B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Försäkring arbete Pension Skatt sjukförsäkring Skattekontoret arbetslöshet arbetslöshetsförsäkring frilansare pension & plus; försäkring 2017-10-17

Många frågor om frilansuppdrag och arbetslöshet - vad exakt jag behöver göra och strävan;

Advertisement

Känner mig, tyvärr inte så bra: Mitt kontrakt avslutas denna månad. Tyvärr var jag permitterad under prövotiden - orderläget arbetar heltid på sommaren, tyvärr 0. Har 5 månader med nuvarande arbetsgivare. Innan jag avslutade mina studier, mellan ingående och början av anställningsförhållandet var jag ett par månader söker arbete.

Har redan anmält mig via telefon på arbetsförmedlingen söker arbete. Rätt att ALG1 jag inte eftersom jag var upptagen alltför kort. ALG2 förmodligen inte eftersom jag sedan slutet av förra året har några hyresintäkter från ett arv. ungefär 1000 € per månad brutto. Måste jag fortfarande träffa någon från kontoret.

Så nu har jag den 1 maj för ett jobb. Men ett erbjudande som frilansare för en ansedd medieföretag. Jag skulle vilja göra, eftersom det verkligen skulle vara bra för mitt CV och arbete skulle vara kul. Först tre månader prov: 5 dagar per månad med en daglig avgift på 225 euro. Om i maj (i den tredje veckan i maj hade jag min 5 dagar i maj).

Jag skulle gälla själv men ytterligare, möjligen jag kan från och med september en fast anställning hos en annan arbetsgivare har. Förhoppningsvis.

Nu vet jag inte vad jag ska göra teckning och behöver tid råd: En liten googling jag har, men inte skulle det smart.

För närvarande är jag fortfarande är försäkrad av min arbetsgivare, måste min sjukförsäkring anmälas, men vad är i maj.

Jag har fortfarande inte anmält sig för frilansare (även vet inte om jag någonsin få något - Jag får ett kontrakt eller hur?) Men engagemanget muntligt och även via e-post som begärdes.

Vad jag säger nu min sjukförsäkring? Jag vill vara kvar i den juridiska, just då förmodligen igen frivilligt, liksom förra året, när jag söker arbete med egen hyresintäkter. På den tiden jag inte fick några fördelar av Byrån för kreditering av pensionspoäng.

Men om jag är frilansare, jag verkligen fortfarande söker arbete? Förmodligen inte - jag kan frivilligt fortsätta att betala pensionsavgifter för då? Och hur går det? Vem ska jag kontakta och hur mycket pengar är värt det för mig i något?

Och: Kan jag frivilligt betala arbetslöshetsförsäkringen? Saker och ting kommer någon gång i min 12 månader, i händelse av att jag får andra fast jobb efter frilansare, det men skulle förlora igen? Vem gör eftersom mig och vad skulle hädanefter kosta mig?

Och vad jag hade som frilansare annars klargöra för administrativa frågor? Måste jag ge skattemyndigheterna i förväg blygsam? Jag ser helt enkelt inte längre. Kanske känner någon därifrån och kan hjälpa mig? Eller till vem man vänder sig så gott?

answers

För närvarande är jag fortfarande är försäkrad av min arbetsgivare, måste min sjukförsäkring anmälas, men vad är i maj.

Joa.

Jag har fortfarande inte anmält sig för frilansare (också vet inte om jag någonsin få något - Jag får en anställning ja)

Kontrakt finns redan.

Jag vill vara kvar i den juridiska, just då förmodligen igen frivilligt, liksom förra året, när jag söker arbete med egen hyresintäkter.

Sedan gör det. Snabb anteckning att § 240 SGB V. bidrag är relevanta Förutom hyresintäkter och vinster från oberoende upp till 4125, (mindre relaterade kostnader.) - € per månad.

Jag kan frivilligt fortsätta betala pensionsavgifter för då?

Frågan skulle vara om du inte var ens obligatorisk försäkring, om du arbetar med en klient som en själv permanent och väsentligt (5/6). Speciellt en hel del information om dina aktiviteter inte du gör det.

Annars skulle frivilliga bidrag vara ett slöseri med pengar, eftersom de får du inte har rätt till sjukpension eller yrkesinriktad rehabilitering. Minsta bidrag skulle vara € 84,15 per månad.

Sedan finns det finns det Antragsfplichtversicherung.

Kan jag frivilligt betala arbetslöshetsförsäkringen?

Nej. Men här är ett program för försäkring möjligt (§ 28a SGB III).

Vem gör eftersom mig och vad skulle hädanefter kosta mig?

Tyska Pensionsförsäkring och Arbetsförmedling. RV bidrag är 18,7% av antingen vinst eller referensen. ALV bidrag 3,0%.

Och vad jag hade som frilansare annars klargöra för administrativa frågor? Måste jag ge skattemyndigheterna i förväg blygsam?

