B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2017-08-12

Obligatorisk försäkring av fru

Advertisement

Jag är pensionerad tjänsteman och få en pension enligt reglerna statsförvaltningen. Således har jag rätt till stödet i den offentliga sektorn ändamål och ytterligare privat sjukförsäkring. Min fru är ännu pension. Det är också berättigad till stöd över mig och har därför avstått från en sjukförsäkring på sin egen pension. Därför får det bidrag för privat sjukförsäkring i mängden 40,99 € per månad.
Nu ska jag återigen att användas och kommer att obligatoriskt försäkrad. Detta eliminerar min hjälp berättigande och min fru.
Min fråga är: Kan min fru att familienmitversichert om mig? Eller de måste nu 100% privata sjukförsäkringar, som är mycket dyrt? Eller kan deras Beihilfeberchtigung men kvarstår?

answers

Nej, inte familjen försäkringen inte gå. När pensionen är att vara hög (begränsa 385 euro) och även det måste undantas i sitt nuvarande tillstånd av kravet försäkring och därför inte kan omfattas av familjen försäkring.

Ytterligare hänsyn bör vara (detta beror på sysselsättning och säkert av staten från) om du verkligen obligatoriskt försäkrad eller om stödet rätten upphör att existera. Det säger kontoret.

lycka till

Barmer

Related questions

privat betalat avgifter till totala rörelse & period; Ålderspension - obligatorisk försäkring

Jag har slutfört 1984 en tjänstepension till förmån för min fru. Ett år senare, 1985, var jag tvungen att ge mitt enskild firma. Eftersom varken namn, adress eller kontonummer ändrats har jag helt enkelt betalat bidrag från privata källor fortsatte.

Frivillig försäkring eller obligatorisk försäkring som en pensionär med grundtrygghet

Engagera efter November 2013 pension på 470,15 € brutto, mindre sjukförsäkring och omvårdnadsförsäkring € 421,96 netto. Dessutom får jag grundläggande förmåner till ett värde av 298,84 €! Nu har jag fått ett brev från min sjukförsäkring DAK att jag f

Sjunker arbetsgivare klumpsumma bidrag till pension på 450 euro jobb och komma; eftersom obligatorisk försäkring & quest;

Tvist mellan kollegor: lön skall arbetsgivaren mindre schablonbidrag till pensionssystemet, men nu finns det täckning för tillsättning jobbers på 450 euro jobb? Tack för förtydligande. Eftersom jag kan hjälpa dig: Det är så, fortsätter arbetsgivaren

Bör det finnas en obligatorisk försäkring för hängivelse och strävan;

Vad tycker du om förslaget försäkring för egenföretagare. Eftersom jag tror att en hel del, åtminstone i den meningen att vissa grundläggande tjänster. Pensionsplanerna för frilansare gör mig (höger) innan. Se även :. Http: //www.finanzfrage.net/tipp

Finns det någon båt en obligatorisk försäkring & quest;

I bilar en behöver en skuld, annars skulle vi inte stanna på allmänna vägar. Hur den beter sig i motorbåtar? Måste också de tvingas försäkrad? Nej, för båtar, det finns i princip ingen obligatorisk försäkring, eftersom det inte finns någon "godkännan

Posta obligatorisk försäkring med en utbetalning från privat kapitalförsäkring

Hej i expertpanelen, Följande scenario inträffar: Vid tidpunkten för betalning av rektor för en privat kapitalförsäkring (2014/01/12) är ett frivilligt offentligt sjukförsäkrings före (oberoende och genom BBG). Detta är så långt så betala avgifter fö

Obligatorisk försäkring i Tyskland & comma; för den tyska långsiktigt bor utomlands och tid, och tid, och tid, och strävan;

Hej, om jag rätt informerad, råder sedan i Tyskland obligatorisk försäkring. Om jag, och nu som en tysk länge utomlands min tyska försäkring ge upp, jag har en (sett från den avgående utrikes) för att slutföra reseförsäkring för Tyskland att komma ti

Minijob gränsen med obligatorisk försäkring & comma; krig jag nu quest 400 euro jobb sickpay &;

Om Minijob gränsändringar om obligatorisk försäkring, får jag betalt sjukfrånvaro, när jag är sjuk längre? Hittills har jag bara betala min chef 6 veckor, sjuklöne. Det skulle vara bra och goda tider ne förändring. Tack. Från den 1 januari 2013 minim

Kostnader på självständighet och komma; obligatorisk försäkring

Jag skulle vara gånger kostnaden intresse som skulle gälla för de olika divisionerna. Och som fotograf ... det är förmodligen bara 200EUR år som skall betalas till branschorganisationen ... Men hur filmare, så när du spelar in videoklipp. Foto & Vide

Återbäring PHI med inträde obligatorisk försäkring

Jag frågade i december 2011 en ansökan om familje försäkring med min man, eftersom jag har gett upp mitt oberoende 31.12.2011. Behandlingen drog oändlig längd. Begärda handlingarna begärde inlämnade-again, etc. till 17.04.2012 slutligen inspelningen

1
Views
0
Ccomments