B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-04-26

Kredit för omedelbar återbetalning av - vad jag kan göra nu och quest;

Advertisement

Jag har ett studielån med Commerzbank, som förfaller till betalning i mars. Jag har nu gjort information om min ekonomi (jag är fortfarande en student och tjäna cirka 1000 euro i månaden med deltidsjobb). Nu har jag fått ett brev att avtalet om återbetalning enats om att inte godkändes på grund av bristande förmåga att serva och lån på 15 000 euro nu till omedelbar återbetalning av wird.Ich'm chockad! Vad kan jag göra nu? Och hur i himlens namn ska jag måste betala tillbaka lånet i en klumpsumma. Vad kommer det att få konsekvenser och vilka alternativ finns kvar?

answers

För mig, kommer samma problem förmodligen uppstå vid 2012, eftersom jag också studerar fortfarande och kommer från och med 1 maj 2012 zureuckzahlen månatliga avbetalningar Commerzbank. Jag hade anmält mig redan mars 2011 genom rekommenderat brev med Commerzbank och bad så vänlig att skicka en kostnadsberäkning om återbetalning av studielånet under en period av 5 eller 10 år för mig. Tyvärr hade jag November 2011 alls inte få ett svar från Commerzbank - trots fem registrerad! I november 2011 fick jag äntligen ett svar från en agent, en självutvärdering påstås zuschicke mig via e-post. Av någon anledning hade han anzufuegen men dessa bortglömda. Jag hade honom då fortfarande mitgetilt att mina studier inte är klara ännu och jag men liksom studielån som vill betala tillbaka i 5 eller 10 år. Han ville klargöra "mina önskemål", som han kallade det, med mina kollegor, och när jag berättade för honom i dag att jag fortfarande inte har fått något svar, har han satt upp igen med kollegor. Jag sedan också fått samma svar, men tyvärr inte den önskade svaret, som ni säkert föreställa whatâ redan. Jag var migeteilt att den effektiva räntan skulle bestämmas och ett nytt kontrakt måste skapas. Jag var helt förvånad, eftersom jag mitgetilt att räntan skulle ansöka om 8,9%. Jag kommer att svara igen på min advokat, men jag är redan medveten om det nu att ett lån över 20.000 kommer att avvisas när min månadsinkomst, eftersom jag är fortfarande ekonomiskt beroende av mina föräldrar. Jag trodde att jag skulle få en månatlig betalning av cirka 400 euro och skulle verkligen vara något sätt lyckas med en deltidsjobb.

Har kan styras på något sätt positivt med dig den delen? Vad hände med dig?

Hej Zorella,
Jag är nu i samma situation som du. Jag har avslutat Flexi studielån med Dresdner Bank för en magisterexamen, och efter att jag nu har diskuterat avtalet om återbetalning, uppenbarades för mig att detta inte är en återbetalning (som tydligt annonserade), men ett helt nytt låneavtal. Eftersom jag gör nu en PhD, och har inga anställda fördraget var återbetalningstakten avvisas och jag kommer att återbetala € 8000 omedelbart. En absolut fräckhet tror jag. Jag skulle vara intresserad vad kom med dig? Har du aktiverat en advokat?

Hej Zorella hej Polis, jag har samma problem som du och efter det första samtalet med Coba mars jag vände en specialist advokat. Jag har också startat en kampanj och Coba försökte mig sedan för att sätta press, som om förhandlingarna med affären görs på plats, andra centra aktivera och skriva påminnelser.
Problemet (åtminstone i mitt kontrakt) med avtalet om återbetalning att dessa ( "så att priserna är lämpliga för din inkomstsituation") bör tas separat efter examen och Coba därför nu kallar alla pengar på en gång. Vi borde kanske kontakta.

hej,

Så tyvärr jag beställde till läsarna av din situation vet att jag inte är så alla mina problem. från formuleringen kan härledas så att jag hade NEN studievecka i Dresdner och nu återbetalning förmodligen avvisas. skrämmande för mig är att jag verkligen vill betala, och det kan också, eftersom jag nästa jobb även få lite pengar från mina föräldrar min sedan passerat kredit mig men kommer inte att räknas bank från och ett löfte i allmänhet på kommer att studera kredit avvisas vad som egentligen hör till varje kredit. ja jag kommer att betala någon jämförelse men normala priser.

tanken är en fashionabel hängd är start eiens gäldenären rådgivare som mellanhänder mellan banken och mig, som erbjuder en vanlig betalning priser.

