B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-08-09

Kleinunternehmerregelung och omvänd skattskyldighet

Advertisement

Hej :)

Här finns några skatteområdet ... jag står inför en utmaning där jag för närvarande inte vet vad man ska göra:

Om jag som en tysk liten entreprenör utför ett tillhandahållande av tjänster för ett företag i andra EU-länder, som måste jag skicka in mitt konto? När omvänd skattskyldighet faktura eller som en liten mängd faktura?

Min tendens är mot omvänd skattskyldighet konto, men jag kan inte få riktigt, att införa särskilda regler.

Jag ser fram emot svaren :)

answers

Naturligtvis menar jag småföretag faktura och inte liten mängd faktura!

Omvänd skattskyldighet gäller inte (§ 13b punkt 5 mening 8 UStG. Http://www.gesetze-im-internet.de/ustg_1980/__13b.html).

Så du fortfarande inget annat alternativ än att införa en hänvisning till § 19 Abs. 1 UStG (om möjligt, så att kunden förstår språket i mottagarlandet utomlands, vill du berätta för honom så).

Jag ser det annorlunda svart läder som en kollega.

För icke-tillämpligheten av § 13b (5) Ställ 8 se min kommentar på hans svar.


(Låt oss lämna "tiderna särskilda frågor som lämnades ut och ta det finns förutsättningar, annars blåser här servern.)

Låt oss titta § 19 (1) till:

"The grund för transaktioner enligt § 1 mom. 1 nr. 1 .... skatt om ..."

Vilka är dessa "transaktioner enligt § 1 mom. 1 nr. 1"?

"Leverans av varor och tjänster som ... en näringsidkare i Tyskland"

Gör han? -> § 3a (2):

"Ett tillhandahållande av tjänster som går till en näringsidkare för sin verksamhet, är ... exekveras i stället för körningar hans affärs från mottagaren."

Nä, det gör han inte. Platsen är just de övriga EU-länder.


För att sammanfatta:

Platsen för utförandet är de andra EU-länder, § 3a (2). Så platsen är inte den inhemska, och därför har vi inga intäkter enligt § 1 (1) nr. 1.

§ 19 är endast tillämplig på sådana transaktioner i enlighet med § 1 1 (1) nr..

slutsats:
KU-förordningen fungerar inte här.

Men om § 19 kan inte godtas, vad händer då? Tja logiskt, de vanliga reglerna:

Tillbaka till § 3a (2): Plats för prestanda så att inte är nämnas här, vilket innebär EU-länder. Således inte strömmen inte faller inom ramen för hela (!) Tyska UStG är det därför avsaknaden av befintlig lagstiftning ingen tysk moms utvisa.

Men vad?


(Nu har vi att anta att EU-land har vår UStG väl, annars nix här.)

Ur EU utomlands, är det en inhemsk skattskyldig EIM annan prestanda med hemvist i resten av gemenskapen operatören UDN således en §13b fall.

Men 13b utomlands, inte vårt!

Så därför omvänd skattskyldighet, § 13b (5) meningen 1 i samband med (1) UStG.

Related questions

Omvänd skattskyldighet för småföretagare i kraft export

Kära gemenskapen, Jag agerar för närvarande (registrerat varumärke + Kleinunternehmerregelung) som ett litet företag och arbete för 2 franska företag. Jag programmera underhållning. I mina beräkningar skriver jag nettobeloppet, moms antalet företaget

Omvänd skattskyldighet: vilka länder deltar & quest; Gör som höger & quest;

ne fråga till omvänd skattskyldighet wg. Moms. Jag har nog snart göra fakturor i EU och tredje land. För kunder som länder metoden tillämpas? Vad bör beaktas vid fakturering? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade rev

Omvänd skattskyldighet på hotellrum

Förmodligen ganska trivial fråga, men jag kommer inte överens med mina tankar: tyska entreprenörer som bor på ett hotell i ett annat EU-land. Om han vill göra det som en affärsräkningar att han måste beskattas av omvänd skattskyldighet i Tyskland? Ho

Omvänd skattskyldighet för vidarebefordran fakturor

Följande fakta: Tyska företaget GmbH beställt tyska spedition varor till Spanien för att tillbringa med kunder. År 2009, platsen för tillhandahållande GmbH fick en speditionsfaktura utan moms tas ut fanns inte Tyskland. Från och med 2010 omvänd skatt

Cloud Computing - UStG - Omvänd skattskyldighet - ZM & quest;

Jag är i ett fall inte helt klart i den medföljande.: Tyska cloud computing leverantörer, säte endast i D tjänsten är jämförbar med användningen av Sales eller drop box ingen mjukvara hos kunden behövde tillgång via webbläsare Servrar är placerade i

Omvänd skattskyldighet för att ge falsk information i bill & quest;

Hello community! Om du har felaktig information i propositionen, vann sedan omvänd kommer att hållas? Räkningen har skrivits av en tysk till ett franskt företag. Felaktig uttalande # 1: Fakturabelopp (netto): Sum Fakturabeloppet (brutto): samma summa

Omvänd skattskyldighet: Vad händer om kunden inte betalar & quest;

Mir är bara frågan: Förutsatt att omvänd skattskyldighet kommer att äga rum, jag är en entreprenör fortfarande ansvarig om kunden betalar skatt i sitt eget land eller inte? (Även om jag har pekat på räkningen det) Snabb och billig hjälp för din skatt

Omvänd skattskyldighet med schweiziska företaget & quest;

systemet för omvänd skattskyldighet i fakturor är känd för mig. Fakturor inom EU är att göra, jag vet. Nu, men jag har ett företag i Schweiz, som inte är i EU. Hur höjer räkningen till det här företaget? Finns det också kontrollen á la omvänd skattsk

Bill till Italien och period; Mer information om Omvänd skattskyldighet & quest;

Jag kommer att skicka en faktura till Italien (Sydtyrolen). Jag har (frilans, avdrag, inte ett litet företag) utfört tjänster för ital. Företag som en del av projektet och byrån nu laddad. Jag har nu redan få ut att det är omvänd skattskyldighet. Om

Frågor för egenföretagande och omvänd skattskyldighet

hello :) Jag är bara själv och har några frågor. Även om jag var revisor, är medveten om vissa fortfarande inte säker. Jag arbetar hemifrån och i slutet av året kommer inte förvänta sig att uppnå vinst. Min klient sitter i England (I i Tyskland). Ers

0
Views
0
Ccomments