B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Skatt Självständighet företagsregistrering kommersiell revisorer Nebengewerbe Commercial & plus; Självständighet 2012-04-18

Nebengewerbe - massor exkl frågor &;

Advertisement

Hi folks,

Så vände jag 18 år gammal 2 dagar sedan. Jag gör mitt diplom i medieproduktion, dvs 3 dagar och 2 dagar praktik skolvecka.

Nu skulle jag vilja starta ett företag. Jag skulle vilja (främst elektriska produkter / tillbehör och textilier) köpa varor och bara lite dyrare på eBay, Amazon & co. . salu Eftersom jag gör detta på min egen och am student, vill jag göra som en sidoverksamhet.

För detta var jag nu förra veckan med oss ​​på stadshuset och har gjort ne företagsregistrering. Det har varit ne frågan "Bör arbetet (för tillfället) endast ske som en bisyssla?"
Detta har jag kryssat ja. Betyder det att min handel automatiskt registreras som Nebengewerbe?

Dessutom har jag följande frågor:

  1. Hur exakt är processen? Jag köper i webbutik xyz, alternera varor på eBay och det är det?
  2. Vad om skatter? Måste jag betala skatt? Hur gör jag räkna det? Om jag säljer en produkt på 100 €, bör det pull the trigger om skatter sedan 19 €?
  3. Måste jag skicka fakturor? Hur gör jag det? Hur är det med skatten 19%? Måste jag alltid när jag köper varor, be ne räkning och upphävande?
  4. Vad om sjukförsäkring och barnbidrag? Mina föräldrar får månatliga barnbidrag minskas / tas bort? Behöver jag privat sjukförsäkring? Det skulle vara ganska svårt, eftersom jag har fortfarande ingen försäljning.
  5. Redovisning? Måste jag göra detta? Presenterade da ne enkel Excel-tabell?
  6. Hur är det nöja sig med skatter och skatteåterbäring? Vad är skatteåterbäring? Från när vi måste lösa hur mycket av skatten?
  7. Vad bör jag tänka på? Har jag någonstans rapporten jag in en Nebengewerbe?

Jag är ledsen att det finns så många frågor, men jag hoppas på svar!

Hälsningar och tack på förhand

answers

I detta berg av frågor skulle jag rekommendera att du konsultera en skatterådgivare, eftersom om du har ingen aning, kan göra ganska lite fel: P

Jag försöker gånger, einzuegehen på några saker:
- Barnbidrag: inkomstgränsen från 2012 upphörde att existera (D..H, inga problem, så länge du driva liknande utbildning / skola / studie.)
- Sjukförsäkringen: du är försäkrad med dina föräldrar när du överskrider ett visst belopp, måste du försäkra sig (såsom hög precision, informera dig själv på din KV, annorlunda: ca 350 € / mån)
-gesetzl. Student / student försäkring från 80 € / månad
- Business registrering betyder inte att du är registrerad med skattekontoret att du snabbt ska göra
-Umsatzsteuer Du måste betala om din omsättning överstiger 17.500 € i år, då måste man identifiera den på räkningen, för räkningar du behöver ett skattenummer som du får på skattebyrån, så det Report
-Beroende på mängden dina intäkter, kan det vara så att du har lagt till skatt och bolagsskatt har (moms: från 17.500, GewSt från € 24.500)
-Om Du inte är så hög omsättning, du ger vid årets skattedeklarationer (inkomstskatt och mervärdesskatt)
-Om Din försäljning är ganska hög, har du hela året gör redan förskottsbetalningar ...
Excel-tabell bör vara tillräckligt normalt för din försäljning, du behöver vid årets slut utfärda ett växt euro, eftersom du listest inkomster och utgifter på ...
- Jag skulle alltid alla avbryta fakturor till du begått!
Lycka till!
PS: - om det vore så enkelt och utan ansträngning, skulle det förmodligen göra alla: P

Related questions

Allowance & sol; Barnbidrag -> & semi; Jag förstår inte det och exkl; Frågor, frågor och exkl; Skattedeklaration för Dum & quest;

Jag lever fortfarande separat snart skilsmässa, och har två barn. De två bor inte med mig, jag ska betala underhåll, så idag var föremål för ersättning / barn skattereduktion med avseende på löne och inkomstdeklaration. Jag lät mig nu förklara ämnet

Hello & period; Jag är ny här och kommatecken, skapa nu mitt första försök på min att vara FRV smarta och period;

Söker hjälp ... har 2004 pensioner fondanknutna pensionsförsäkringar i deltat loydt Hastighet: färdiga gfp / 2001:e är helt osäker på om jag skulle hålla det (avbryt) eller bättre avgiftsplikt eller hämta återköpsvärde. återköpsvärde: 3149,00 betalas

I vilket land är det bästa sättet att utvandra & quest;

Det beror på vad du vill göra. Har du överleva tillräckligt med pengar det första året. Du måste vara klart att social trygghet i de flesta länder inte, eller knappast existerar. Ok, kan du göra själv selbstaendig? Företagare har det mycket lättare p

Hem för uthyrning

Vad handlar det om? Har du som kanske uppleva eller kan ringa en länk där det tydligt framgår? Tack Varför inte på det sättet. Detta är inte en avbetalning avtal, men registreras i fastighetsregistret förköp till ett fast pris. Men jag tvivlar på att

Kostnader för att nöja sig med termin utomlands

Hej Alla, Jag fick detta år, mer än gränsen på 8000 euro och bara göra en termin utomlands i Indonesien. Det är inte särskilt krävs enligt mitt universitet i Tyskland, men jag kan tillgodogöra sig mig mycket, så jag sedan en termin kommer att uppgrad

bostadsbyggandet premium

När du får ett bostadsbyggande-premie när man bygger samhällen? vad minsta balans du måste betala varje år för det? och hur den beräknas? Detta beror främst på din inkomst. Ett par klick vidare i Google kan du hitta mer information. Eftersom jag inte

Några frågor till Nebengewerbe & lbrack, smycken och rsqb;

Eftersom jag inte kunde få hjälp med bra fråga jag ska försöka prata innan jag rota mig i något forum. Jag vill ha en Nebengewerbe inloggning till mina smycken till försäljning. Mina smycken görs smycken massa (är under Pardo och / eller Fimo find).

Nebengewerbe kostnad att registrera sig som ersättning & quest; & exkl;

Moin Moin, Följande frågor. Jag har ett jobb och vill bli nonchalant användas. Eftersom det är början naturligtvis inte gå ganska så snabbt genom att utrusta Jag skulle vilja veta om jag det lilla kontoret, som jag vill hyra kan ange en skattekredit

Frågor om självdeklaration & quest; Första gången deklarationen och exkl; Hur man bäst att gå vidare och quest;

Hej, jag gör i år för första gången min självdeklaration. Kan du ge mig tips och råd för att ge bäst att gå vidare för det? Tack. Jag ser fram emot svar. Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www

Vilka uppgifter måste innehålla en förklaring - har loggat & exkl Nebengewerbe;

Jag har till 1,3. en Nebengewerbe loggas. Vilka uppgifter måste innehålla ett uttalande om att jag frågar. Jag kommer att vara småföretagare. 17.500 tröskel euro inte överskrids. DVälj en avsändarens detaljer Namn och adress till mottagaren. Fakturan