ansvarig. Förutsatt den sista att spara kostnader för sin offentliga ansvarsförsäkring, skapad just denna situation. Dessa små entreprenörer är oftast då snabbt insolvent, det är inget att komma i terminalen.

De skador som tillfogar ett byggföretag, har alltid varit företaget att bära - förorenaren betalar upp. Men det har också en offentlig skuld. Men varför någon som bygger ett hus, utelämnas Bauherrenhafttpflicht för några euro per år, kan återföras endast på fullständig okunnighet eller missförstås pris. En byggmästare ansvarsbestämmelser enligt lagen för skador på sin byggarbetsplats. Något Kan gå i 100,000s eller miljontals! Eftersom huset inte behöver fortsätta att bygga eftersom det är där kan då va aldrig göra igen!

Om det inte fanns någon odeklarerat arbete i spelet, måste muddring företaget zahlen.Es komma naturligtvis på omständigheterna i fallet byggnad struktur, etc., skydd på platsen.
Beroende på omfattningen av skadan och förvirringen av händelser som leder behöver så småningom en värderingsman sprang.

De skador som har orsakats byggföretaget måste också betala själv. Behovet av att vara försäkrad.

Men utan bygga byggmästare riskförsäkring vårdslöshet.

Om det var en olycka - som orsakade det och vad kroppen skada har inträffat? (Olycka = plötslig oförutsedd fysisk händelse).
Vad kunde inte vorhandenene Bauherrehaftpflicht (girighet-är-g ...) har att göra med det och som har beslutat att fastighetsägaren själv skador ska betalas?

Related questions

Sjukfrånvaro wg & period; Olycka & comma; Boss vill betala kostnaderna från de ansvariga för olyckor får & comma; Law & quest;

Jag blev påkörd av en motorcykel, är nu fyra veckor sjukskrivna. Min chef vill att jag all information av olyckan, eftersom han tror att han kan komma åt orsaken till olyckor, de kostnader som uppstår från honom att jag nu runt kommer att vara 4 veck

Materiella skador som orsakats av skottkärra på byggarbetsplatsen och period; Vem är ansvarig & quest;

För några månader sedan märkte jag att min bil en djup repa (skada Ca 1500 € beroende på svår plats för reparationer) skapas i höjd med bakskärmen. Bilen var parkerad framför ett hus, var som byggnadsarbetet utförts. Mellan bygg exit och min bil park

Vem är ansvarig och vem som ska betala vad & quest;

klagar min hyresgäst att värme stötar när han vänder dem och vid varje uppvärmning. I sovrummet, tog det 2 timmar att utjämna gånger uppvärmning var varm. Jo jag glömde att fråga om han har blödde radiatorer och huruvida kräver ventilation alls. Låt

Människan är insolvent - ansvarig fru som avgick partner till banken och strävan;

En vän berättade för mig att ett insolvensförfarande över tillgångar hennes make. Hon därefter undertecknats för en kreditfacilitet och hennes makes företag hade fortsatt i flera år efter att de lämnar ensam. Hon har sedan separerat från sin make och

Aktieägarna kan hållas ansvariga i händelse av konkurs i USA och strävan;

Jag har aktier i ett bolag går i konkurs och ville veta om jag kan vara lika ansvarig om konkursboet är inte tillräcklig för att driva borgenärerna. Jag hittade en gång något men jag kan inte riktigt engelska: http://www.moranlaw.net/shareholderliabi

Gasen avstängnings inte är möjligt och komma; vem som är ansvarig och komma; som måste betala & quest;

Jag är ägare till ett hus där ligger en gasmätare. bladen absperrhahn av ca 5 cm är innan gasen mätaren inte är avstängd. (Ej flyttade ca 7 år). eftersom operatören bolaget räknaren detta ville för att sampla överdriven kontroll, expandera, hon kunde

Vem är ansvarig för rapportering av ad hoc-meddelanden och strävan i ett bolag;

Vem är ansvarig för att rapportera ad hoc-rapporter i ett företag? Vilka meddelanden som ad hoc-rapporter rausgegeben ges till allmänheten, bestäms av styrelsen. Vanligtvis en person är så hållbara, som i samråd med övriga styrelseledamöter, att göra

Är konsulter ansvariga om de inte har nämnt risker och strävan;

Hur är det egentligen när jag var ofullständig råd av mina rådgivare (han var inte visat riskerna), är han ansvarig för? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Ja, det är därför

arbetade övertid och en olycka på väg hem från arbetsgivaren & quest;

Chefen för min fru vill inte betala eftersom han tror att olyckan inte skulle ha hänt om de skulle vara mer benägna att gå hem. Övertid inte uttryckligen ordnade säger chefen. Har min fru klagar nu? Snabbare och billigare rådet Labour. Kompetent, av

Jag ansvarig bilförsäljningen för trafiksäkerheten i bilen & quest;

Om du säljer en bil bland detaljerna fortfarande TÜV, är det verkligen då ansvarig för trafiksäkerhet bilen? Jag har hört någonstans en gång. Om du säljer en bil, som inte är trafiksäkert - om TÜV har löpt ut eller inte - och du har kunskap om detta

0
Views
0
Ccomments