B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-12-10

Livförsäkring som ett arv av hartz4 mottagare & comma; hävdar från Office & quest;

Advertisement

Hej, jag hoppas du kan hjälpa mig. Min far nyligen gått bort, var han hartz4 mottagare (långtidsarbetslösa) och lämnar en livförsäkring och pensionsförsäkringar (som kommer att ägnas åt ärva upplevelsen faller). Jag och min bror (endast ärva) är ingen alg mottagare.

Nu har jag läst några av en nyligen avkunnad dom att hartz4 historien måste täckas från genpoolen, kostnaden, hur gör det med denna försäkring? Det sades också att det är en period av 3 år, kan utbetalningen av beloppet försenade upp till 5 år, eftersom någon har erfarenhet?

mfg

answers

Ja i SGB II, finns det så kallade legacy ansvar jag tror att det var § 35 Heritage ansvar. Det är vad fastigheten skyddades för mottagare Alg II (men endast under den tid naturligtvis) sedan - i Erfbfall - möjligen för Job Center till tillhörande Alg II återbetalas. Det finns inte mycket rättspraxis, eftersom arbetsförmedlingen inte verkställa dessa regler (åtminstone för oss) konsekvent.

Jag antar att du menade det här rätt?

§ 35 SGB II legacy skuld

http://www.sozialgesetzbuch-sgb.de/sgbii/35.html

Related questions

Jag är hartz4 mottagare & comma; Min pojkvän vill dra mig och komma; Han går till jobbet och period; hur mycket pengar & quest;

Jag är hartz4 mottagare, skulle min vän vilja dra till mig, går han till jobbet. Hur mycket pengar kommer jag att få fortfarande från kontoret? Han tjänar 900 euro netto. ser svara mig om Sedan finns det totala krävande: rimlig hyra 2x 90% ALG2 regel

Vilka konsekvenser gör det och komma; Om jag min livförsäkring och komma; vilket är 2016. & comma; idag fortfarande lege & quest;

Har årlig betalning valt. Sista utbetalningen skulle vara i december 2015. På grund av LV är i december 2016. Är det för att skapa en nackdel nu tyst? Eller skulle du råda mig den sista delutbetalningen förväntas ske under 4000 €? Om du lägger 4000 e

Hartz4 mottagare ETW säljs överskott skatt & quest;

Jag ALG II mottagare och jag sålde min lägenhet. Måste jag betala skatt på överskottet? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Kontrollen av en egendomen härrör från 10 år och ha

Bank återkallar överföring - ser mottagare & comma; Jag ville överföra & quest;

Om banken drar en överföring, då mottagaren kommer att se att jag ville göra en överföring eller han kommer undan med ingenting? Säg, gör mottagaren vad som händer, eller måste man hittas direkt på mottagaren rapporten och säger att överföringen drog

Tidigt arv diskussion endast behövde & comma; när ersättningar översteg & quest;

Är för tidigt arv diskussion (t.ex. överlåtelse av fast egendom) med föräldrar behövs bara om utsläppsrätterna förväntas överskridas? Finns det några andra skäl? Tack för dina åsikter! Snabbare och billigare rådet om arv. Kompetent, av certifierade a

av Hartz4 pension & comma, vem vet Kommunikation & quest; & quest;

Vid 01:12 09 Jag får mitt fulla invalidpension på € 634,00 netto betalade första gången. Min pension betalas retroaktivt från 01:01:09 -30.11.09. Beloppet är långt mer än 6000 €. Jag får till 30,11 H4 och december min pension plus bostadsbidrag. Arbe

Hur många euro är lika grundläggande säkerhet & comma; för Alleinerhiehende & comma; tillhandahålls av Office & quest;

Regeluppsättning 351 euro, plus kostnaden för boende. Detta är inte i lika alla ställen. i Berlin finns det 360, - Euro för varm lägenhet. Det är som H. Binder skriver är regeluppsättningen 351 euro, då det finns mer efterfrågan för ensamstående förä

Bin Hartz4 mottagare och arv av min mor & period villa; Jag får ändå Hartz 4 Vad jag

Min bror är Hartz4 mottagare och ärver sin mors bostadsrätt. Om han får fortfarande Hartz 4. Vad händer om reparationer av lägenheten tillämpas. Tillgångar genom gåva eller arv Få Hartz 4 och ärva arvet över ovannämnda gränser räknas som inkomst. Se

är hartz4 mottagare och 50 & percnt; gravt handikappade & comma, du får bidrag från Office & quest;

har läst att hartz4 mottagare på 50% tung funktionshinder med märkbar tecken g i ID-kort kräver mer behöver haben.kann någon berätta för mig om detta är sant för mig? De skäl som motiverar ett ytterligare krav var minskas radikalt. Endast nio av kron

Notarie plikt avstående ingår - nu i skuld och Hartz4 mottagare och exkl; Är i kraft & quest;

Min kusin har tecknats för en tidigare donation för några år sedan en norarielle obligatoriska delen undantag hans föräldrar över. Nu är han i skuld och Hartz4 mottagare. Gjorde detta undantag effektiviteten eller kontoret ger här möjligen något från

0
Views
0
Ccomments