B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

arbetsrätt arbete arbete och plus; arbetsrätt uppsägning ledighet 2012-01-24

Ledighet från förra året

Advertisement

På var och en av mina lönespecifikationer i år (januari-oktober) är tidigare semester kvar 48,5 dagar, vilket är fallet. Om rätten att lämna i år för 30 dagar får jag varje år. I min återstående semester pan är (jag talar om uppgörelsen i oktober, eftersom jag ännu inte har fått till november) 42 dagar.

Nu är det lagstadgat. faktiskt så att jag resten semester från förra året faktiskt med 31,03. borde ha tagit. Nu slutade jag i förra veckan eftersom jag har en bättre kropp hittades. För att komma ut ur min tidigare operation snabbare, jag vill göra med min chef en överenskommelse uppsägning. Mitt problem nu är de återstående semesterdagar.

Jag har lagligt rätt till var 42 dagar, eftersom de har fått mitt uttalande igen eller jag har bara anspråk på min semester i år ??

Min chef ger som skäl (som många semesterdagar från det senaste året är fortfarande med beräknad) som skulle ha skattekonsulter gjort på det sättet. Han själv skulle inte acceptera det, men har aldrig förändrats en av lönespecifikationer.

Jag hoppas att min oro är inte så komplicerat och någon kan hjälpa mig.

Tack Jegro2010

answers

övrigt:
En resolution avtal är den farligaste vapnet av arbetsgivaren mot AN. Detta kan alla lagstadgade, kollektivavtal och anställnings arbetsuppgifter affär, så länge det inte strider mot god tro eller är omoraliskt.
Så var försiktig och få bättre hjälp av en specialist i arbetsrätten innan du registrerar. Kostnaderna för juridisk rådgivning finns meißt väl använda pengar.

Hej Jegro,

varför är från januari till oktober på rester från föregående år 48,5 dagar? Är detta kummulierter semester från 2008 och 2009? Varför nu är rest 42 dagar? Har du tagit under 2010 36,5 dagar semester? Varför vilosemester inte togs i tid från tidigare år (inte på humör att lämna, sjukdom, för mycket arbete) och vad din kollektiva eller ditt anställningsavtal? Antalet semesterdagar per år, vilket tyder på att inte bara den tot. Föreskrifter. Du ser, bara är inte så enkelt.

I grund och botten förlorar semester 31.12. varje år. Det kan överföras eventuellt med 31,03 följande år. För detta måste dock vissa Bedinungen vara (person- eller organisationsnummer). En tull kan ge mer fördelaktiga bestämmelser här.

Var semester från tidigare år inte tas på grund av långvarig sjukdom, den nya påsen lagen gäller för EU: s lagstiftning, vilket kräver åtminstone de lagstadgade helgdagar 24 (6 dagar i veckan) eller 20 dagar (5 dagar i veckan) i enlighet med § 3 BUrlG inte ut , För varje semester år från en enastående semesterersättning men dras därav (kollektivt krav 30 rättsliga anspråk 20, tagen 5, vila enligt den nya lagen 15 dagar).

För AG hotar särskilt i det här fallet är risken att hela 30 dagar förfaller inte om ingen tariff Urlaubsregim (dvs. särskilda taxesystem) för semestern som överstiger den lagstadgade rätten att återhämta sig.

Här närvarande en tysk preskriptionstid på 3 år (§ 195 BGB) är också trodde att de kunde men kan förkortas med EU: s lagstiftning till 18 månader. En relevant begäran till EU körs.

Var semester från tidigare år men i själva verket tas av entreprenören, men togs inte upp, av skäl som inte beror på sjukdom, är han i princip gått.

Här skulle man nu ta de operativa reglerna i de senaste åren under mikroskop, kan du möjligen hävda ett företag praktiken att AG har semester alltid obegränsat.

Om det finns ett enda fall med dig, skulle AG hävda enligt § 119 BGB invändningar på grund av misstag, eftersom det är först nu märkt och sedan semester är också borta, även om han var hela tiden på lönelistan.

För en slutredovisning saknas fortfarande en hel del information. Detta skulle kräva att känna till omständigheterna, både hastigheten och ditt anställningsavtal.

vad är det i anställningsavtalet angående semester? Och det finns något skrivet enades där du inte kunde ta ledigheten?

