B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-03-08

Kassa och värdepapperskonton hos flera banker förnuftiga & quest;

Advertisement

Fler och fler banker belöna depå till dem. Jag har för närvarande depåer på Cortal Consors, Comdirect, ING DiBa och DAB. Och jag frågar mig: Är det, bortsett från uppdelningen av ansökan om undantag, någon mening alls? Eller om det finns goda argument för en insättning i en bank?

Ett argument mot: Olika fonder och ETF diskonteras på olika sätt och jag jämför sedan ganska Da avgifter.

answers

Komplexiteten i att hantera flera databaser, inte bara i skattevillkor, utan även när det gäller likviditet är lite högt.

Jakten på procentuella traktamente är verkligen nonsens, eftersom 0,5% fler dagar för att tjäna pengar i en insättning på EUR 10.000 bara 50 euro (endast "ungefär", eftersom det beror på vilken tid på betalning) av året. Den värt ansträngningen inte riktigt, eftersom de 50 euro kan man få ett annat hörn på en klok investering som inte är "dagars pengarna", förmodligen snabbare.

Jakten på nya kunder villkor kommer förr eller senare slut. De få euro får du mer, kan vi ha uppnå på andra sätt.

Kontovillkor är i en tid fri kontohantering, överföringar och Depot Kör inte mer särskiljande faktor, så i själva verket förblir endast transaktionsavgiften.

Har de kör sparplaner, då det är säkert i det långa loppet gör en skillnad om en ETF du betalar 1,75% (ING-Diba närvarande) eller om det är gratis (vissa ETF vid comdirect och DAB Bank). Likaså finns det en skillnad om du betalar för en fond som man vill besparen, 5% försäljningsavgift, en 70% rabatt eller ingen startavgift.

Enligt min mening bör man ha en huvud depå där de viktigaste anläggningarna är belägna och i vilken även formen undantag utnyttjas fullt ut. De andra depåer är möjligen de planerade sparplaner. Inkomst där (eller någon annanstans) måste då redan beskattas på grund av dispens euro 801 i huvud depå alltid överskrids. Det är enkelheten i platt skatt.

Dock är denna process värt tilldelning endast om du har ett verk i åtanke. Clear sex siffror tillgångarna och är tillräcklig likviditet på alla clearingkonton. Annars, fördelen ligger med några euro per år, vilket inte är verkligen värt ansträngningen.

Jag kan därför förstå att du har flera databaser, som alla har olika prioriteringar. ING-Diba och DAB Bank är möjligen användbar i komplettering, särskilt ING-Diba ja är mer av en "inga krusiduller" bank, medan DAB bank med sitt erbjudande på ett flertal platser ganska aktiva kundadresser. Consors och comdirect är i detta paket möjligen alltför mycket. Detta bör bedöma dig igen.

Vad jag kan tänka mig förutom du, om du finansiera avgifter är så viktiga: ett konto med FFB eller ebase en fondmäklare, så den första laddningen med betydligt mer pengar till exempelvis 70% eller minska till noll.

Flera konton eller förvaring konton fri stopp även avgifter - också måste beaktas. Det är kanske lite svårare att upprätthålla en översikt av mångfald stora konton. Jag är därför mer av ett konto och en depå, men gör det på samma sätt som du behöver det.

Jag tror så många insättning och andra konton för unübersichtilich. Jag kan bara föreställa att jag separera produktgrupper eller inneha en depå för gamla lager. Annars ser jag mer av en vårdnadshavare (om nödvändigt med under depåer). Med hantering av så många inlåningskonton skulle vara alltför komplicerat / förvirrande.

Ja, i och för sig. Personligen, jag har för närvarande ett konto men vill öppna på lång sikt mer, desto bättre för att sätta mina pengar på högre räntor. Jag skulle råda dig att helt enkelt jämföra villkoren för enskilda banker och sedan, om så är nödvändigt, att ta särskilt bra erbjudanden. Man kan också säga upp sitt konto efter en viss tid och har därmed säkra ekonomiska fördelar.

4 depåer? Jag tror att mycket, förutom dina pengar är mycket hög. Indelningen av ansökningarna undantags jag inte ser som en fördel. Du kan också ge en insättning en högre ordning.

Också med de medel och ETF är bara en sida av myntet. Om jag lämnar menar att andra avtal är maximerad till kostnaden i många depåer, då detta kan vara en fördel.

Jag kan ge om en har 2 depåer, men mer? Nej. Egentligen gör det också en.

Related questions

Skulle ett checkkonto och ett depositionskonto hos samma bank underhållande & quest;

Är det att behöva rekommendera sitt bankkonto och hans VP-konto i samma bank? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de När de goda förutsättningar definitivt göra, kan du regaieren

Var kan jag kostnaden för värdepapperskonton för olika banker Jämför & quest;

Det finns men nu för alla och allt på nätet så en jämförelse räknare. Men också? Vet du en pålitlig? Tack! Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Har någonsin alla jämföras. En l

Kan du som kund hos en bank och komma; som för kontanter Group är stå fri i postkontor Pengar & quest;

Kan du som kund hos en bank som är en del av Cash-gruppen, sticker ut gratis i grenarna deutchen Postal pengar? Endast vid spåren, i butiken själv är inte. Förutom att du är Postbank kund / klient. Se http :. //www.finanzfrage.net/frage/bei-der-post-

Depot flyttade till Deutsche Bank givande & quest;

Finns det några erfarenheter med en depå hos Deutsche Bank? (Ej maxblue). Här är andra produkter som används i andra banker. När CB Jag känner att vill sälja sin majoritet (ofta dyra) Fund. En fond är i princip en bra sak, bara jag söker va ensam frå

Vad om Go & quest Deutsche Bank; Capital & quest;

VD Josef Ackermann säger säga "nej" till kapitalökningen och analytiker att det inte är möjligt utan kapital. Kommer det inte också irgedwann dumt att vägra hjälp från staten, som har varit så illa tydligen? I stället är ett sådant väsen görs på

Kan Depot även i annan bank fortsatte & quest;

Anta att jag har ett konto hos en bank och skulle inte längre vara kund hos denna bank. Jag kan sedan fortsätta att köra depån från en annan bank? Säger kan jag hålla depån? Jag vill inte att lösa det nämligen och sedan måste köpa allt nytt. Då skull

Varför är en annullering av överföring via Internet Banking omöjligt & quest;

Varför är en annullering av schemalagda överföringar eller stående order via Internet Banking omöjligt? Av vilken anledning? Ni talar om "avslutade överföringar"? Menar du: du upptäckt en överföring, som endast utföras i framtiden genom ett viss

Kan räntan på fasta insättning med sin bank förhandla & quest;

Är det möjligt att du kan förhandla fram ett bra och trogen kund hos en bank bättre räntor för fast ränta när banken faktiskt betalar till sina kunder? När det kommer till en massa pengar, kan sedan säkert förhandlas, räntan och villkoren. Detta är i

Om en bytes på PSD Bank rekommenderade & quest;

Jag anser att PSD Bank att ändra, eftersom jag hört talas om det från en god vän till mig som är ganska nöjd med sitt konto. Men det skulle vara intressant att din åsikt hörd. Skulle du råda mig också till ett konto med PSD? Bytesbalansen i PSD Bank

Kan två konton med samma bank har & quest;

Jag fick en Zusschuss till mina studier. Detta bidrag kommer jag nu delas över hela månaders studie. Min plan skulle vara att jag öppnar ett andra konto och månads samma takt av detta "bidrag konto" i mitt riktiga konto på exempel. Så jag vill v

0
Views
0
Ccomments