B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Riester pension pensioner ersättning Riester kontrakt Riester & plus; återbetalning 2013-10-05

När jag gjorde min Riester kontrakt pengar samla pengar och komma; Jag måste betala igen förrän pension & quest;

Advertisement

Om jag tar ut min Riester kontrakt med pengar för att betala av ett hypotekslån, jag måste återvända tillbaka pengarna för att betala livränta kontrakt tills min pension eller kunde jag vila kontraktet fram till pensioneringen?

answers

I kontant återvinning av bostäder Riester kund är helt gratis. Det kan ta upp till 100 procent av dess samlade balans - och gör det utan återbetalningsskyldighet. Den befintliga Riester kontrakt kan naturligtvis vara ytterligare bespart. Så är åldern då även en pengar hyra tillgängliga. "Skulden är men i allmänhet mer meningsfullt, eftersom intresset för sparande kontrakt är lägre än utlåningsräntorna för privatbostäder". http: //www.stern.de/wirtschaft/geld/eigenheimfinanzierung-so-funktioniert-das-wo ...

Vad billy säger är sant. men jag har intrycket, bör du informera dig själv lite mer i detalj om hur "designföretaget" ekonomiskt upphör (sökord:
"Home subvention konto").

Den tidigare bästa platsen jag har funnit att detta är:

http: //www.haufe.de/personal/personal-office-premium/frotscher-estg-92a-verwendu ...

Bland annat kan man hitta ett datum tydligen fortfarande föga känd reglering som är för människor av intresse som planerar där hemmasubventions konto med sin årliga 2% ränta (en last av pensionsåldern gruppen) redan före pensioneringen upplöses igen, sedan en normal Riester kontrakt att fungera.

Jag placera passagen här så att andra intressenter kan få en idé:
"Hemmasubventions konto är att minska utbetalningar till ersättning godkänts på sin egen begåvning certifierad pensionsavtal enligt § 1 mom. 1 AltZertG att minska uppsättning i hemmet subventionskonto mängder. För att säkerställa detektion, ta bidraget fordringsägare i det här fallet speciella anmälningskrav, om begåvningen pensionsavtalet genomförs med en annan leverantör eller hemma bidrag står för full betalning av pensionsavtalet utförs vid den centrala platsen. betalningarna för att minska hem bidraget konto utgör en förtida återbetalning subventionerade kapitalet och inte tillhör de stödberättigade pensionsavgifter. "

Det är både möjligt:

  • tillbakadragandet kommer att behandlas som bostäder Riester, dvs avlägsnande är på hemma bidrag kontot nästan intresse fram till pensioneringen, och av denna uppskjutna skatter beräknas (i pension)
  • avlägsnande av senare återbetalning före avgång behandlas som privata lån. Hemmasubventions konto kommer sedan att lösas och det finns ingen uppskjuten skatt för att själv lån. Men alla Riester pensionsutbetalningar är skattepliktiga (nedströms beskattning)

I bostadsområdet Riester kan -meines kunskap - ta ut pengar, detta är verkligen avsedd att du kan ta pengar för hem inköp, och du bör betala det fram till pensioneringen igen.

Related questions

Kan du få en Riester kontrakt pengar tas & comma; pengar att sätta i fastigheter till salu och quest;

Är det möjligt att ta ut en Riester besparingar kontrakt pengar för att köpa en fastighet. Tappa inte till att främja när betala beloppet till pension igen? Stämmer det? avlägsnande möjligt Det är klart att de stora försäkringsbolagen dina insättning

Kan LPAR en Riester kontrakt och, oavsett vilken typ av investeringar och rpar; ett bostadslån återbetalas & quest;

Kan man med någon Riester kontrakt (oavsett vilken typ av investering du har valt) återbetala ett bostadslån. Vad är fördelen? Jag måste ha det räddade fram pension igen, eller hur? Som köpte ett hus eller lägenhet, kan utnyttja reduktionsenheter frå

Om upphävandet av Riester kontrakt möjligt och komma; om du inte kan betala honom tillräckligt & quest;

Är det möjligt att en för ett tag inte bespart en Riester kontrakt eftersom du ekonomiskt är inte bra? Jag tror att om du inte kan sätta in tillräckligt för att få befordran du kan också avbryta ett år överallt. Är det en vederbörlig hänsyn? I allmän

Zahle närvarande period i Riester kontrakt månad € 160 per &; Bli står i dag ca & period; € 160 pensions get och period; Varför är lönsam fortfarande & quest;

Om avtalet är alltid lönsamt? För ungdomar Riesterrente i denna blogg är mycket väl presenteras och förklaras. Jag gillade den här artikeln till stor hjälp, även vid beräkning av min månatliga bidrag: http://getsurance.de/blog/riester-rente-zulagen-o

Hur man får ut av den Riester pensionen för ett försäkringsbolag ut och komma; att betala tillbaka utan något & quest;

God morgon, Jag står med min försäkring lite i krig, och jag har nu beslutat att avbryta allt och förändring. Är inte ett problem utom för Riester pensionen. Såvitt jag vet skulle jag ha alla statliga subventioner för att betala tillbaka om jag avbry

För 2012, frivilliga pensionsavgifter betala extra & comma; ont om pengar och komma; kan jag betala stretch & comma; Los quest;

Jag vill betala extra 2012 pensionsavgifter frivilliga, men jag är ont om pengar. Kan jag förlänga betalning eller på något sätt betala för pensionen i omgångar? men jag vill absolut att betala, eftersom jag behöver året, så jag kan med 63 gånger i p

Kan en Riester DÖLJA ärvas om partnern erhåller redan pension & quest;

Hej! Fall 1: Anställd bespart en Fondsspraplan Riester kontrakt med max mängder och har ytterligare 15 år fram till pension. Make besparte en avtalstillägg och är nu pensionerad. Om den fortfarande samarbetspartner skulle avlider före pensioneringen,

Kan du ta pengar från 2014 och bostadslån att återbetala och strävan från varje Riester kontrakt;

Är det sant att du kan ta ut pengar från 2014 från varje Riester kontrakt och för ett bostadslån kan betala tillbaka. Ska vi anser något, om du gör det? Finns det några nackdelar med det? Ja, citationstecken "[...] .. utökas transport ofarliga bortta

Vilket är bättre: Två Riester kontrakt för att slutföra och komma; fastnat eller mer pengar i en & quest;

Det är möjligt två eller komplettera mer Riester kontrakt. Jag hade tänkt att sprida risken. Betyder det vettigt? Eller ska vi istället kan lägga mer pengar på en enskild Riester kontrakt? Månatliga betalningar skulle vara i två varianter, samma ....

fortsätta Riester kontrakt i studien och strävan;

Hej. Jag har arbetat en färdig yrkesutbildning och även mehere år i mitt yrke. Under den tiden har jag också avslutat en Riester kontrakt. Jag skulle nu vilja göra fortfarande studerar, eftersom jag inte är helt nöjd i mitt jobb. Vad ska jag göra und