B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Pension utländska pensionärer valutakurser sänkta pensioner International & plus; förändring nationalitet 2012-08-02

minskning pension i förändring av nationalitet eller dubbelt medborgarskap

Advertisement

Om jag lever som en tysk pensionär utanför EU och vill förvärva medborgarskap i mitt värdland, då min pension gek¨rzt? Om så är fallet med en fast procentsats eller eventuellt Kúrzung beror på levnadsstandard det berörda landet?

answers

Om det inte finns någon överenskommelse om social trygghet med landet i fråga, får du 70% av din pension utbetalas.

http: //www.deutsche-rentenversicherung.de/Allgemein/de/Inhalt/2_Rente_Reha/01_re ...

Minskningen pension har ingenting att göra med levnadsstandarden i det land där du bor, men det bara beror på om Tyskland med önskad värdlandet har en överenskommelse om social trygghet, eller om du vill leva i EU. EU är i allmänhet inte ett problem här. Vill leva utanför och du har d med landet är inget avtal, då du bara 70% av din pension betalas get.

Related questions

Dubbelt medborgarskap: Vad gynnar dig där och vi måste välja två länder och strävan;

Vilka är fördelarna och kostnaderna i samband med det. Om man har som barn av en tysk mor och en främling (som bor i Tyskland) automatiskt de mest krävande om dubbelt medborgarskap? Jag har två medborgarskap. Den tyska och den australiensiska. Därför

Vilken nationell lagstiftning är föremål för arvet med dubbelt medborgarskap och strävan;

Min halvsyster hade dubbelt medborgarskap till en tysk mor och en italiensk. Hon kommer närmast bor i Italien och dog i Italien. Hennes Gården ligger både i Tyskland och i Italien. Vilken lagstiftning är nu under deras arvs? Eller kanske två, beroend

minskning pension i inkomstgränsen överskrids

Som en full-pensionärer kan jag tillägga inte tjänar mer än 450 € endast till 30/07/15 utan pensionsreduktion. För närvarande Jag har ett extrajobb Midi 405 € per månad i den så kallade Gleitzonenregelung från. Men dessa arrangemang löper ut den 12/3

minskning pension i pension LAK & sol; Unfallrente

Jag tänker livränta från den lagstadgade Unfallversicherund. MDE 30%, pensionsbeloppet 371 euro. Jag är 50 år, bonde och betala en för närvarande obligatoriska bidrag till jordbruks Age kassan. Nu är det så att. I början av ålderspension lagstadgade

Dubbelt medborgarskap och värnplikt

Jag är medveten om att den här frågan inte nödvändigtvis hör hemma i denna kategori. eventuellt men har ännu inte någon ett svar på min fråga. En ung man med tyska och amerikanska medborgarskap skulle göra sin militärtjänst i Tyskland. Har han om han

Är dubbelt medborgarskap kostsam & quest;

Jag förstår att du kan få en doppete medborgarskap under vissa omständigheter. Därför måste man tillämpa punkterna för att hålla hans tyska pass om man vill få en andra. Men jag kunde inte hitta någon information om hur dyr är denna process. Kan någo

EU pension och änkepension

Jag tänker EU pension på 650 euro och den stora änkepensionen av 580 euro netto. Jag har möjlighet att få en deltidsjobb på ett vårdhem. Mir är ja då säkert bort EU pension. Vad om änkepension från ... hur mycket kan jag tjäna, netto, så att de inte

Pension & sol; pension fortfarande studerar

Hej, Jag är för närvarande att studera ämnen sjukförsäkring, pensionsplaner, försäkring i allmänhet, redan några har sedan forskat men ändå behöver svar. Till min situation: Jag har gjort en utbildning arbetade sedan och nu studerar. Jag har en extra

Kan du välja skattesatsen & quest vid flera nationaliteter;

Kan du åtmin när flera (far, mor och födelseland) nationaliteter har välja vilka regim du vill stödja med sina skatter? Wow, vad en idé ... låter som en hel del wassail :-) §1 inkomstskattelagen reglerar (möjligen i Conn. Med §1a ITA), som är föremål

Mödrar pension för barn födda utomlands

Hej! min halvbror och jag är båda födda i Tjeckien (1973/1979). Vi dras sedan 1981 i före detta DDR till min far (en infödd tyska). Jag har från födseln dubbelt medborgarskap, min halvbror (vi har samma mamma, Tjeckien och sedan 1991 en tysk medborga

0
Views
0
Ccomments