Min fråga är nu vad som framkommit under tiden alla de människor som har skrivit här ??
Någon som vet hur Commerzbank besvarar en sådan sak?

Hej!
Jag har samma problem. Jag vill fylla en konfidentiell självutlämnande och men fick lite senare ett brev som lånebeloppet är fullt betalda.
Hur är det, tack? Har med dig eftersom även vad resultatet?

Hej alla, jag kan inte tro vad jag läser här, ja! Jag har också avslutat en studie lån från Dresdner Bank, Commerzbank och well'm gjort med studien 2012 design. Mig nu skulle vara intresserad av vad som kommer när du kommer ut, eftersom det hela gör mig verkligen rädd!

Hej allihopa, och ledsen att jag länge har skrivit något mer. Jag ville ha dig igen berätta mitt resultat.

Tyvärr, jag kan alla som liknande probelem som gör lite hopp. Jag har behandlat en finansiell advokat, och sade att beteendet hos Commerzbank verkligen misslyckades **, men lagligt tyvärr mycket svårt att attackera. Jag slutligen få efter veckor av påtryckningar och skriva på min prästerliga svar från Commerzbank. Skriver inte, märk väl, men från den centrala Debitour avdelningen (eller något liknande). Det fick jag veta i en sorglig röst att allt var verkligen mycket olycklig och Commerzbank också ledsen, men du kan ander ingenting (eller vill). Den enda erbjudande: en omläggning med ovannämnda 12-15%.

Jag sedan inledde på rekommendation advokat min kredit på Commerzbank / Dresdner Bank med ett nytt lån från en familjemedlem i en annan institution. Jag vet att detta inte är en lösning för många.

VARNING: incredibility kvarstår att du bör överväga alla:
Perioden från utgången av 12-månaders frist till (helst) förtydligande / början av återbetalningen kommer att övervägas av Comemrzbank som tolereras övertrassering. Det innebär att det finns 19% ränta som ska betalas !!! Otroligt. För mig, men detta var "bara" för fyra av nio månader gjort. Ännu en gång förlora en tre till fyrsiffrigt belopp.
Jag önskar alla ytterligare ansträngningar.

Jag vill inteckning laget fortfarande komplement: Om personliga ekonomiska situation inte har förändrats sedan upplåning (dvs även då endast € 1000 av intäkter och planerade strukturen av tillgodohavande), då krediten skulle således inte kan beviljas. Då professionell hjälp skulle (första konsumentrådgivningen, annars advokat) bifogas.

Hej alla, jag kan inte tro vad jag läser här, har jag samma studielån och är i 2012 med mina studier feritg ger det hela mig verkligen rädd. Vad är det kom ut med dig?

Hej alla,

det är ganska skrämmande. Min advokat ser heller inga möjligheter att utmana detta avtal.
Min kontorist var ännu pratsamma när vi var personligen på din på mattan. Eftersom mitt kontrakt var tydligen en dag före uppsägningen.

Jag har nu inrättat en Facebook-grupp för alla eller förena många skadade. http://www.facebook.com/groups/studienkredit/

Presentera er alls, så att vi kan informera varandra.

Dessutom har jag skrivit till sternTV, Akte2011 och RausausdenSchulden. Nu tar jag även de stora tidningarna innan, och jag har kontakter. Kanske kan du delta. Den enda offentliga kan sätta press på Commerzbank. Den Enrich ändå. Endast oss
Så hjälpa till med att sprida den här röran.

Har du sedan avslutat lån på måfå från Dresdner Bank? För en tid sedan såg jag en rapport att förlänga med en elev i din position som har fått studielån från Dresdner Bank för sin kandidatexamen, med åtagandet, enligt ett masterprogram kredit obyråkratiskt. Då Dresdner förvärvades av Commerzbank och har gett kredit till förfall. Oavsett vad som föreslagits, har Commerzbank avvisat samtal och deras pengar. Efter Ex. Tyvärr ser dåligt för dig. Det bästa du kan låsa upp en advokat. Lycka till!