Professionella tjänster är FA display, skogsindustrin.

Hello en kort fråga,

Mitt råd: Umgås i vilket fall som helst med en prestanda anställda från arbetsförmedlingen, de förväntas, om du -Trots hyresintäkter - kan få Alg II. För mottagande av arbetslöshetsersättning II du obligatoriskt försäkrad enligt det lagstadgade hälso- och sjukvård.

Om du vill få jobbet med "frilansare", du måste naturligtvis Job Center rapport som betalar då, om du fortsätter att ta emot Alg II.

Om du har ingen rätt att Alg II, bör du snart rådgöra med din egen försäkringsagent och det gör en ansökan om frivillig sjukförsäkring. Arbetslöshetsförsäkringspremier du kan betala på begäran (är valfritt), vrid detta till den lokala arbetsförmedlingen.

Pensionsavgifter kan betalas frivilligt, här kan du lämna in ansökan till den tyska pensionsfonden. Skulle du råda i förväg för att låta dig råd om information och rådgivande organ i pension om den frivilliga pensionsförsäkringen skulle rekommenderas till dig.

Jag skulle också råda dig arbetsförmedlingen besök. Jag tror att det kan svara på dina specifika frågor ganska bra.

Related questions

Yrkesstudier lösa arbetslöshet & quest;

Hej alla, Jag arbetade fram till juni och har sedan arbetslösa. Arbetet-utbildningen började jag i WS 2009 och ta upp det nu. Studien jag kunde sälja under 2009 som ett företag bekostnad. Nu mina frågor: Hur är min arbetslöshet påverkar deklarationen

Frilans rapport i första eller andra hem & quest; Fortsatt utbetalning av barnbidrag & quest;

(Efter jag skrev på gutefrage.net och var här mer gerführt, så bli inte förvånad om någon hittar samma fråga med samma text i google någon annanstans) Hej Kära människor på Internet, skulle jag ha några frågor för frilansuppdrag under studietiden. (V

Elterngeldbezug24 månader plus deltidsarbete

Hej, jag fortfarande få till december föräldrapenning (split 2 år) och börja om från 1 september, en ny deltidsjobb på. Måste jag betala extra skatter i deklarationen, eftersom jag tjäna dubbelt? Det beror på om mer inkomster är fortfarande tillsätta

SINGLE MODERBOLAGET söker hjälp med frågor om Moving & comma; Framställningar och HARZT4 & exkl; & exkl; & exkl;

Hej alla, Jag är 23 år gammal och en ensamstående förälder, har en ung son 10months och lever fortfarande med mina föräldrar, spela in 2months i sin egen lägenhet med min son. Jag får till februari vanligtvis fortfarande 500 euro föräldrar pengar och

långvarig arbetslöshet - inverkan på den framtida pensionen

hej, I (54) är outsourcing av arbete sedan 10/2012 och inte heller få ALG1 mer eller ingen ALG2. Har en viss grad av handikapp 50 och helt enkelt inte kan få något arbete pågår (på grund av ålder ??). Främst på grund av "brist på speciella upplevelse

Kan du bara dölja arbetslöshet CV & quest;

Jag var för några år sedan utan arbete i sex månader. Nu, även om jag måste hitta ett annat jobb, men ser mig ur intresse parallellt med något annat i ordning. När jag skriver mitt CV, kan jag slå ut helt enkelt att jag var arbetslös? Jag fick rådet

Borgenär försäkring med eller utan arbetslöshet & quest;

Jag har 2 låneerbjudanden i framför mig, både med betalning skydd försäkring. En innefattar en försäkring mot arbetslöshet, dvs. försäkringsbolaget betalar mina priser ytterligare i händelse av arbetslöshet. Detta är emellertid också betydligt dyrare

Beslag av Jugendamt sjukdom och arbetslöshet efter

Hur långt kan jag ungdomskontoret vid sjukdom herunterpfänden för min 14-åriga son? För närvarande vill jag komma från försäkringsbolaget 1054.00 euro netto kassaregistret. Ungdoms Office lovade mig upp till 659,00 euro. Är detta legit? Kan medicin f

Tee Gratis pension vid 63 J & period; für personer med 45 års arbete och komma; nu men strävan med arbetslöshet timmar &;

Den nya utslagsplatsen fri pension vid 63 år var avsedd för personer med 45 års arbete, men nu också inkluderar perioder av arbetslöshet det? Vet du vad exakt? Hur länge kan du varit arbetslösa vid arbetsförmedlingen eller arbetsförmedlingen? Tack. D

Franchise som ett alternativ till arbetslöshet & quest;

Det är inte bara stora projekt serien som McDonalds eller Subways där franchisetagaren kan ge en hel del eget kapital. Skulle det vara möjligt genom mini franchise från arbetslöshet att fly? Till exempel. genom små kopieringsbutiker eller liknande? F

0
Views
0
Ccomments