Jag antar att revisorer ger vänster låtsades från din chef att han pekade snarare i slutet av mars på problemet.

Jag ser det inte så att din chef kan göra ursäkter här. vid en eller två månader, som sedan korrigerade, ok, men inte mer än ett halvt år.

du har rätt till utbetalning av upplupen semester vila upp till den månad då avtalet upphör (dvs 2,5 dagar per månad). han måste betala dessa dagar, eftersom det är en krävande från det förflutna. Om du genom upphävande uppsägningstiden förkortas, så nedgången 30 dagar på pro rata.

till en tvist skulle jag ta en chans om det behövs.

Related questions

Proportionella ledighet obetald ledighet förra året & quest;

Förra året min AV på 1.4.11 började skyddstillsyn 6 månader, pro rata semester. Det påminner mig varje månad stater två dagar, under min 2 vecka semester (mitten av november) men hela månaden var inte runt (kom tillbaka den 30: e), var jag tvungen at

Resturlaub från förra året & period; Om automatisk överföring & quest;

Jag har jobbet förändrats på November 12. Förra året jag tog bara en dag semester eftersom hela företaget att haft. Nu undrar jag, hur är det med resten av semester förra året. Om överföringen automatiskt? I min förra arbetsgivare var alltid så att s

Kan jag dra av donationer från förra året i år lät & quest;

Vissa mängder du fortfarande kan glida i deklarationen till nästa år. Hur gör detta med donationer? Kan jag har en under det senaste året inträffade men inte specificerat donation i år fortfarande räknas som avdragsgilla? Snabb och billig hjälp för d

Vergünstigte ansvars priserna på förra årets bil & quest;

En kollega ville göra mitt köp från en förra årets bil, bland annat genom att hävda läckra att det då skulle verünstigte ansvars priser. Stämmer det, och varför skulle det vara det? Jag vet bara avgiftsrabatter för fordon i Erstbesitz. Jag vet inte a

Ust retroaktivt för eventuell förra året & quest;

Bra dag fina forum och trevliga medlemmar, jag hoppas att jag kan vara bra hjälp här. Det är detta. Jag har ett litet företag under 2008. Förra året, men jag har en hel del investerat (Veranstaltungstechnik) En stor del av okunnighet köpt i sitt eget

Vad betyder det: Äktenskap före nyår sparar delning taxa för hela förra året & quest;

Jag läste något som jag inte riktigt förstår. En artikel som skatte rekommendation det att man bör överväga att inte gifta sig i år, eftersom du kan så spara klyvningen taxa för hela förra året. Vad menas? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan.

Aldrig självdeklaration gjort & comma; knappast relaterade kostnader och komma; förra året arbetslösa & comma; det skatter zrück & quest;

Har aldrig ne självdeklaration gjort, har jag knappast relaterade kostnader. Men förra året var jag arbetslös, jag kunde få tillbaka skatt? Ska jag göra ett uttalande på Skatteverket Kan jag göra i 2011 eller 2010 eller samma? Bringts vad? Tack. Om d

harts fyra får nu blygsam att jag har förra året fick alltför & period;

Jag får nu bescheit verkligen skulle ha sista bescheit också noteras att de får pengar eftersom jag hade intäkter förra året i maj och betribskosten uppgörelse med väl har gett både amt på. och hade väntat på bescheit i september få ett nytt bewillig

Förra året köpte & comma; selbstgenutze Condo & comma; vad kan vara avdragsgilla och strävan;

Hej Alla, som titeln antyder, vi (man och hustru) köpte en Eigentumswohnug förra året och bebor dessa själva. På Internet finns det några tips som kostnaderna är avdragsgilla. Såsom hushållstjänster, som jag förstår det klart. Hur är det personliga b

Valfri återbetalning alternativ förra året inte används och komma; Överföring efter 2014 möjligt & quest;

Om du inte har använt en återbetalning alternativ förra året för bostadslån, kan du betala extra för det nya året belopp som återstår till? Möjligheten att ledig är alltid i allmänhet begränsad till året. För information tillgänglig i låneavtalet. De

2
Views
0
Ccomments