Hej alla,

Jag har också problemet att Commerzbank skulle ha betalat tillbaka mitt studielån omedelbart och jag kommer att vidarebefordras av en agent till nästa. Har en av dina advokater har vad läras?
Tror du att det här är en fråga om konsumentskyddet?

LG

Vid 1000 euro med deltidsjobb och ingen annan bank kommer att spela. Jag skulle omedelbart försöka föräldrar eller släktingar att konsultera och verka att någon går in som garant eller kredit accepterar och sedan betala omgångar av denna person.
Många ljus kan prata med banken också - jag skulle definitivt göra det. Gör det tydligt var att du fortfarande studerar, när du kommer att bli klara och även be om du inte kan ta en garant.
I vilket fall som helst bör du vara lika aktiv, innan någon verkställighetsåtgärder påbörjas. En konkurs så ung bör inte heller vara.

Vad jag inte förstår: Vilka är villkoren för kredit för givet och enades Rüchzahlungen? Som en del av en studie lån men månatliga återbetalningar är överens? Varför är detta inte möjligt nu?

Hej Alla,

som beskrivs här av många ser min nuvarande situation. Jag har nu ett fast jobb och var min konsult (tidigare Dresdner, nu Coba) kallas för en intervju om ersättningsförfaranden.
Här trodde jag att det handlade om fastställandet av priser och slutligt förfall (hade Dresdner men så annonseras i återbetalning fasen en "engagerad" att bevilja ränta 7,8-8,9%.

www.bafoeg-rechner.de/Hintergrund/art-448-dresdner_studienkredit.php

)

"Roligt sätt" Jag insåg under samtalet att detta är inte alls en del av mig räckte fördraget (smälek för mig)
Förmodligen helhet Dresdner gånger skulle ha gått sin väg regleras eftersom denna kredit var tänkt för långsiktig lagring av "senare rika klienter".
Coba Däremot har modellen inte i erbjudandet och erbjuder nu avgift lån med en ränta på ................................. .................................................. .................................................. ...................... INTERNERING och sitta ner ......................... ............................... 14,9% av aktierna.

Billigare Konditonen finns på "Moscow Collection"

Skämt åsido, för mig finns det bara kommer till konsumenten centrum (som bör göra allt de drabbade)
När allt kommer omkring har vi att göra med ett fall där en bank har ingen tillräcklig finansiering "kredit", förvärvet av en annan bank och nu alla befintliga kunder i det förvärvade banken (med otillräcklig "kredit", eftersom bara en månad i fast anställning ) straffar och kommer sträcka sig över bordet

I denna mening: En tack vare den federala regeringen för att rädda Coba
och att jag dessa intriger under de kommande åren med mina skattepengar även finansiärer. TACK

Om ditt studielån i förväg togs på Dresdner Bank har Comba till fullo ingå avtalsvillkoren. Upplåningen uppkommer direkt i Comba, då naturligtvis tillämpa motsvarande tidigare kreditvillkor. Utan insikt i dina lånevillkor och kontrakts innehåll du inte kan få någon vettig svar här. Jag råder dig att leta efter en specialist advokat, som kan granska dokumenten på plats och ger dig ett korrekt svar. Fråga i förväg för kostnader och för ett eventuellt positivt resultat. Då måste du oroa dig för eventuella kostnader

Frågan är om avtalet om återbetalning kom också överens om. Om så är fallet, kan banken inte avsluta så lätt. En uppsägning under spärras är inte utan problem för banken.

Förbudet mot uppsägning under spärrad inkluderar åligger banken att låntagaren före en uppsägning utan regelbunden meddelande (särskilt checkkredit) varna och bör ha en rimlig tid för anpassning. Låntagaren måste också erbjudas möjlighet att det belopp som krävs för att återbetala lånebeloppet för att få någon annanstans. Låntagaren einzuräumende perioden beror på omständigheterna i det enskilda fallet, till exempel på om banken ger intryck av att en uppsägning skulle initialt uteslutas.

