B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2017-10-25

Min fru är i Tyskland & comma först i juli 2015, är en gemensam taxering 2015 möjligt & quest;

Advertisement

Hej alla,

Jag gör vår självdeklaration för 2015 ..

Min fru bor sedan juli 2015 med mig i Tyskland (ursprungligen från Sydamerika) och vi har varit gifta sedan september 2015. Vi har styr klasserna 3 och 5 (I 3). Min fru var i 2015 är arbetslösa antingen hemma eller utomlands, jag är den enda löntagare i familjen.

Från och med september 2015 (från äktenskapet) min inkomstskatt beräknades efter skatteklass 3 av min arbetsgivare, innan att jag hade kontroll klassen. 1

Min fråga är nu hur det faktum att min fru endast sedan juli 2015 i Tyskland med mig bor på sambeskattning med deklarationen effekt?

Om svar Jag skulle vara mycket tacksam.

VG,

hansi

answers

Eftersom jag är säker på att alla dagar har legat sedan september 2015 till den 31 december 2015 i 2015, villkoren för en make bedömning är:

Minst en dag per år måste de vara tre villkor:

  1. Båda är gifta, och faktiskt tillsammans.
  2. Du behöver inte bo permanent separerade från varandra (med en inre separation menas)
  3. Båda är obegränsat skattskyldig i Tyskland.

Hur kan din fru har en inkomst skatteklass som hon inte fungerar?

"Min fråga är hur det faktum att min fru bara sedan
I juli 2015 i Tyskland med mig bor på den gemensamma
Investeringar i deklarationen effekt? "

Som med alla andra inkomsttaxeringen även: Rätt skatt beräknas och sedan förskottsbetalningar (inkomstskatt, kapitalvinstskatt, Bauabzugsteuer ...), om tillämpligt. Vad som återstår är den ytterligare betalning eller återbetalning.

I ditt fall, det finns en hög sannolikhet för att det kommer att bli en återbetalning, eftersom dragits under månaderna september högre löneskatt. Om inte arbetsgivaren har genomfört en Lohnsteuerjahresausgleich i november 2015 som produceras av denna effekt återbetalning redan finns i november lön reflekteras så att det inte återigen kommer till en återbetalning.

Related questions

Jag arbetar i Schweiz & comma; rapporterade jag är med min fru i Tyskland & comma; min fru arbetar i Tyskland & comma; vilken skatteklass du ska ange & quest;

Frågan uppstår eftersom jag men men arbetar i Schweiz fortsätter att ha rapporterat i Tyskland. Vår bostad ligger efter som tidigare i Tyskland. Min beskattas i Schweiz inkomst är högre än min fru i Tyskland. Vi vill försöka undvika efterskott. Därfö

Betyder det gäller hela Tyskland & comma; kan vara att varje medborgare förgäves att samla sin skrymmande & quest;

Betyder det gäller hela Tyskland att varje medborgare en gång om året för ingenting kan sin skrymmande avfall från SADT plocka? Min syster berättade för mig att det är så med henne i Ruhrområdet, men jag har inte hittat min stad som en "erbjudande&qu

Jag bor i Schweiz och bli 3-6 månader som arbetar i Tyskland & comma; 80 & percnt; & comma; 60 & percnt; plats i Tyskland & comma; 20 & percnt; fjärrkontrollen i Schweiz och period; Där skatten pay & quest;

Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Obegränsat skattskyldiga i det land där du har = Schweiz Din bostad. Gränser att beskatta du kommer att vara i Tyskland när du kommer att u

Tyska & comma; aldrig bott i Tyskland & comma; med resultatet i utlandet och period; Måste jag betala Steurn & quest;

Jag föddes tyska föräldrar utomlands, har ett pass tyskar, och har aldrig bott i Tyskland. Har alla år levt i främmande länder och hade intäkter och betalat skatt i landet. Måste jag betala skatt i Tyskland? Om så är fallet, vad som händer med Steurn

BaFin är för Tyskland & comma; vad SEC i USA och period; Och vem övervakar Europa & quest;

Jag vet att BaFin och Sec som SEC (s) för Tyskland och USA. Finns det en motsvarighet till dessa saker på Europ nivå? Det finns inte (ännu), men det bör inrättas en. som är en av de många saker som har gjort politik som "lära" från den finansiel

Hej & comma; vi lever i Qatar & comma; Nu är min fru och barn måste flytta tillbaka till Tyskland och komma; Jag måste betala skatt på underhåll för min familj & quest;

Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Underhållet för familjen i Tyskland finns det inte skattepliktig: §12 nr 2 EStG .. Din inkomst i Qatar förväntas ha några betydande skattea

Vilka skatteklasser och strävan; Man arbetar i Tyskland & comma; Kvinna i Luxemburg och period;

Hallå Vi gifte i juli 2010. Min make arbetar i Tyskland och jag i Luxemburg. Hur man gör med inkomstskatte fäste i Tyskland? vi väljer vilken klass är bäst? Tack för din hjälp nina Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifiera

Jag har ett nytt jobb och komma; min fru fick Hartz IV & comma; Nu är hon i Australien & comma; skatteverket har förändrat mig skatteklass av 3-1 och komma; vad gör & quest;

God dag! Jag antar en permanent plats i mars 2015. Min fru gjorde Harz IV och förutom udda jobb till 400 Euro bas.? Därefter vi lagt våra skatteklasser på 3/5? 3 för mig som en anställd. I augusti, min fru och våra två barn till Australien till din m

orapporterat hustru i Tyskland & comma; Ändra Steurklasse från 1 till 3

Hej! är gift sedan april förra året och var för några månader sedan för att ändra min skatteklass från en till. 3 Problemet: min fru är inte registrerad i Tyskland och även fortfarande inte bor i ditt hem EU-land. Förändringen i skatteklass går lt. S

Jag är gift sedan 1999 och var fortfarande 2009-2014 beskattas som en singel i Tyskland & comma; är det korrekt och strävan;

Maka / dotter levde vid denna tid i Thailand. Det finns dock ett undantag: föräldrarna bor separat, den förälder som bor i Tyskland (§ 32 EStG) har ett barnbidrag efter inkomstskattelagen medan utlands förälder har en fordran enligt BKGG. Barnbidrag

0
Views
0
Ccomments