B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-11-28

Mina föräldrar får nu HartzIV & period; Har jag pengar tjänar familj & quest;

Advertisement

Hej!
Jag hoppas att jag har rätt här och utan tvekan föreställa sig att det redan!
Jag har följande problem: Jag är 19 (nästan 20) år gammal och jag gör min examen. Mina föräldrar får från nästa månad HartzIV eftersom båda tyvärr är mycket sjuk och inte kan arbeta heltid eftersom det är inte att skapa hälsa. De är då så geannte "spiking".
Jag vill verkligen att studera design, detta är min dröm, och jag kan själv för men endast gäller under vintern för sommaren termin. Tidsfristerna för vintern termin ansökan är redan över. Eftersom ansökan om designstudie är mycket komplex (plånbok, lämplighetsprov, samtal) och en hel del tid tar jag inte göra det av sina egna hälsoproblem att registrera sig under studentexamen redan för vintern termin. Jag hade planerat att göra den "fria" halv år min portföljer för att träna och för övrigt att tjäna lite pengar. Jag ville också vara med som en illustratör på spelutveckling, förutom att jag tjänar ingenting, men det skulle ge mig stor glädje, som erbjuder en övning möjlighet och öka mina chanser att få en plats på universitetet.

Min fråga är nu: Om kontoret komma till mig, så att jag, eftersom jag har nu till ålder och är inte i en träningssituation, tjäna familjens inkomst? Vi är trots allt ett gemensamt hushåll. Jag försökte komma åt möten på officiell information, men du alltid säger något i stil med: "Låt oss se om det är gjort"
Men jag har min tid redan starkt planerat och behöver veta om jag ska underteckna kontraktet med spelutvecklare, om jag får så mycket arbete, jag kommer att ha någon mer tid.

Jag är för närvarande ganska desperat och känner mig så ensam ansvarig för allt.
Det skulle vara bra om någon kan ungefär vet vad som kommer att hända med mig i framtiden.

Min största frågan är: Kan kraft me me (heltid) för att söka arbete? Och om så är fallet, från vilken tidpunkt? Måste jag min sommarsemester eller inte?

hälsningar
N.

answers

Om du får studieplatsen, då du inte ens stödja BAföG berättigade och har dina föräldrar på grund av den ekonomiska situationen för dina föräldrar - den inledande först!
Men det är inte det verkliga problemet.
Tills dess, har du först några månader "fria tyglar". Om du var tvungen att studera plats nu, skulle du faktiskt fortfarande bara i oktober eller början så du kan varje ensam.
För din gratis arbete: Något är ofta handledare på arbetsförmedlingen beroende, men eftersom du tidigare har "bara" Abi, och många dokument för att tillämpa dina studier behöver du kan sälja det som en relevant praktik, vilket ökar dina chanser att universitets plats ,
Jag har nyligen gjort en praktik, vad betalades mycket låg, även om jag har redan en examen och yrkeserfarenhet (men i nem annat område) har. Min Jobvermittler förstod mitt resonemang och lämnade mig ensam för perioden. Öka jag sedan får byrån också eftersom jag har NEN egen budget och praktiskt innehåll kunde inte få liv.

De skulle inte ha behövt, men om du har goda argument och NEN trevlig kontorist ... och som sagt, det är för din träning som pågår i alla fall !!!!

Hej!

en största frågan är: Kan kraft me me (heltid) för att söka arbete? Och om så är fallet, från vilken tidpunkt? Måste jag min sommarsemester eller inte?

NEJ, först experimenten du kan vända sig till intern utbildning och / eller åtgärder som anställningsintervjuer och sådant. Slutligen, du är inte klar med Ausbilung och har inte kastat uppsåtligen eller av grov oaktsamhet, så kan du (i mina ögon) anklagar ingen fel.

Även när barnet stöd, bör det inte finnas några problem för övergångsperiod på upp till 4 månader, men här fortfarande i ett tidigt skede till en resolution som lagts till indikation på att du finns för närvarande inför rätta plats sökning och förbereder sig för undersökning.

Eftersom du har en Abbi det är "normalt" att man vill sedan studerat eller studier och egentligen borde ses och stöds av myndigheterna. Ändå skulle jag förbereda mig för några krav på kontoret.

Lycka till och framgång i beredningen och ansökan!

PS: Det skulle dock vara bra att också ha en plan B om det kommer att fungera direkt med universitetet.

Första saker först, oroa dig inte! Åtminstone inte mer än nödvändigt.

Ja, ni hjälp betraktas som ett helt år för dina föräldrar, men turligt nog Detta innebär inte att man tvingar dig att göra allt, så att du kan stödja dem. Du måste logga bara underhåll under dina alternativ.

Nu kan din nuvarande arbetssituation till inga stödutbetalningar. Det kommer också att tvinga någon att söka arbete, så det är möjligt. Dessutom, för att ingen stoppa dig från din utbildning intresse. Tvärtom, om du har en bra utbildning, är bra i slutändan passar alla.

Därför: oroa dig inte och håll ögonen öppna. Lycka till!

