B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Skattekontoret lön subventioner självdeklaration pris skattebyrån och plus; lön 2012-12-12

Min Pendling ersättning överstiger mina utgifter för resor till första arbetsplats och komma; kan jag använda bidraget för resor till kunden och strävan;

Advertisement

Reseersättning överstiger kostnaderna

Hej Alla,

Jag har nyligen lämnat in min första självdeklaration och har nu fått förfrågningar från FA, som jag inte kan svara så bra. Därför hoppas jag nu för din hjälp.

kort om mig: Jag är en managementkonsult med ett aktivitetscenter avtalats. Jag är dock för det mesta arbetar på klientens sida. Men per definition, mitt företag jag tar en affärsresa när jag har mer än 30 km enhet till en kund. Ergo, jag kan bara göra en reseräkning och låt mig betala mina utgifter.

Nu har det varit med mig följande fall. Jag arbetar för närvarande ofta inom 30km gränsen och kan därför inte göra några resekostnader. Min chef låt mig på grund av de höga kostnader en klumpsumma för att få det i min anställning skatt uttalande under punkt 17: är att hitta "Paket Beskattat Fördelar för resor mellan hemmet och av aktivitet".

Nu har jag skakar alla mina resor inklusive resekostnader i min deklaration. Skattelagstiftningen finns ingen 30Km gränsen. Så för mig varje resa till kunden på en affärsresa.
Jag har också fått mina sällsynta resor till kontoret. Min FA frågar mig nu varför stödet är så hög min arbetsgivare och min specificera kostnaderna för resor till första aktivitetscenter så låg. Jag var sedan frågade specifikt om det är "reseersättningar" eller "resekostnader" är för bidrag?
Vad ska jag säga? Var är felet? Gjorde jag något felaktigt angivna eller det belopp har belastat fel objekt på min anställning skatt uttalande? Vad skulle du göra nu?

Tack för din hjälp!
Bästa hälsningar,
bob

answers

Du kommer att blanda några av de aspekter som är separerade.

Bidraget för arbetsresor för dig att kämpa för upp till 0,30 euro / km. Bor du alltså 30 km från arbetsplatsen avlägsnas innehållande 90 euro per månad skulle vara skattefria.

Om arbetsgivaren betalar mer, är den inkomst som är skattepliktig. Så han betalar i ovanstående exempel 120 euro pm, så som är på 30 euro beskattas.

Tja, säger du, men löser det företag bara från 30 km, vilket motsvarar 60 km kurs tillämpas. Detta innebär att för ett uppdrag bland dessa 60 km Dir missa upp till 18 euro. Så du kan börja annonsera kostar dessa belopp.

Har du till exempel i månaden fem sådana turer med t.ex. 42 km tillryggalagd sträcka, så skulle vara 5 * 42 km * 0,30 EUR / km = 63 euro, som ska dras av från den beskattningsbara inkomsten i princip. Så, den tidigare överbetalning på 30 euro och återigen 33 euro. Detta innebär att du i praktiken faktiskt aufrechnest överskjutande mot relaterade kostnader och därmed skattefria get (liksom utgifter för tjänsteresor återbetalningar själv).

Det finns emellertid en varning. De första 1000 euro reklamkostnader redan anses ingå i inkomstskattetabeller. Så detta lagförslag kommer bara leda till en faktisk skattereduktion om du kan göra extrainkomst relaterade kostnader mer än 1000 euro. Resor till arbetet redan betalats av resekostnader subvention.

Jag ser en inkonsekvens i fallbeskrivning: "Jag är för närvarande ofta ...." Detta kan knappast hänvisa till det senaste skatteåret 2014 eller är det?

Om jag förstår återstående text på rätt sätt, då du har gett alla avstånd som rese kilometer, inklusive din första kontraktsstyrd verksamhet webbplats. Således datorn förmodligen en björntjänst, eftersom beskattningen klumpsumma ifrågasätts.

Kanske är det möjligt för dig att sortera din situation med kommentarerna under rubrikerna reser ersättning and Away aktivitet i denna kontroll hjälpare isär:

https: //www.smartsteuer.de/portal/lexikon/A/Auswaertstaetigkeit-Rechtslage-ab-20 ...

Related questions

Pendling ersättning för resor till Utbildning & quest;

Hej. En kollega till mig spelar fotboll i amatör, men fortfarande ganska hög. Han får i alla fall pengar för det och att det också kommer att ange skattebyrån. Kan han få en pendling ersättning för resor till utbildning och till spelen? Skulle vara i

Pendling ersättning om du ta tåget & quest;

Nu börjar jag snart min utbildning på, har en bil och har möjlighet att få mig en billig BahnCard om företaget. (Vägen till arbete är ca 50 km) Jag får nu när jag ta tåget, ingenting, bara kort, eller 30 cent för 50km? Det finns (åtminstone upp till

Kan man från 2012 endast körsträcka kurs schema för resor till arbete och strävan;

Från och med 2012 förmodligen möjligheten att beskattningen av resekostnader ändras. Är det sant att du bara kan schemalägga en körsträcka hastighet av 30 cent per kilometer och tåget kostar endast när en viss mängd överskrids? Tack för förtydligande

Pendling ersättning - tjänsteresa på väg till jobbet

På vägen från hemmet till arbete eller vägen tillbaka jag besöka på uppdrag av min arbetsgivare med den privata bilen oregelbundet (i genomsnitt 2x / vecka) kunder. Dessa resor får jag med en kilometerersättning på 0,35 € från min arbetsgivare ersätt

Om du får även pendla ersättning om du går med cykel & quest;

Eller gäller bara om du har en bil? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Nej, det är faktiskt reser bidrag UDN det spelar ingen roll, hur man övervinna avståndet (till fots, cy

Pendling ersättning: Ersättning BahnCard

God dag, Jag vill flytta av personliga skäl min huvudsakliga bostad från Frankfurt / Main till Berlin. Men mitt jobb vill du inte avbryta på. Istället planerar jag 2 dagar i veckan för att göra hemmakontor och för resterande 3 dagars vistelse i Frank

Pendling ersättning eller bensin voucher & quest; Eller båda & quest; & quest; & quest;

Hej alla! Jag försöker mitt AG mer pengar "lirka" till :) Jag har en pendlande av 59,2 km enkel väg. Min AG vill nu veta från mig vad jag antar att klara. Jag gjorde och läste att jag upp till 44, jag har viss kunskap - kunde få € på bränsle kup

Hur är bonusar och LPAR, sol och semester, julbonus & rpar; och pendling ersättning för gränsarbetare reglerade & quest;

Jag arbetar i Österrike österrikare som bor i Tyskland i gränsområdet betala inkomstskatt i Tyskland. i Österrike särskild betalning (julbonus / semesterersättning) beskattas favörer. Tyvärr finner jag ingen information om hur detta hanteras i en grä

Hälften kropp i tre arbetsdagar - börja pendling ersättning för fem dagar och strävan;

Hej alla. Innan jag börjar försäkringsbedrägeri skyldig jag föredrar även min fråga: det är så att jag har för närvarande en deltidsarbete och jag ska bara tre arbetsdagar i veckan på kontoret. Detta diskuteras med min chef, men ingenstans avtals reg

Antal kilometer för pendling ersättning per Google Maps extrahera demonstrera & quest;

Jag förstår att jag måste acceptera för pendling bidrag snabbaste vägen från mig till mitt arbete. Räcker det om jag det helt enkelt ange antalet kilometer, så enkelt gånger hinsehe en exakt dag i tacho, eller behöver jag en "Proof" bifoga? Skul