Gör banken en uppsägning under utestängda från, men detta är inte avaktiverad (se. BGH ZIP 2003 1336 1338). Låntagaren strider mot en strikt skadeståndsanspråk mot banken. Dessutom måste den rätta meddelandet inte vara ett missbruk av rättigheter. Lag Missbruk uppsägning är när det sker mot en som inrättats av banken berättigade förväntningar (t.ex. längre tolereras övertrasseringar).

Tala med en advokat. eventuellt du kan ta juridisk hjälp.

Hej Zorella,

inte kolla in Facebook-grupp i ämnet, som du hittar råd
Jag har också hittat en intressant artikel i ämnet:
http: //www.streitschlichtung-haintz.de/aktuelles/flexistudienkredit-commerzbank -...
I press frågan verkligen hade nu också ofta, bara google.

Related questions

Intresserad kredit med variabel återbetalning & quest;

Vi är för närvarande på att auszubauben vinden. Fastigheten är fortfarande morfar. Det finns alltså inga ägare. Jag är upp nästa år fortfarande mammaledig, dvs fick från denna månad endast begränsad inkomst. Behöver cirka 15000Euro. Har cirka 10.000

Privata kredit plattform och återbetalning tidigt lån - vad händer & quest;

Hej alla! Jag har funderat på om en privat från dessa kredit plattformar anger. Jag skulle dock vilja veta i förväg hur eftersom reglerna är i förhållande till tidigare återbetalning. Kan en låntagare helt enkelt betala tillbaka sin kredit för tidigt

Varför inte ta dubbla kredit för ränte Återbetalning & quest;

God kväll alla, Jag kommer snart att köpa ett hus. Min fråga om detta gäller krediten. För närvarande är lån blir mycket låg. Om jag nu behöver, till exempel ett lån på 100.000Euro och hur exakt skulle då få det att effektiv ränta på 2-2,5%, skulle d

För min kredit jag betalat på banken 12 & percnt; Intresse - är det bättre & quest;

På min bank, jag betalat 12% ränta på övertrassering. En förändring som nu? Har läst policyn vill ingripa där. Måste jag göra något åt? Tack. Eftersom det finns flera möjligheter: 1) att komma ihåg efter en Bank. 2) Ingen tvingar dig att ta den dyra

Vad händer med kredit & comma; när de säljer hem och komma; som lånet togs & quest;

Har tagit ett lån på lägenheten för uthyrning under det senaste året. Hyresgästen drar lyckligtvis men, men allt för mig är enormt på påsen. Vad händer med kredit, som körs i 9 år om jag överväger att sälja lägenheten igen. Är det eigendlich? Lägenhe

Skuld med skuld pay & comma; ny kredit rekord och komma; att betala kreditkort skuld och komma; & göra quest;

Ändå kräver vad du tycker om det betala av skulden med skulden och ta ett nytt lån för att betala min skuld kreditkort? Eftersom jag tror, ​​men jag betalat 10% (så om), gör jag det? Vad tror du? Så i princip en remortgage är inte fel i den meningen.

Om återbetalning av hypotekslån som en specialutgåva av avdragsgilla & quest;

Är gården utrotning kredit avdragsgill från specialutgåva? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Så vitt jag vet, är detta möjligt endast om egendomen inte är ägare ockuperade,

Vem är skyldig återbetalning av depositionen & comma; om ägaren egendomen sålts & quest;

Vad om deposition om hyresvärden sålde fastigheten och hyresgästen i köparen har en ny ägare? Från vem hyresgästen kan kräva insättning i ett uttalande? Snabbare och billigare att rådet arrende. Kompetent, av certifierade advokater. Begär nu: www.exp

Som en detaljerad återbetalning instruktion agerar i låneavtalet med följden av & quest;

A ger en större summa till B. Den stänger ett låneavtal som, förutom den mognad och överenskommelsen räntan återbetalning för det fall att A dör innan B. I det fall att A dog B måste betala lånet (resten av den öppna tidpunkten för dödsfallet ännu)

Jag har rätt till återbetalning av porto & comma; när handlaren levererar fel & quest;

Jag har gjort ett köp på Internet, men varorna inte passar min modell (overksam del) även i beskrivningen av varorna var (passar alla modeller). Jag har i detta fall rätt till återbetalning av porto som jag har betalat? Vad tror du? Snabbare och bill

0
Views
0
Ccomments