Så länge du fortfarande besöka skolan och har en skola, har du säker på att inte göra någonting, dina föräldrar var tvungen att presentera en säker Schulbescheinigung arbetsförmedlingen. Men om du av din high school (förmodligen maj?) Fram till ansökan om studie nästa sommar - 2013 om jag har förstått saken rätt - att göra, då du arbetsförmedlingen redan håller under denna tid att ta en heltidsarbete, eftersom du är säker slutet av maj eller juni avslutade slutprov, och det är det - min reckoning - ett helt år upp till Studi arv Ginn. Eftersom du så inte ett år är i studien, är du redan engagerad i min mening, är du ute efter detta år ett heltidsjobb. Jag kan inte tänka mig att du till ett år "i vila kan" eftersom du avsluta programmappar för att studera plats som kommer att göra det mesta av high school förmodligen under skoltid, förlorar de annars ett helt år, det finns också helg där jag så vad kan förbereda delvis. Men arbetsförmedlingen kan inte tvinga dig att du kan studera mycket, Här har du säkert rätt att rösta. Men du måste förstå att du och din familj från nästa månad av den skattskyldige med-chatt kommer och det är verkligen förväntas att du arbetar i år till början av sommaren terminen 2013 är på väg och inte bara per timme, men på heltid.
Ett tips för dina föräldrar, om de inte kan arbeta heltid av hälsoskäl eller inte längre, skulle jag ha dem svårare att ansöka om pension för delinvalidpension, eftersom du wast sedan innan mycket utanför, alternativt fortfarande lever pengar.

Related questions

Min vän och jag både bostadshus ännu & comma; våra föräldrar får Hartz 4 & period; vi kan samarbeta för

Hej, jag är 20 år gammal och fortfarande bor hemma, men jag har einiege Probeme hem weilche mig leva att gå till jobbet och så mycket obehagligt gjort. Ausdiesem anledningen till att jag vill med min vän dra ihop våra föräldrar får Hartz 4 och vi är

God dag Min mamma får full invalid & period; Kan de upprätta en GmbH & quest;

Min mamma vill starta en GmbH men de skulle inte arbeta där och skulle inte göra några pengar. Vi behöver den bara som grundare / ägare av en affär, och sedan min fru och jag kan inte starta en GmbH Tack vare vårt yrke. Naturligtvis kan du ställa in

Hur mycket intresse får man för närvarande för natten pengar på Sparkasse & quest;

Vad räntorna är du närvarande vid Sparkasse för sparkonto? Är detta en bra affär, det är värt det? På SparkassenCard Plus-konto får du en halv procent just nu för sin dagliga saldo. I går såg jag även upp. Jag har nyligen bytt också ett sparkonto, 1%

Korrekt när Argentina trots Dopp & period, budget tränings pengar fulla räknar & quest;

Hej! Jag hänvisar Hartz 4 och min make har sin utbildning gestartet..Er var tvungen att ta en lägenhet på plats eftersom han inte annars möglich.Somit helgen förare och behöver sina pengar helt för sin försörjning Konsortiet räknar med sin praktikant

Min dotter bor i Grekland och tid, och tid, om de ängel & period, överföring av pengar till Tyskland & quest;

Varför? När det finns pengar i en bank är bankens kreditvärdighet avgörande nciht kreditvärdighet staten Grekland. Som Lehman kunder förlorat pengar på grund av brist på krediter och god kredit i USA hjälpte ncihts. Om de (men förmodligen onödigt) sk

Hur barnbidrag bestäms när barn far pensionerad u & period; Själv är & quest;

Min flickvän bröt upp, den ex-partner får förtidspension och har en verksamhet som tjänar honom genom personlig inkomst. Från vad exakt underhållsbidrag beräknas? Snabbare och billigare rådet om familjerätten. Kompetent, av certifierade advokater. Be

Kan jag som en ensamstående förälder, den så kallade & period; Fäder månader hävdar också föräldrapenning & quest;

Min pojkvän och jag bröt upp, den lilla flickan är bara ett år gammal. Kan jag göra anspråk på dessa 2 månader fäder föräldraledighet som nu ensamstående förälder? Det skulle göra bra ekonomiskt! Jag har gjort, du kan -som ensamstående föräldrar - 14

Jag får som en ung mor i utbildningen och barnbidrag & quest;

Jag är 23 år gammal nu startat en 2-årig yrkesutbildning och min 15 månader gamla son går så nu krippe.ich och min son lever alleine.zum far är en gång var 2 veckor kontakt.zahlen också att han inte eftersom han själv i utbildning är och nu betalar u

Elev: Jag får ytterligare barnbidrag om jag ansöka om en hyressubventionen & quest;

Hej, jag är en student och är bekant i detta område, tyvärr inte från. Mina föräldrar får barnbidrag. Nu ska jag flytta till en annan stad för att studera och vill registrera dig som min huvudsakliga hemvist för att ansöka om hyressubventionen. Hänga

Ta emot mina föräldrar igen barn pengar för mig & quest;

För närvarande är jag i en Berufsausbilung och mina föräldrar får mig barnbidrag, när jag jobbar och inte har rätt till barnbidrag mer har jag starta en ny Ausbilung skulle mina föräldrar sedan få barnbidrag för mig? Eller jag kvalificera sig för and

0
Views
0
Ccomments